Prima pagină. Război total: „Penalul Voiculescu și Antena 3, împotriva presei libere”

>> POLITICIENI, RELAXAȚI-VĂ! SE SFÂȘIE ZIARIȘTII ÎN LOCUL VOSTRU… O caricatură a lui Voiculescu, care mânuiește niște antene, ilustrează materialul principal din „Evenimentul zilei” de astăzi: „Penalul Voiculescu folosește Antena 3 împotriva presei libere”.

„Mihai Gâdea, directorul unui post de televiziune, Antena 3, urmărit penal pentru infracţiunea de şantaj, a dedicat o întreagă emisiune terfelirii unor jurnalişti. Numitorul comun al acestor ziarişti: susţin un stat de drept puternic. La linşaj au participat favoriţii lui Voiculescu: Mircea Badea, Bogdan Chirieac şi Mugur Ciuvică (…) Partea cea mai consistentă a emisiunii a fost dedicată jurnaliştilor “băsişti”, atacul cel mai suburban fiind la adresa Andreei Pora (…) Mihai Gâdea şi invitaţii săi nu au reuşit să-i aducă nici o acuzaţie Andreei Pora, dar au prezentat insistent o fotografie, luată la o recepţie, în timp ce jurnalista mânca. În finalul emisiunii, Gâdea a difuzat o parodie grotească, plină de jigniri cu tentă sexuală, spunând că vrea să încheie seara “cu zâmbetul pe buze”.

Dragi cititori și telespectatori! A început războiul total. Se ascut armele. Acesta este doar începutul. Pe măsură ce se vor apropia alegerile, mai întâi cele europarlamentare, apoi, climaxul!, cele prezidențiale din noiembrie, lupta va căpăta proporții paroxistice. Și asta pentru că mizele acestui an 2014 sunt majore: cucerirea de către oamenii lui Felix din USL a fotoliului de la Cotroceni și condamnarea aceluiași Felix, decizie care va ajunge la mâna ICCJ. Aparatul mediatic al lui Dan Voiculescu nu va precupeți nici un efort. Acesta este anul în care mșinăria va dovedi dacă și-a meritat banii sau nu… În ceea ce-i privește pe politicieni, ei nu mai trebuie să se sfâșie între ei în piața publică: o fac ziariștii în locul lor!

***

>> „SCLAVII” BRONZAȚI DE PE PLANTAȚIA BĂSESCULUI. De partea cealaltă, „Jurnalul Național”continuă să dea o mână de ajutor „dezinteresat” Comisiei Nana, care investighează „ferma Președintelui”: „Arabii muncesc pe plantația lui Băsescu”.

„După ce a reziliat contractul cu Dan Preda, ginerele secretarului de la Nana, Ioana Băsescu şi-a arendat terenul unor libanezi care au avut probleme cu legea (…) Acum, pământul este exploatat de către Maria Traiding, un colos în domeniul agriculturii, care lucrează doar în judeţul Călăraşi 35.000 de hectare de teren. Societatea este condusă de către El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică (…) Audierea secretarului Primăriei Nana, Tudoriţa Nicolae, de către Comisia parlamentară de anchetă ar putea scoate la iveală informaţii spectaculoase, nu doar despre rolul jucat de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu în intermedierea tranzacţiei”

Îmi place sugestia cu „ar putea”… Cât despre titlu, înainte să citesc textul, parcă îi și vedeam pe bieții sclavi negri schingiuiți și biciuiți din „Django”. Bravo! Plastică imaginea creată de titlu. Textul este însă mai mult decât banal. Văd că „arabii” sunt libanezi, dar au și cetățenie britanică. De ce n-or fi scris „Englezii muncesc pe plantația lui Băsescu”? Ar fi fost un motiv de mândrie națională acum, când Imperiul Britanic se zborșește la bieții imigranți români care își caută o viață mai bună :)

***

>> SĂRACII BOLNAVI BOGAȚI AI ROMÂNIEI. Cotidianul „România liberă” de astăzi deschide cu circul petrecut ieri la ridicarea de către DNA a baronului de Constanța, Nicușor Constantinescu: „Ce căuta DNA în curtea baronului? Răspuns: 5.000.000 euro”

„Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (PSD), este învinuit pentru şapte fapte de abuz în serviciu în DOUĂ DOSARE penale, prejudiciul total fiind de peste 5 milione de euro. Acuzaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă miercuri, în prezenţa avocatului său, după ce Constantinescu a fost ridicat din faţa Prefecturii Constanţa deoarece a refuzat de două ori să se prezinte la DNA Constanţa, deşi a fost citat legal de fiecare dată (…) La ridicarea sa, preşedintele social democrat al CJ Constanţa a opus rezistenţă, iar după ce Constantinescu a fost urcat în maşină, autoturismul anchetatorilor a fost blocat şi cu greu a reuşit să părăsească zona. Mai grav, maşina DNA a fost urmărită de mai multe maşini până la sediul serviciului teritorial anticorupţie din Constanţa (…) Apoi, Constantinescu şi-a adus aminte că este bolnav şi trebuie să se trateze în străinătate. Procurorii i-au interzis, însă, părăsirea ţării. Primul pesedist care i-a luat apărarea a fost primarul şi prietenul său Radu Mazăre”.

A început curățenia și în Republica Mazăre? Aferim! Băi, dar pe mine altceva mă distrează: cum îi apucă pe barosanii ăștia toate bolile pământului – tahicardia, râia, sifilisul, cancerul, SIDA… – exact atunci când sunt chemați într-o anchetă! Săracii bolnavi bogați! Te apucă și mila, zău, de atâta infirmitate… Decât bogat și bolnav, nu mai bine sărac și sănătos?! Poate o să aibă grijă instanțele de însănătoșirea grabnică a acestor suferinzi pe bani publici! Ia, și ce-a făcut până la urmă? Un prejudiciu de 5 milioane de euro? Un mizilic! Zău, pentru atâta lucru să deranjați un om aflat cu un picior în groapă?! Ce procurori haini!

***

>> GABRIELA FIREA ȘI BRÂNZA DE BURDUF. Cotidianul „Puterea” de astăzi se ocupă de un subiect cu iz „ocult”, cel puțin din titlu: „Blestemul familiei Firea – Pandele”.

După principiul așa soț, așa soție, familia Pandele-Firea impune un nou stil de a face politică pe meleagurile noastre. Se pare că cei doi încearcă să aibă aceeași evoluție pe scena politică românească, mai ales cu privire la traseul politic. În ultimele zile, televiziunile au fost invadate în mod abuziv de către Gabriela Firea, această Elena Udrea a PSD-ului, care a început jihadul politic în cadrul USL, la Ilfov (…) În 2009, tot pe la începutul anului, domnul primar Florentin Costel Pandele își anunța demisia din PSD ca urmare a nemulțumirilor acumulate în cadrul partidului. Dar, ce să vezi, după nici două zile, domnul primar Pandele revine asupra deciziei de a demisiona din PSD (…) Dacă ne uităm pe parcursul primarului Florin Pandele, la un an distanță de la momentul crucial al demisiei și revenirii în PSD, acesta a fost exclus din partid. Acum, dacă blestemul familiei se păstrează, ne putem aștepta ca în mai puțin de un an și „minunea” blondă a PSD-ului să fie exclusă din partid, după ce își dau seama cu cine au de-a face”.

Aha! Am înțeles! Deci este vorba despre un „modus operandi” în familia Firea – Pandele. E un scenariu aplicat de soție, pe care soțul l-a mai experimentat. Cu Firea sau fără Firea, mare brînză! PSD-ul rămâne același! Și dacă tot vorbim de brânză, cam miroase a burduf… Oricum, mă mir că doamna Firea a făcut parte din breasla jurnaliștilor. La cât e de „talentată” la scenarii, mai bine se făcea actriță. De revistă!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s