PRIMA PAGINĂ: Presa lui Voiculescu, spume, bale, isterii, delirium tremens…

>> MARIUS TUCĂ, VAI DE CAPUL TĂU!… Un „articol” cum rar mi-a fost dat să citesc – nu întâmplător am pus „articol” între ghilimele – vrea să îi pedepsească, în viziunea ziarului lui Dan Voiculescu,„Jurnalul Național”, pe jurnaliștii care nu se aliniază liniilor directoare trasate de Felix pentru societatea românească: „Banda celor 7. Propaganda băsistă îmbulinată”. Câteva citate:

„Sunt o mână de mercenari care nu au cv-uri profesionale, studiile lor sunt incerte, dar s-au calificat la locul de muncă înghiţind înţelepciune dată cu polonicul din ciorba de scârnăvii preparată de Cotroceni (…) Sunt şapte cu toţi, cu poze, animaţi de opinii din care curge venin, ură, spume ale neputinţei şi lipsei de neuroni. S-au afirmat de-a lungul timpului ca mari sugători de bani care le-au modelat coloana vertebrală spre finanţator (…) Îi vom avea în atenţie pentru că nocivitatea lor a devenit nu doar pestilenţială; virusează şi instituţii credule, ei erijându-se în reprezentanţii “presei libere” (…) Sunt în limba română câteva expresii care pot “picta”, “Banda celor 7”. Pupincurişti, jagardele, mincinoşi, profitori, trădători, haimanale. Şi tot parcă nu e destul să portretizezi cele mai jalnice produse ale regimului băsist intrat în degringolada finalului de mandat”.

Și urmează un „insectar” cu fotografiile celor șapte (foto principal) indezirabili: Ion Cristoiu – consecventu, Robert Turcescu – Muzicuță, Dan Andronic – Portofel, Dan Tapalagă – Macovei, Silviu Sergiu – Tunsu, Oana (!) Pora – Chiftea (probabil că „ziariștii” JN erau cu gândul la Oana Stancu…) și Mircea Marian – Bot. Un text ce se vrea „spiritual”, dar sfârșește prin a fi un atac imund, suburban, prost scris și fără umor, chiar mult sub „producțiile” României Mari din anii ’90. Atât de mult curaj au infanteriștii lui Felix, că nici măcar nu semnează așa zisul „articol”. E un „pamflet” – mă rog, degradăm acest gen jurnalistic dacă îl calificăm astfel – neasumat. Marius Tucă, vai de cariera ta și de ziarul pe care l-ai adus pe cea mai de jos treaptă a involuției jurnalistice. Rău ai mai ajuns, „milionarule de la miezul nopții”…

P.S:  Apropos de titlu, nu 7, JN, aflați și voi că până la zece se scrie unu, doi, trei… nu 1, 2, 3…!

***

>> BARONUL CARE S-A FĂCUT MIC, MIC, MIC. Cotidianul „Evenimentul zilei” de astăzi dezvăluie„Unde s-a ascuns Baronul de Constanța de agenții DNA”:

„Nicuşor Constantinescu a încercat să se ascundă de anchetatori. Pentru că nu răspundea citaţiilor, procurorul Andrei Bodean a emis un mandat de aducere la DNA. El susţine că vroia să plece din ţară, din motive medicale (…) Potrivit unor surse judiciare, Constantinescu era într-o formă fizică de invidiat pe 15 ianuarie, atunci când a fost ridicat din sediul CJ cu mandat de aducere şi dus la sediul DNA pentru a-i fi prezentate acuzaţiile. El ştia că pe numele său fusese emis un mandat de aducere, spun aceleaşi surse. Pentru a fenta poliţiştii, miercuri dimineaţa, el a părăsit curtea casei sale ascuns sub bancheta din spate a autoturismului său. Însă la sediul CJ, Constantinescu nu a mai putut ocoli oamenii legii.

Ce jalnic! Cât poți să te cobori?! Ce imagine! Ditamai umflatul de Baron înghesuit între banchetele mașinii. Am vorbit și ieri despre acest îmbuibat de tranziție, Nicușor Constantinescu, acest sărac-om-bogat care a făcut o gaură de cinci milioane de euro din banii publici. Sunt semne bune! Până acum nimeni nu s-a încumetat să spargă liniștea din Republica lui Mazăre instaurată de clanul Mazăre – Constantinescu la malul Mării Negre. E un început…

***

>> AUTOSTRADA CARE FINANȚEAZĂ CAMPANIA. De pe prima pagină a cotidianului „România liberă” de astăzi aflăm cât ne va costa autostrada Comarnic – Brașov: „70 de milioane de euro pe kilometru”!!!

„De reţinut că 2,8 miliarde de euro, adică construirea autostrăzii, proiectarea, managementul traficului şi dobânzile, împărţit la aproape 60 de kilometri înseamnă 46 de milioane de euro pe kilometru (…) Făcută cu bani împrumutaţi şi plătiţi timp de 26 de ani autostrada noastră va costa, deci, cel puţin dublu. Împărţite la un cost real al construirii unui kilometru plătit pe Coridorul IV de 6-8 milioane de euro pe kilometru, dobânzile în valoare de un miliard de euro ar fi ajuns pentru construirea a 120-160 de kilometri de autostradă în zonă de câmpie-deal”.

Articolul este plin de cifre și de comparații, dar cifra de 70 din titlu nu se regăsește nicăieri în text. Cifra concretă pe kilometru care reiese din text este cea de 46 de milioane de euro… ceea ce, oricum, este enorm. Grecia a construit autostrada Egnatia Odos, de sute de kilometri – nu 60 – care taie țara de la est la vest, printr-o zonă muntoasă greu accesibilă, cu zeci de poduri, tuneluri și viaducte și le-a ieșit cu circa 30% mai puțin pe kilometru. Unde e diferența? Păi n-are nevoie și PSD de bani serioși pentru campania din 2016? Think twice!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s