Prima pagină. Tovarășii de la „Jurnalul” numără zilele de imunitate a lui Traian Băsescu

>> DEMOCRAȚIE: CĂȚEII PĂTIMESC MAI MULT DECÂT RECHINII… Un avertisment pentru cei care fură pentru demnitari vine din „Evenimentul zilei” de astăzi: „Executanții iau mai mulți ani de pușcărie decât demnitarii corupți”.

„Din loialitate pentru şefi, funcţionarii care semnează “ca primarul”petrec ani buni în închisoare şi se aleg cu bunurile sub sechestru pentru recuperarea pagubelor. Toate acestea se întâmplă pentru a da bine în faţa superiorilor. Ultimele condamnări în procesele mari de corupţie ne demonstrează că funcţionarii complici ai marilor corupţi primesc pedepse mult mai dure decât cei care gândesc efectiv schemele fraudelor (…) Gheorghe Mencinicopschi, Irina Jianu, soţii Ioana şi Bogdan Popovici, foştii directori ai Electrica Moldova, fostul director general al Poştei Române au primit pedepse la închisoare mai mari decât cei care au pus efectiv la cale faptele penale, adică Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Relu Fenechiu sau Codruţ Şereş. 

Adică rechinii pătimesc mai puțin față de căței… Într-un fel, e o nedreptate a sistemului juridic românesc. Pe de altă parte, pedepsele pronunțate pot avea și un efect benefic: de frica pușcăriei, funcționarii să nu mai pună mâna în avutul statului atunci când li se ordonă. Mai bine dat afară, decât la pușcărie, nu?! Chiar, cum ar fi ca funcționarul să-i spună demnitarului: „Dacă vrei să furi, n-ai decât, dar fură tu, nu mă pune pe mine!”… Poate vor învăța și ei ceva din ceea ce s-a petrecut cu liota de mai sus.

***

>> RĂBDARE, TOVARĂȘI, RĂBDARE! Traian Băsescu, cine altcineva?!, e subiect al materialului de front de astăzi (și de astăzi :) ) din „Jurnalul Național”„Falsa imunitate a lui Traian Băsescu”.

„Traian Băsescu este singurul politician şi singurul înalt demnitar în funcţie care beneficiază de protecţie penală pentru faptele comise înainte de a fi preşedinte, dar şi pentru cele săvârşite în timpul mandatului. Acest lucru nu l-a stabilit Constituţia sau o instanţă de judecată, ci… procurorii. Începutul i se datorează lui Daniel Morar, DNA trecând pe linie moartă dosarul “Flota” prin invocarea unei aşa-zise imunităţi prezidenţiale. Teza lui Morar a fost preluată şi de Codruţa Kovesi după ce a preluat conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Practic, Traian Băsescu poate face absolut orice în această perioadă, pentru că nu trebuie să dea socoteală în faţa Justiţiei”

JN freamătă de nerăbdare să-l vadă pe TB în boxa acuzaților. Bine, de fapt nu JN, care-i doar o foaie neînsuflețită, ci DV – zis și Felix… Puțintică răbdare, tovarăși! Mai sunt doar câteva luni. Nu sunteți voi ăia cu AMR? După aia, vi se va împlini visul, poate: TB pe holurile tribunalelor. Și, dacă-i vinovat de ceva, va plăti. Acum, îi înțeleg și pe cei de la JN care tropăie nervos din piciorușe: le e teamă că până atunci îi închide patronul de performanți ce sunt și că n-o să mai apuce Ziua Z din postura de scârța-scârța pe hârtie…

***

>> HAI, VIORELE, TE AȘTEPTĂM CU AUTOSTRADA! „Autostrada Comarnic – Brașov, trambulină pentru europarlamentare?”, se întreabă pe prima pagină cotidianul „România liberă” de astăzi:

„Guvernul vrea ca firmele Vinci-Strabag-Aktor, câştigătoare ale concesiunii pentru autostrada Comarnic-Braşov, să realizeze proiectarea noii rute în doar 3 luni. Lucrările vor începe înainte de luna mai, când sunt programate alegeri europarlamentare (…) Narcis Neaga, directorul general CNADNR, nu a putut fi contactat ieri pentru a explica diferenţele dintre termenele acordate în cazul unei autostrăzi dificile, în zonă de munte, şi cel pentru o autostradă de zece ori mai scurtă realizată la câmpie. Singura explicaţie este apropierea alegerilor europarlamentare la finele lunii mai şi dorinţa alianţei de guvernare de a puncta pozitiv înainte de sufragiu. Proiectarea se va termina în luna aprilie, tocmai bine pentru începerea lucrărilor înainte de alegeri.

Mda… Și care-i problema?! Dacă așa merg treburile în Românica, atunci eu zic să ne apucăm toți cetățenii să semnăm o petiție online (că tot e la modă) prin care să cerem să avem câte două runde de alegeri în fiecare an. Poate așa să se mai construiască și câte ceva prin țara asta… Oricum, țin să vă amintesc o promisiune uitată a premierului Ponta, făcută în 2012: a spus Viorel că își ia angajamentul solemn ca autostrada Comarnic-Braşov să fie gata până la alegerile parlamentare din 2016. Altfel, va ieși din politică? Voi ce preferați? Spre binele nostru al tuturor, eu înclin spre prima variantă. Oricum, cu un Viorel în plus sau în minus în politică nu se face primăvara…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

2 gânduri despre „Prima pagină. Tovarășii de la „Jurnalul” numără zilele de imunitate a lui Traian Băsescu

  1. Citez din memorie (nu știu cine a spus-o): „Legea e ca un tigru – dacă îl (o) tragi de mustăți vei fi mîncat; ca să reușești TREBUIE ZDROBIT(Ă)”.

  2. de la nici o masă fără peştele oceanic, cum scria mare pe „Giuleşti”, la nici o zi fără Băsescu la „INTACT” nu văd vreo deosebire, e pentru „sărmani”.
    precum şi între „marţea neagră” şi „văduva neagră”.
    ref. la autostrăzi, eu cred că mai prima va fi autostrada B – B (Bucureşti – Bombonica), parol!
    părerea mea de pensionar cuman! 😉

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s