PRIMA PAGINĂ: Generalul Iarnă, cel mai mare dușman al USL

>> NE-AM LINIȘTIT! AU FOST PREGĂTIȚI ȘI ANUL ĂSTA… Iarna care a venit în sfârșit – că tot ne plângeam de dorul ei… – e pe prima pagină a tuturor cotidianelor de astăzi. „Evenimentul zilei”titrează: „Generalul Iarnă vs Generalul Oprea și Caporalul Șova”.

„Firme apropiate de PSD, de vicepremierul Liviu Dragnea, sau ale drumarilor abonaţi la contracte cu statul sunt răspunzătoare de eşecul deszăpezirii. Societăţile angajate de CNADNR încasează aproape o sută de milioane de euro, dar drumurile au fost blocate la sfârşitul săptămânii. Toate cele trei autostrăzi din România închise, zeci de drumuri blocate, sute de autoturisme înzăpezite, zeci de localităţi izolate. Aceasta este consecinţa directă a operaţiunii de deszăpezire eşuate din aceste zile, operaţiune plătită de statul român cu aproape 100 de milioane de euro, unor firme care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Contractele au fost încheiate în noiembrie- decembrie 2013, în regim de urgenţă. Autorităţile au anunţat atunci iminenţa venirii viscolului, astfel că majoritatea contractelor au fost încredinţate direct, sau prin anunţ de participare (au venit doar firmele invitate de autorităţi).

Vă întrebați de ce totul merge anapoda în țara asta? Ei uite de-aia! Pentru că totul este o afacere de partid și de stat… Din banii contribuabililor, firește. În fiecare an auzim același slogan: suntem pregătiți! Și tot în fiecare an constatăm, după două zile de viscol, că într-adevăr autoritățile au fost pregătite: de iarnă, cu cămările pline (a se citi buzunarele)… Ei și-au făcut plinul, noi rămânem iar înzăpeziți. USL încasează lovitură după lovitură, de unde se aștepta mai puțin: mai întâi, din partea sorții, prin accidentul pilotului Adrian Iovan, apoi din partea naturii, prin Generalul Iarnă…

***

>> DE LA CODUL ROȘU, LA CODUL IDEOLOGIC. Tot despre ravagiile Generalului Iarnă scrie și Ion Cristoiu în editorialul său din EVZ: „Guvernul Ponta ştie doar atît: Să închidă drumurile, şoselele şi autostrăzile. Nu ştie însă cum să le deschidă!”.

Victor Ponta ne spune că va fi în continuare vreme rea. Să stăm în case pînă la finele mandatului său de premier. Şi cu asta basta! De ce n-au spus cînd vor deschide E 85 şi alte artere vitale pentru economia României? Pentru că avem premier, vicepremieri, miniştri, ca să închidă drumurile, şoselele, autostrăzile, şi nu ca să le deschidă. Nu de alta, dar ca să închizi drumurile, şoselele şi autostrăzile e simplu: Dai din gură la televizor. Ca să le deschizi, e mai complicat. Trebuie să munceşti. Şi cînd să mai munceşti, dacă stai toată ziua la televizor?!

Da. Ăsta-i cel mai simplu mod să rezolvi problema: să închizi drumurile. Și să le închizi la ambele capete după ce le-ai dat drumul șoferilor să circule pe ele!!! Și să decretezi cod portocaliu – ca de exemplu ieri, în București, când „marele viscol” a fost doar o zi obișnuită de iarnă… Zicea bine un jurnalist pe Facebook: „Ăsta nu e cod roșu, e cod ideologic!”.

***

>> MULȚUMIM DIN INIMĂ PARTIDULUI PENTRU GRIJA CE NE-O POARTĂ! Tot despre povestea cu închiderea rapidă a drumurilor, și pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi, care lansează un titlu-întrebare: „Din ce cauze se închid autostrăzile în România la prima ninsoare?”

„Ca în fiecare an, prima ninsoare mai serioasă paralizea­ză ţara. Statul a pus lacăt în ultimele două zile pe treidin cele patru autostrăzi ale României, precum şi majo­ri­tatea drumurilor naţionale importante din sudul ţării (…) Apare întrebarea: a fost lovită România de geruri, viscole şi ninsori atât de năprasnice încât să nu fi existat altă soluţie decât lacătul pus pe drumuri? (…) Întrebarea este cu atât mai potrivită cu cât tot în acest weekend mare parte a şoselelor şi autostrăzile Bulgariei au stat deschise circulaţiei. Surprinzător, drumuri naţionale aflate la câteva zeci de kilometri de autostrăzile noastre erau accesibile şoferilor (…) De regulă, în majoritatea ţărilor UE, în astfel de situaţii se restricţionează doar accesul vehiculelor grele”.

Cârcotași mai sunt ăștia de la RL… Să le explic eu de ce: păi, oameni buni, n-ați înțeles nimic – nici în Bulgaria vecină, nici în „majoritatea țărilor UE”, pe care le amintiți, nu există grija deosebită pentru populație pe care o manifestă dragul nostru Guvern Ponta. În timp ce ăia îi lasă pe ai lor să iasă din case, să se lupte cu nămeții, să meargă la serviciu, la școli, premierul nostru e generos și ne spune să stăm în case. Și, ca să se asigure că-i așa, închide tot: drumuri, școli, grădinițe… Mulțumim din inimă partidului!

***

>> CUM A ARANJAT BĂSESCU DE-UN VISCOL CU RUȘII. Iarna este și pe prima pagină a „Jurnalului Național” de astăzi, dar pe ei nu-i omoară grija pentru populație… Să vedeți ce problemă au ei pe prima pagină: „Zăpada congelează Comisia Nana”.

„Codul portocaliu spre roșu de ninsoare i-a câștigat o săptămână consilierului prezidențial Adrian Rădulescu. Audierile de marți și miercuri de la Comisia parlamentară care verifică schimburile de terenuri din județul Călărași au fost amânate din cauza vremii nefavorabile. Audierile se vor reprograma în săptămâna 3 – 9 februarie (…) Marţi era programat la audieri consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, despre care secretara Primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a afirmat săptămâna aceasta că este cel care a depus la Registrul Agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu”.

Aproape de necomentat… Vă dați seama că asta e cea mai importantă problemă cauzată de viscolul din ultimele zile din România în viziunea JN?! Obsesii, obsesii, obsesii… Deci, Traian Băsescu, salvat de Generalul Iarnă! Să le ofer o informație confidențială celor de la JN: viscolul nu e întâmplător! L-a aranjat Băsescu cu rușii. Cu banii luați de la Gazprom pe filiera Ioana Băsescu, tiranul de la Cotroceni a cumpărat și un viscol de la Moscova…

***

>> ADRIAN IOVAN. PREVIZIBIL: MORTUL E DE VINĂ! Și, la final, schimbăm registrul și lăsăm iarna deoparte cu un titlu de pe prima pagină a cotidianului „Adevărul”„Pilotul Adrian Iovan, vinovat pentru accident?”

„O ipoteză nouă este luată în calcul de către experţi în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Pilotul Adrian Iovan ar avea şi el o vină în producerea accidentului, pentru că nu s-a întors din drum în momentul în care pe aripile avionului a început să se depună gheaţă. Această ipoteză, care nu trebuie ignorată, a fost lansată de prodecanul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, conf. dr. Octavian Thor Pleter, specialist în inginerie aerospaţială cu 30 de ani vechime. Pleter afirmă că pilotul comandant poartă întreaga răspundere a accidentului în sine”.

Mda… Păi asta-i cea mai convenabilă situație și, totodată, cea clasică în România: mortul e de vină! Planurile se amestecă până când nu mai înțelege nimeni nimic… Subiectul însă nu este acesta: o fi fost Iovan imprudent, însă moartea lui și cea a studentei Aura Ion are alte cauze, acelea care au tot fost căutate în ultimele zile la modul în care au acționat autoritățile. Din punctul ăsta de vedere, răzvrătirea Generalului Iarnă i-a picat la țanc premierului Ponta: o tot ține în coduri – ba portocaliu, ba roșu – o tot ține în intervenții televizate, o tot ține în comandamente de urgență, doar-doar s-o uita povestea din Apuseni… Că în România orice subiect ține trei zile!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s