Mogulii Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, pact de „coabitare”. Antena 3 și România TV au încetat atacurile

voiculescu-sebiPremierul Victor Ponta a reușit să facă pace între mogulii de presă Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu și să înhame mașinăriile de presă ale acestora la interesele sale. Principalul perdant: Crin Antonescu. Țintă de media: Traian Băsescu. Între Antena 3 și Romania TV s-a instaurat un tacit „pact de coabitare”.

Anul trecut, „mogulii” Ghiță și Voiculescu se sfâșiau între ei cu violență. România TV, de o parte, Antena 3 și „Jurnalul Național” – de cealaltă nu precupețeau niciun efort în a ataca patronul părții adverse.

Dar vremurile în care Antena 3 vorbea despre „cum l-a îmbogățit statul pe Sebastian Ghiță”, iar România TV despre cum „își turna Voiculescu rudele la Securitate” au apus. Voiculescu s-a îndepărtat de liberali și a sărit din nou în barca PSD, astfel că Victor Ponta are acum două importante guri de foc la dispoziție: Antena 3 și România TV.

Apelul premierului Ponta „la pace” între cele două trusturi de presă a fost urmat, potrivit unor surse din coaliție, de discuții intense și întâlniri care au dus la încheierea unui „pact de coabitare” între Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, nesemnat – precum cel dintre Ponta și Băsescu – dar tacit.

descărcareSfaturile strategilor lui Victor Ponta – Dan Sultănescu, consilier (care lucrează și pentru Sebastian Ghiță), Bogdan Teodorescu, „creierul din umbră” al USL și Anca Alexandrescu, șefa Comunicării de la Palatul Victoria – au contribuit la pacea dintre cele două tabere. Aceștia au sesizat faptul că o continuare a războiului dintre Antena 3, mai apropiată de PNL anul trecut, și România TV, apropiată de PSD, va șubrezi USL.

  • Există patru consecințe imediate ale armistițiului dintre Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță. Citiți în CONTINUAREA acestui material care sunt acestea.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s