PRIMA PAGINĂ: Pe cine îmbogățesc codurile roșii ale PSD

>> SĂ NINGĂ DARĂ… CODUL ROȘU UMPLE BUZUNARELE LUI MOȘU’! Încet-încet ies la iveală ițele din spatele abundenței de coduri roșii și portocalii din aceste zile. Iată subiectul principal din„Evenimentul zilei” de astăzi: „Afacerea ”Deszăpezirea” îi umflă conturile deputatului lui Voiculescu”.

„SC Gotic SA, firma parlamentarului PC Ion Diniță, a primit zilele trecute de la CNADNR unul din cele 42 de contracte pentru închirierea de utilaje pentru deszăpezire, prin atribuire directă, din cauza situației de „extremă urgență” (…) Având ca motiv Codul Roșu, Compania nu a mai organizat licitații publice, ci a atribuit direct contractele unor firme abonate la bani publici (…) Deputatul Ion Diniță este acționar la opt firme. Numai pe SC Gotic SA, firmă de construcții, a obținut în ultimii cinci ani 73 de contracte cu statul, potrivit declarației sale de interese (…) Șeful PC Brașov este unul dintre cei mai bogați parlamentari. Potrivit declarației sale de avere, Ion Diniță are 40 de terenuri, situate în cele mai râvnite zone imobiliare ale Brașovului și Constanței. Parlamentarul are un teren chiar și în Marea Britanie. La capitolul case, Diniță l-a întrecut pe Adrian Năstase. Șeful PC are 15 locuințe. 14 în țară și una în Marea Britanie.

Acum înțelegeți de ce este nevoie de coduri, de situații de urgență și de teleconferințe peste teleconferințe cu figurile grave ale lui Ponta & Dragnea?! Ca să spolieze banii publici la adăpostul „situației excepționale”… 2014 e an electoral, cu trei runde: europarlamentare, referendum pe Constituție și prezidențiale. Iar băieții trebuie să se finanțeze din ceva! O parte iau ei, alta merge la partid. Așa merg afacerile de stat în Românica lui Victor Viorel… Ce bine le-a picat viscolul ăsta! Ce se făceau ei dacă iarna anormal de caldă ar fi continuat? Săracii, ieșeau din iarnă cu buzunarele anemice…

***

>> ȘTIȚI CE N-AU FINLANDEZII? NU-L AU PE VICTOR VIOREL PONTA… Ia să vedem ce se întâmplă pe la alții… Aflăm de pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi: „Şef al companiei finlandeze de drumuri: Nu închidem autostrăzile niciodată”.

„Faptul că este mai ieftin să deszăpezeşti un kilometru de drum în Finlanda decât în România a ajuns un adevăr acceptat de toţi. Desigur, mai puţin de compania de drumuri şi de către Guvern. Puţină lume ştie însă că în Finlanda autostrăzile nu se închid niciodată. Închiderea unei autostrăzi în Finlanda are loc doar accidental, preţ de câteva ore, după producerea unui accident de circulaţie. Iarna nu poate fi un motiv pentru a pune lacăt pe drumuri, spune Jukka Karjalainen, director de întreţinere la Agenţia finlandeză de Transport. Aceasta are în administrare 78.000 de kilometri de şosele naţionale (adică de 5 ori mai mult decât Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR), din care 800 de kilometri sunt autostrăzi”.

Hi-hi-hi! Băieții ăștia habar n-au cum se face un business adevărat, de tip win-win. Ar câștiga și ei, și partidul… Știți ce le lipsește? Un partid tentacular precum PSD! Dacă dl Jukka Karjalainen este de acord, mă declar gata să-i ajut cu niște consultanți de pe malurile Dâmboviței. Începem cu Ponta, Șova și Dragnea. Îi trimitem la Helsinki într-o misiune de consiliere. De tot!

***

>> FĂRĂ SCĂPARE! CRIN & PNL, PRIZONIERII POLITICI AI LUI PONTA & PSD. Și acum o „veste bună” din „Adevărul” de astăzi, că tot am vorbit mai sus despre partidul tentacular numit PSD: „PSD se poate lepăda de PNL. Are majoritatea în ambele Camere”.

„Social-democraţii şi-au asigurat o majoritate fără PNL şi la Senat, după ce, în toamnă, au reuşit acelaşi lucru la Camera Deputaţilor. PSD s-ar putea debarasa oricând de PNL, după ce şi-a mai îngroşat grupul parlamentar cu încă trei senatori de la partidul lui Dan Diaconescu, chiar înainte de startul sesiunii parlamentare. Haralambie Vochiţoiu, Dumitru Bujor şi Ion-Simeon Purec  au demisionat din PPDD şi s-au înscris în UNPR, partid ce funcţionează la Parlament sub umbrela PSD (…) În acest moment, Camera Deputaţilor numără 406 membri, din care 171 activează în grupul PSD. Social-democraţii pot obţine o nouă majoritate parlamentară dacă îi înlocuiesc pe liberali cu PC şi UDMR, partide care au, separat, câte 18 deputaţi şi sunt într-o relaţie cordială cu PSD (…) La Senat, partidul condus de Victor Ponta şi-ar putea asigura repede majoritatea tot cu ajutorul PC şi UDMR, care numără fiecare câte opt senatori”. 

O, ce veste minunată! Ura, ura, ura! În sfârșit, ne îndreptăm către o guvernare monocoloră sub înțeleapta conducere a tovarășului Victor Viorel Ponta, premier de nădejde, om de omenie, specialist în toate și în orice, starletă de televiziune de mare audiență… De fapt, informațiile din „Adevărul” trebuie citite într-o altă cheie: Crin și PNL sunt, de acum, prizonieri absoluți în mâinile PSD, care are la îndemână arma care-i place cel mai mult: cea a șantajului… Miști în front, treci în Opoziție! Nu-i vorbă, să nu-i căinăm pe liberali, că și-au făcut-o cu mâna lor… PSD este acum pregătit și pentru parlamentare, dar mai ales pentru prezidențiale. Anvergura lui Ponta e prea mare ca să stea la Palatul Victoria. Augusta sa persoană se potrivește mai bine la Palatul Cotroceni. Mai e un pic!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s