PRIMA PAGINĂ: Portretul-robot al viitorului Președinte

>> CIN’ SĂ FIE, CIN’ SĂ FIE VIITORUL PREȘEDINTE? Un sondaj interesant constituie subiectul principal din „Adevărul” de astăzi: „Ce vor românii la Cotroceni: bărbat, tânăr, de dreapta”

„Potrivit cercetării INSCOP Research, viitorul preşedinte al României ar trebui să fie de sex masculin (88,1% din respondenţi), mai tânăr (75,1%), echilibrat şi echidistant (69,8%), independent politic (51,1%) şi de dreapta (51,4%) (…) „51,4% din români preferă un preşedinte de dreapta, în timp ce 48,6% – un preşedinte de stânga. Locuitorii din Transilvania sunt net orientaţi către un preşedinte de dreapta (68,5%), în timp ce locuitorii din Moldova şi Bucovina ar alege un preşedinte de stânga (56,2%). Locuitorii din sudul ţării, din Banat, Crişana şi Maramureş  au opinii echilibrate în ceea ce priveşte culoarea ideologică a preşedintelui, evident cu limitele legate de înţelegerea efectivă a ceea ce înseamnă stânga şi dreapta politică”, adaugă Ştefureac”.

Cin’ să fie, cin’ să fie?! Păi, să vedem: bărbat, tânăr, de dreapta… Elena Udrea e tânără, e de dreapta, dar nu-i bărbat. Victor Ponta e tânăr, e bărbat, dar nu-i de dreapta. Crin Antonescu e și tânăr (oarecum), e și bărbat, e și de dreapta… Aha! El e! Dar stați! Mai este unul: Mihai Răzvan Ungureanu. E și mai tânăr decât Crin, e bărbat, e și mai de dreapta decât Crin – zice el. Acum, chiar că suntem într-o dilemă! Cred că ar fi trebuit puse niște întrebări suplimentare: cât de bărbat, cât de tânăr și cât de „de dreapta”?!

***

>> PRIN CRĂPĂTURA USL O SĂ CADĂ FIX CRIN ANTONESCU! Se rupe sau nu se rupe USL? O întrebare la modă în politica românească, la care încearcă un răspuns, în editorialul său din„Evenimentul zilei”, jurnalistul Ion Cristoiu: „USL nu s-a rupt! Doar s-a crăpat și mai tare!”

„Aflând din surse mai devreme decât momentul anunţului oficial de lansarea Uniunii Social-Democrate, m-am grăbit să dau informaţia pe cristoiublog.ro, ziarul meu online (iată-mă şi Mogul!), conchizând USL nu se rupe. USL se crapă! (…) Pentru ca momentul să depăşească rutina reunirii a trei partide ştiute deja ca fiind împreună, a fost scos de la naftalina politică şi Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. Prin prezenţa sa fantasmagorică, Sorin Oprescu a jucat rolul generalului închiriat pentru câte o nuntă de funcţionari din proza lui Cehov (…) După patru luni de campanie, în conştiinţa electoratului, USD va lua locul USL. Nu va fi nici o problemă ca USD fie declarată moştenitoarea USL, câtă vreme e alcătuită din cele trei partide ale USL. Venită în replică la şahul dat de PNL prin pionul numit Klaus Johannis, înfiinţarea USD e o lovitură dată USL. O lovitură în urma căreia USL va crăpa şi mai tare, chiar dacă nu se va dărîma. Dacă ne gândim la câte crăpături are USL, ar fi cazul să i se pună o bulină roşie în perspectiva iminentului cutremur politic!”

S-a crăpat, s-a crăpat și prin crăpătura din ce în ce mai largă o să cadă nimeni altul decât Crin Antonescu! Liderul liberal a început să miște prea mult în front, așa că trebuie liniștit… Formarea USL – în interiorul USL! – e un prim pas în mintea vicleană a PSD. Lui Crin nu i se dă de ales: fie tace și se înhămează fără crâcnire la politica PSD, fie el e cel care va rupe alianța și va suporta oprobriul public al fanilor USL radicali anti-Băsescu…

***

>> O MINCIUNICĂ MARE CÂT TIRAJUL „JURNALULUI NAȚIONAL”… Cotidianul lui Dan Felix Voiculescu e taaare supărat. Iată de ce: „Rădulescu, adus cu mandat la Comisia Nana”

„Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu nu poate să evite la nesfârșit Comisia Nana, deși ieri nu s-a prezentat pentru a treia dată în fața Parlamentului pentru audierile la care fusese invitat. Rădulescu va fi invitat pentru a patra dată la audieri, iar dacă va refuza și acum să se prezinte poate primi mandat de aducere, a declarat președintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea”

În primul rând, articolul nu se regăsește în această formă online. În al doilea rând, este o minciunică mare cât… tirajul „Jurnalului Național”. Nimeni nu poate fi „adus cu mandat” la vreo comisie parlamentară atât timp cât aceste comisii nu au competențe de anchetă judiciară. Poți fi adus cu mandat la Parchet, la tribunal, dar nu la Parlament, deși sunt convins că mulți dintre cei 588 ar fi încântați să aibă și asemenea puteri… Dacă citești titlul, deja îl și vezi înlățuit pe om. Așa patron, așa presă, așa articole…

***

>> UN NOU PLAGIAT AL LUI GIGEL. CUM CARE? GIGEL DE LA CULTURĂ! Din nou despre impostorii din Guvernul Ponta citim astăzi pe prima pagină a cotidianului „România liber㔄Ministrul Culturii se laudă cu o carte scrisă de alţii”

„Gigel Ştirbu şi-a trecut în CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor o carte despre viaţa religioasă din România care a mai apărut în două ediţii mai vechi sub coordonarea altor persoane. Conţinutul celor trei ediţii este aproape identic. RL a dezvăluit recent că şi teza de doctorat a ministrului prezintă „semne de incorectitudine ştiinţifică” (…) Ministrul Culturii nu a răspuns la apelurile repetate ale RL şi nici la solicitarea oficială adresată biroului de presă. Singura declaraţie despre această carte a făcut-o pentru ziarul nostru într-o discuţie mai veche, referitoare la teza sa de doctorat. Ştirbu vorbea atunci laudativ despre volumul „Viaţa religioasă în România””

Păi cum să răspundă „la apelurile repetate” ale RL? Și ce să spună? „Am fost un dobitoc”… Până la urmă ce-ar fi de comentat despre acest ministru al Culturii (!!!) pe care l-a portretizat cel mai bine Andrei Pleșu: „încă un Gigel pe lângă atâția gigei, ce mai contează?!”…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Un gând despre „PRIMA PAGINĂ: Portretul-robot al viitorului Președinte

  1. Apropo de comisia Nana, parca a fost si o comisie care a analizat cum a dat CEC-ul imprumutul. Si parca ajunsese dl Chitoiu la concluzia ca dl Ghetea a facut nenumarate greseli si va fi inlocuit. Si, daca nu ma insel, dl Chitoiu a fost inlocuit iar dl Ghetea este, bine mersi, tot la CEC. O nuca prea tare pentru un Chitoiu oarecare caruia i s-a urcat la cap ministeriatul. Parca vad ca la fel o sa se termine si comisia Nana.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s