Cât de (ne)educat este publicul Antenei 3…

Mihai Gâdea explica într-o ediție a emisiunii „Sinteza Zilei” faptul că Antena 3 ar avea cel mai educat public dintre toate televiziunile de știri. Că A3 are cel mai numeros public este un fapt atestat de studiile de audiență. Dar să vedem cât adevăr stă în spusele Directorului Antena 3 referitoare la gradul de pregătire a publicului care preferă programele acestui post de televiziune…

public antena 3Am luat ca exemplu cifrele pentru săptămâna 20 – 26 ianuarie, care exprimă afinitatea publicului (idx) pe principalele categorii socio-demografice.

Menționăm că subiectele principale ale săptămânii luate drept exemplu au fost: accidentul aviatic din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion(care a dominat primele zile ale intervalului) și viscolul și codurile roșu/ portocaliu de la ANM, care au încehiat săptămâna monitorizată.

În această perioadă, consumul total de TV a crescut cu 1,8%, iar toate posturile de știri monitorizate au înregistrat creșteri semnificative față de săptămâna anterioară, fără excepție. Cele patru posturi de știri măsurate au cumulat o cotă de piață de 18,7% all-day, cu 4,1 puncte mai mult decât în săptămâna anterioară.

Intervalul de referință măsurat este „whole day”.

fara studiiSă vedem cum stă Antena 3 în privința publicului fără studii, care îi urmărește programele. Din acest punct de vedere, A3 este lider absolut, la mare distanță de concurenți, după cum lesne se poate observa din extrasul de grafic de mai sus. Astfel, Antena 3 depășește în această privință România TV de 7,7 ori și Realitatea TV de 9,6 ori. Cel mai bine stă, din acest punct de vedere, B1 TV, care este depășit de Antena 3 de 12,3 ori. (Continuare pentru toate categoriile de public)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s