PRIMA PAGINĂ: Despre premierul Victor Ponta ca starletă tv

>> MINCIUNILE LUI PONTA LA TV, DEMONTATE UNA CÂTE UNA. În editorialul său de astăzi din„Evenimentul zilei”, Ion Cristoiu scrie despre „iresponsabilul vesel” care este primul-ministru al României: „Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!”.

„Luni, 20 ianuarie 2014. Ora 20 și ceva. De patru ore, de pe la 16, cînd s-a difuzat știrea, întreaga națiune urmărește cu sufletul la gură, prin intermediul presei, epopeea descoperirii în Apuseni a locului în care s-a prăbușit un avion civil (…) Unde e premierul Victor Ponta, cel care, prin fișa postului, gestionează astfel de situații de criză la nivel național? (…) Cum unde e premierul Victor Ponta? Acolo unde e de dimineață pînă seara. La televizor! Victor Ponta e în studioul B1 tv, la emisiunea Bună seara România (…) La întrebările moderatoarei, sincer îngrijorată, ca toți românii, de zădărnicia căutării, Victor Ponta răspunde în stilul care l-a făcut faimos: Cel de iresponsabil vesel. Să nu ne facem griji, cum nici el nu-și face. S-a reușit identificarea zonei. (Minciună sfruntată, identificarea s-a făcut abia la 21, 13, cînd a ajuns a fața locului pădurarul Gheorghe Trif). L-au informat despre acțiunile întreprinse miniștrii Dușa și Stroe, precum și Raed Arafat. (Altă minciună sfruntată – Dușa se retrăsese din implicare- potrivit Raportului ulterior-  la 16, 29, Stroe habar n-avea, iar Arafat era peste hotare).

Un portret fidel – cu haz, ca exercițiu jurnalistic, dar amar, din păcate, pentru noi toți – al omului care are o mare plăcere în viață: aceea a datului din gură. Fie la Antena 3, b1, România TV sau alte televiziuni, Victor Ponta e prezent mai ceva decât Bianca Drăgușanu… Și vorbește cu însuflețire despre orice. Chiar dacă, de cele mai multe ori, habar n-are despre ce vorbește – așa cum s-a întâmplat și în cazul accidentului din Apuseni, după cum demonstrează excelent Ion Cristoiu, punct cu punct…

***

>> CUM A PIERDUT PREMIERUL O CÂRTIȚĂ PESEDISTĂ INFILTRATĂ LA LIBERALI. Cotidianul„România liberă” de astăzi analizează efectele politice ale demisiei ministrului liberal de Interne Radu Stroe, după ce s-a băgat ca prostul cu capul în laț: „Aripa PSD din PNL, în picaj”.

„Radu Stroe a evitat, iniţial, să îşi dea demisia, mizând pe faptul că premierul Victor Ponta nu i-a solicitat acest lucru. În cele din urmă, Stroe a făcut-o, după ce Crin Antonescu însuşi luase decizia, ca în caz contrar, partidul să îi retragă sprijinul politic. S-a consumat, practic, o situaţie inedită în politica românească: un ministru cu probleme de imagine care nu este apărat de propriul partid, ci de celălat partid din alianţă. Această atitudine a lui Ponta s-ar explica, potrivit unor surse din USL, prin faptul că premierul îl vede pe Stroe ca pe un punct de sprijin în PNL”.

Într-adevăr, Radu Stroe asculta mai mult decât de Ponta decât de Antonescu fiind un exponent al omului politic român de tip nou, un hibrid neaoș: liberalul-socialist… Stroe era unul dintre liderii aripii din PNL care asigură viața lungă a USL, aripa miniștrilor care l-au amenințat pe Crin Antonescu – atunci când acesta a vrut să părăsească USL-ul – că ei vor… rămâne în Guvern. Și, alături de ei, secretari de stat, prefecți și șefi de consilii județene. Paradoxal, Antonescu, cel mai puternic lider liberal al ultimilor ani, a devenit prizonierul propriului partid.

***

>> SCUMPIRI SĂ FIE, CĂ TARE LE VREM DACĂ VIN DE LA ȘEFU’… Cotidianul „Jurnalul Național”scrie astăzi pe prima pagină despre atitudinea președintelui Băsescu despre acordul cu FMI: „Băsescu bagă acordul în ceață înainte de negocieri”.

„Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Şeful statului a transmis că nu susţine introducerea accizei la carburanţi, menţionând că nu va bloca deciziile pe care aceste instituţii le au cu Guvernul României, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei”.

Am trăit s-o vedem și pe asta! În numele dușmăniei pe care i-o poartă lui Băsescu, Voiculescu își instruiește presa să susțină o măsură care ar duce la creșterea tuturor prețurilor și care ar afecta buzunarele tuturor românilor pe care, de altfel, îi căinează cu lacrimi de crocodil zi de zi: introducerea accizei speciale la carburanți… Ia să fi venit Băsescu cu ideea, iar Ponta să i se fi opus, să vezi ce mai era la gura presei lui Voiculescu. Oricum, rămâne cum am stabilit: plouă – de vină e Băsescu, nu plouă – de vină e Băsescu! Al dracului domn Băsescu!…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Un gând despre „PRIMA PAGINĂ: Despre premierul Victor Ponta ca starletă tv

  1. Bune punctari…Trebuie crestate in grinda toate astea. Desi…asa e natura omului, sa uite. Si sa astepte ca RAUL sa treaca – dar asta e deja natura…romanului !

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s