Prima pagină. Ziarul lui Voiculescu face praf petiția Antenei 3! Fără să vrea…

ANTENA 3, CU PETIȚIA LA „ÎNALTA POARTĂ”… Cotidianul lui Dan Voiculescu, „Jurnalul Național”, deschide astăzi prima pagină cu un titlu care face recurs la istorie: „Români bolnavi de <<Înalta Poartă>>”.

„Sindromul de slugărnicie, de a merge cu căciula în mână la marile cancelarii, s-a transmis din generaţie în generaţie, prin epoci istorice, apăsând coloana vertebrală a multor români.  Recente mişcări pe plan politic au evidenţiat că “boala” de a fi mereu dependent de o Înaltă Poartă – nu a fost decum eradicată (…)  Partizanatul făţiş pro-Băsescu al administraţiei SUA a dus  în vara anului 2012, pentru prima dată în istoria României, la  manifestarea publică a unor sentimente antiamericane.  Aceasta arată de fapt cât de  nocivă este  în planul relaţiilor bilaterale infecţia cu virusul “Înaltei Porţi”.

Era unul, înainte de 1989, Ceaușescu îl chema, care propovăduia necontenit și neabătut „neamestecul în treburili interni”. Pe atunci, România nu era nici în NATO, nici în UE și nu prea avea parteneri externi în afară de maica Uniune Soviectică de la Răsărit. Lumea de azi e ceva mai complexă, iar partenerii occidentali ai României nu sunt vreo „Înaltă poartă”. În plus, și UE și NATO sunt cluburi în care NOI ne-am dat de ceasul morții să intrăm… Dar, mă rog, cui să-i explici?! Interesant mi se pare însă altceva: faptul că JN vorbește despre sindromul „Înaltei Porți” tocmai acum. Pe bune?! Acum, când Antena 3 face petiții pentru americani? Acum, când Gâdea & Ursu & Badea umblă cu Obama & Kerry în gură cât e ziulica de lungă? Acum, când toată floarea Antenei 3 se uită peste Ocean ca spre lumina călăuzitoare de la care va veni eliberarea de întunericul „regimului Băsescu”? Acum, când slujbașii lui Dan Voiculescu cer în mod direct Washingtonului să facă ordine în țara împilată de tiranul de la Cotroceni? Hai că asta-i cea mai tare știre a zilei! Unde dau și unde crapă…

***

VICTOR VIOREL, PREMIERUL DISPĂRUT, REVINE ÎN FORȚĂ… LA TV! Azi nu e pe prima pagină, însă merită citat. Este vorba despre editorialul lui Ion Cristoiu din „Evenimentul zilei”, primul după vacanța editorialistului: „Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică”

Puţine evenimente postdecembriste au reuşit să stîrnească amuzamentul oamenilor mai deschişi la minte din această ţară ca dispariţia premierului Victor Ponta, timp de cîteva zile, mai precis de cînd s-a anunţat vizita în România a Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA, şi pînă cînd aceasta s-a încheiat. Pe pagina mea de facebook, pe care am comentat intens spectacolul dării în urmărire generală a premierului României, fugit de la Victoria mai ceva decît Ceaușescu de la CC, cititorii şi-au pus la lucru inteligenţa pentru a născoci ipoteze dintre cele mai năstruşnice în legătură cu locul şi motivul dispariţiei lui Victor Ponta.

Ion Cristoiu vorbește despre faptul că, în calitate de premier, Ponta avea datoria să explice opiniei publice pe unde și de ce a umblat creanga. N-a făcut-o. A bălmăjit însă ceva aseară în emisiunea Gâdelui de la Antena 3 despre o vizită în Italia și despre întâlnirile pe care le-a avut cu oficialii de acolo, deși unii se jură că l-au văzut pe pistele de ski din Alpii italieni… Și dacă a fost așa, unde sunt fotografiile cu „oficialii” italieni de pe celebra pagină de Facebook a lui Victor Viorel Ponta?! Viorel – premierul care a reușit să ia masa de Crăciun cu Regele Mihai, deși Regele nu era acolo…

***

DRAGNEA, ANOTHER ONE BITES THE DUST… Un atac frontal dă astăzi cotidianul „Adevărul”, pe prima pagină, la adresa vicepremierului: „Liviu Dragnea, baronul de săpun”

„Două mari proiecte ale USL s-au dovedit simple baloane de săpun: descentralizarea şi regionalizarea, ambele gestionate de către Liviu Dragnea. Liviu Dragnea şi-a trasat, la începutul mandatului, două mari obiective guvernamentale: regionalizarea şi descentralizarea administrativă. Primul a fost abandonat, iar al doilea a fost barat de Curtea Constituţională. Magistraţii CCR au decis că proiectul legii descentralizării, botezat de Dragnea „prima rupere reală de comunism“, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului în noiembrie 2013, este neconstituţional (…) Astfel, vicepremierul Dragnea s-a trezit, în plin an electoral, cu promisiunile eşuate şi cu proiectele îngropate

Da, așa e, Dragnea e aproape mat în partida de șah tăcută pe care o desfășoară cu premierul Ponta. Liderul PSD are acum un ascendent major asupra adjunctului său. Adjunct care are și probleme penale grave după ce doi dintre co-acuzați în Dosarul Referendumului din 2012 și-au recunoscut vinovăția în fața instanței. Atât îi mai lipsește baronului de Teleorman – o condamnare, fie ea și în primă instanță – și o carieră politică pe care o visa încununată cu fotoliul suprem de la Palatul Victoria se va nărui ca un castel din cărți de joc. Iliescu e prea bătrân, Năstase e la răcoare, Dragnea nu se simte prea bine… Încet-încet, în jurul lui Ponta se face vid: dispar, unul după altul, adversarii de calibru. Se anunță o domnie lungă în fruntea PSD!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Un gând despre „Prima pagină. Ziarul lui Voiculescu face praf petiția Antenei 3! Fără să vrea…

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s