Prima pagină. Florin Călinescu negociază mutarea de la PRO la Prima TV

>> MAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT NICIODATĂ. Cotidianul „Evenimentul zilei” de astăzi deschide cu un titlu mare referitor la o decizie a procurorilor: „Sechestru pe imperiile lui Luca și Vîntu”.

„Ancheta privind deturnarea a peste 12 milioane de euro din fondurile Asociaţiei Salariaţilor SNP Petrom de către tripleta penală Ovidiu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan a fost finalizată de către pocurorii DIICOT. 12 persoane au fost puse sub acuzare în ultimul dosar pe care procurorii îl mai aveau în instrumentare cu privire la devalizarea Petromservice, alte două cauze fiind deja pe rolul instanţei. Acum se lucrează la întocmirea rechizitoriului prin care inculpaţii vor fi deferiţi Justiţiei. Procurorii DIICOT au probat faptul că, în perioada 2005 – 2006, Vîntu şi sindicalistul Luca “au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat” (…) Sunt atât de mari averile inculpaţilor din acest dosar, în special cele ale lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, încât procurorii DIICOT au lucrat timp de peste două luni de zile pentru a le centraliza. Au fost puse sub sechestru terenuri, imobile, bărci, şalupe, maşini. Au fost identificate şi “asigurate” peste 30 de bunuri mobile şi imobile din averea de la Păuleşti a “sindicalistului” Liviu Luca, inclusiv o şalupă.

He-he! De-aia a durat ancheta atâția ani: că au stat procurorii să numere banii și imobilele… Tot e bine că e mai târziu decât niciodată. Oricum, deocamdată dosarul nici n-a fost trimis către prima instanță. Așa că drumul până la Înalta Curte e lung, lung, lung. Și ce se poate întâmpla la Înalta Curte? Aflăm din punctul următor al rubricii noastre:

***

>> REZOLVAȚI ÎNALTA CURTE PÂNĂ VINE FELIX! Cotidianul lui Dan Voiculescu, „Jurnalul Național”, ne anunță astăzi cu speranță că „noua conducere a CSM caută soluții pentru rezolvarea acestei probleme”. Care „problemă”? E titlul principal al JN: „Completele negre de la Înalta Curte”.

„Justiţia din România are o problemă gravă chiar la vârful ei: completele de cinci judecători de la Înalta Curte asupra cărora planează suspiciuni legate de imparţialitate şi obiectivitate. O primă critică vizează faptul că aceste complete au aproape mereu aceeaşi componenţă, iar o a doua critică se referă la faptul că judecătorii care le compun soluţionează recursurile împotriva unor decizii date de judecători de acelaşi grad (…) Problema completelor de cinci judecători a fost adusă şi în atenţia noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la conferinţa de presă care a avut loc vinerea trecută. Preşedintele CSM, judecătorul Adrian Bordea, a declarat că are cunoştinţă de problemă: “Încercăm să găsim variante”.

În traducere liberă: completele „negre” de la Înalta Curte, cele de cinci judecători, pronunță prea multe condamnări în dosarele de corupție la nivel înalt care ajung pe mesele lor. Pentru a instaura pacea socială în România și a înfăptui „dreptatea până la capăt” promisă de USL, „completele negre” trebuie să pronunțe mai multe achitări… Se ocupă, iată, noua conducere a CSM, inițiativă salutată și încurajată de JN. Mai ales că pe drumul spre „completele negre” se află și dosarul patronului Felix…

***

>> CU MÂNUȚELE ASTEA DOUĂ… Cotidianul „Național” de astăzi se ocupă de ultima achiziție a omului de afaceri Cristian Burci: „Florin Călinescu negociază cu Prima TV”.

„Burci este pe punctul de a-l coopta in echipa Prima Tv pe Florin Calinescu (actualmente vedeta pro TV), dar si sa-l readuca pe Virgil Iantu (…) Revenirea lui Burci la Prima Tv a inceput cu reducerea cheltuielilor exagerate si a salariilor nemeritate oferite unor vedete. In conditiile in care Prima Tv, sub domnia grupului german de media ProSiebenSat.1, actionar al societatii SBS Broadcasting Media SRL, a avut, anul trecut, pierderi de peste 8 milioane de euro,  numai chiria pentru sediul in care inca se mai afla postul tv este de 1.100.000 de euro pe an (…) patronul „Adevarul” este in discutii avansate cu Florin Calinescu, dar si cu Virgil Iantu, cei doi fiind vazuti tot mai des la biroul lui Burci de pe Fabrica de Glucoza. De altfel, actorul Florin Calinescu pare hotarat de multa vreme sa paraseasca Pro Tv, cu tot cu sitcomul „Tanti Florica”.

Acum, să nu uităm că Burci s-a mai ocupat de Prima TV și n-a ieșit nici atunci mare brânză. Iar cumpărarea Prima TV acum, în plin an electoral, nu arată că ar vrea să devină vreun campion al divertismentului tv… În ceea ce-l privește pe Florin Călinescu, „mânuțele astea două” – adică momentele de glorie tv ale actorului – sunt demult apuse. Istoria ne-a demonstrat că atunci când a plecat de la PRO, indiferent pe unde a umblat, Călinescu n-a mai fost… Călinescu. Brandul lui a fost strict legat de brandul PRO, pentru că la PRO brandul face oamenii, nu invers!

***

>> PLANUL PENTRU INSTAURAREA REPUBLICII USL. Ne se putea să încheiem astăzi și fără puțină politică, de pe prima pagină a cotidianului „România liber㔄Totul pe o carte. Cele două fisuri ale planului USL” – titrează cotidianul:

„Liderii coaliţiei de guvernare au decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei o dată cu alegerile europarlamentare din luna mai. Protocolul USL va prevedea explicit că prezidenţiabilul alianţei este Crin Antonescu. Planurile pot fi încurcate de Curtea Constituţională, dar şi de nerealizarea unui cvorum de 50% la referendum.

Eu nu sunt de acord cu cei de la RL în totalitate. Nu e chiar totul pe o carte. De data asta e un plan bine gândit al USL, pentru că joacă pe o carte cu două fețe: trece noua Constituție în mai, în decembrie va candida Crin Antonescu, care va deveni un președinte cu atribuții mai reduse față de cele ale actualului președinte; nu trece Constituția, Crin se retrage strategic și candidează Victor Ponta, care va fi un președinte la fel de puternic precum cel actual. Oricum ar fi, miza e aceeași: instaurarea, pe termen lung, a Republicii USL. Și au toate șansele să le iasă în absența unei opoziții care s-a întins de bunăvoie pe targa mortului…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

 

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s