PRIMA PAGINĂ: PSD îți plătește creditele, ingineria electorală a lui Victor Ponta

>> BĂTĂLIA PENTRU STS MARCHEAZĂ DEBUTUL RĂZBOIULUI PE SERVICII. În editorialul său de pe prima pagină a cotidianului „Evenimentul zilei” de astăzi, Ion Cristoiu analizează bătălia pentru servicii sub titlul „STS e pe cale să intre în proprietatea Partidului – Stat: PSD. Urmează SRI și SIE?!”:

„Obiectivul Dărîmarea regimului Băsescu n-are nici o legătură cu Traian Băsescu, ale cărui puteri reale se diminuează pe zi ce trece într-o România atentă la graţiile noului Stăpîn şi, prin asta, Nesimţită cu Fostul. Nu, prin Dărîmarea regimului Băsescu se înţelege cucerirea Puterii absolute ca Partid-Stat prin:

 • 1. Subordonarea Justiţiei;
 • 2. Lichefierea  Opoziţiei.
 • 3. Anihilarea vocilor critice din presă și din societatea civilă.”

Acum, după ce luarea în stăpînire a STS a intrat în linie dreaptă, se cuvine a adăuga la cele trei obiective un al patrulea: Transformarea instituțiilor cheie ale statului în slujnice ale PSD. Au ajuns în proprietatea PSD, alături de mai multe județe, ICR, CNA, Parchetul General, ANM, ca să dau doar cîteva exemple, care-mi vin în minte. Se pregătește să intre STS. Urmează SRI și SIE?”

Manevrele lui Victor Ponta sunt evidente. Doar cine refuză pur și simplu să vadă și să înțeleagă ar putea susține altceva. Povestea cu STS n-are nici în clin nici în mânecă cu victimele accidentului din Apuseni, ci cu „bătălia pentru servicii”. Un alt aspect interesant în această poveste este absența cvasi-totală a PNL – partidul-frate al PSD de la guvernare – din aceste subiecte. Ceea ce mai arată un lucru: partidul-stat este unul singur – PSD. Încet-încet, PSD-ul lui Victor Ponta își extinde stăpânirea asupra a tot ce mișcă și respiră în țara asta…

***

>> DOI IEPURI DINTR-UN FOC: PONTA FINANȚEAZĂ BĂNCILE PRIVATE ȘI CÂȘTIGĂ VOTURI.Cotidianul „Adevărul” se ocupă în subiectul principal de pe prima pagină de „O inginerie electorală – Ponta se împrumută de la viitorul Guvern”:

„Măsura prin care statul înlesneşte scăderea ratelor pentru cei cu venituri sub medie şi acordă acestora reduceri de impozit încurajează de fapt neplata obligaţiilor, creează inechitate în rândurile contribuabililor şi urmăreşte doar scopuri partinice, acuză economiştii. Pe lângă faptul că va fi greu de aplicat fiecărui caz concret în parte, „facilitatea de înjumătăţire a ratelor bancare“, anunţată luni de Guvern, va provoca şi un hazard moral, încurajând comportamentul de neplată, avertizează economiştii şi oamenii de afaceri. Cât despre bancheri, aceştia ezită să se pronunţe până nu văd scris, negru pe alb, un proiect normativ”.

Din nou o manevră cât se poate de transparentă pentru cei care au ochi de văzut, urechi de auzit și minte de înțeles… O manevră cu două ținte: atragerea electoratului aflat în dificultăți economice și ajutorarea de către stat a băncilor din România, care au ajuns la cea mai mare rată a creditelor neperformante din Europa. De fapt, este vorba de un ajutor de stat mascat către bănci private, cu impact electoral în subsidiar, favorabil PSD. Cine va plăti? Pău eu, tu, cititorule, ei, noi toți… O măsură relevantă pentru sistemul comunist-kapitalist – cum îi spun eu – instaurat în România. Și girată, culmea!, de un partid aflat la guvernare care mai are și tupeul de a-și spune „liberal”!

***

>> TREBUIE INSTAURATĂ ODATĂ LINIȘTEA ÎN ȚARĂ! DNA DERANJEAZĂ… Și tot despre extinderea controlului PSD asupra a tot ceea ce mișcă și respiră în țara, din subiectul principal abordat de cotidianul„România liberă” de astăzi: „Cum se pregăteşte debarcarea şefilor DNA şi Înaltei Curţi”.

„O comisie a Consiliului Superior al Magistraturii vrea să-i schimbe din oficiu, prin decizia unei treimi din cei 9 membrii ai Secţiei de judecători, pe preşedintele şi vicepreşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar numirea noului şef să nu mai poată fi blocată de preşedintele ţării, aşa cum prevede legislaţia actuală (…) „România liberă“ a ajuns în posesia întregului pachet legislativ ce se doreşte a fi modificat şi de acolo rezultă că, spre exemplu, tot din oficiu poate fi schimbat de către CSM şi şeful DNA, mai precis cu votul unei treimi dintre cei 5 membri ai secţiei, la care se adaugă votul procurorului general şi al ministrului Justiţiei”.

Cât de transparent. Șeful DNA va fi astfel schimbat mai mult ca sigur după alegerile prezidențiale din acest an, dacă nu cumva chiar înainte… PSD și-a asigurat majoritatea politică, acum lucrează pentru cea din Justiție și servicii – după cum am arătat la primul punct al rubricii de astăzi. E și normal! Prea mulți amici politici au intrat la pușcărie! Haosul ăsta trebuie stopat și în țară trebuie așternută liniștea. Guvernul, administrația trebuie să aibă liniște, ca să lucreze bine în folosul cetățeanului, nu?! Cea mai toxică majoritate a ultimilor 24 de ani își vede liniștită de planuri în continuare…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

2 gânduri despre „PRIMA PAGINĂ: PSD îți plătește creditele, ingineria electorală a lui Victor Ponta

 1. referendumul pentru schilodirea, pardon, modificarea Constituţiei este tot ce mă interesează azi.
  starea de moment este să NU mă pezint la vot.
  dar dacă sună Dragnea adunarea morţilor?
  dacă mă prezint şi pun ştampila pe NU, contează cine ce votează sau cine numără voturile?
  nenorocite vremi! 😦

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s