„Regimul Traian Băsescu”, masca în spatele căreia se ascunde Regele cel gol

Priviți puțin la înregistrarea de mai jos: dialogul a avut loc la Realitatea TV, în cadrul emisiunii realizată de Eli Roman – „Realitatea zilei”, la care am participat aseară, de la ora 21.00. Interlocutorul meu: Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD și europarlamentar.

După cum lesne se poate observa, n-am primit un răspuns la întrebarea mea, ci numai lozinci. Poate că dl Ivan nici nu avea ce să răspundă în mod concret. Asta e linia partidului, trasată de Victor Ponta, asta trebuie să repete, ca un papagal, până la epuizare: lupta eroică a USL cu „regimul Traian Băsescu”… (pentru cine are răbdare, AICI poate fi urmărită emisiunea integral)

Pe 7 mai se fac doi ani de când USL a dat țării primul guvern Ponta. Între timp, au avut loc alegeri și fața politică a României s-a schimbat fundamental.

Să recapitulăm, pentru posteritate, ce are USL în mână la acest moment, 8 ianuarie 2014:

> Parlamentul, cu o majoritate de 70%
> Guvernul, cu toate ministerele sale și cu instituțiile de forță (poliție, jandarmerie etc)
> Toți prefecții, cei care aplică în teritoriu politica Guvernului
> Parchete – ai căror șefi au fost numiți de premierul Ponta
> Curtea Constituțională, unde acum USL are 5 – 4
> Deconcentratele, regii, autorități, comisii naționale și altele asemenea
> CNA, TVR și Radio România
> Majoritatea covârșitoare a Consiliilor județene și a șefilor acestora
> Majoritatea covârșitoare a Consiliilor locale
> Majoritatea covârșitoare a primarilor
> Șefii SRI și SIE provin din rândurile PSD

Mai vreți? Mai este nevoie să continuăm? Practic, USL are la degetul mic toată România. Un singur lucru îi lipsește: Palatul Cotroceni, dar probabil și acest ultim amănunt se va rezolva în acest an, în luna decembrie, după alegerile prezidențiale… Și, atunci, să nu-mi spună nimeni că întrebării mele către Cătălin Ivan nu i se poate răspunde: care este „Regimul Traian Băsescu”, acel regim cu care „USL luptă din greu”, acel regim care împiedică USL și pe premierul Ponta să-și pună în aplicare politicile benefice pentru România?

Firește că se poate răspunde, însă USL-ului nu-i convine să intre într-o dezbatere onestă. L-ar forța să recunoască faptul că din promisiunile sale electorale s-a ales praful… E mult mai ușor să te complaci în demagogie punând toate nerealizările sale în spatele unui singur om: Traian Băsescu. Aliatul de nădejde al USL întru prostirea populației este Antena 3. Seară de seară, Gâdea, Badea, Dumitrescu, Stoicescu, Grecu, Radu Tudor se iau la trântă cu aceeași fantoșă: „regimul Traian Băsescu”. Și dă-i, și luptă, și dă-i, și luptă…

Treaba asta o să mai țină o vreme pentru o parte a electoratului. Ce va face însă USL după decembrie 2014? Pe cine va mai da vina Antena 3? Chiar și cei mai fanatici susținători ai lui Victor Ponta vor constata un adevăr de bun-simț: Regele e gol… Și asta e o mare problemă pentru USL (sau în „varianta” sa viitoare, PSD) în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

Reclame

Un gând despre „„Regimul Traian Băsescu”, masca în spatele căreia se ascunde Regele cel gol

  1. Întrebarea asta am pus-o într-un comentariu unui prieten revoltat de aceeaşi veşnică acuză. Ştii ce mi-a răspuns? ” Odioasa moştenire!” Nu are dreptate?
    Personal cred ca e doar o scuză, un mod de a îndrepta ura colectivă tot pe Traian Băsescu, un mod de a mai câştiga timp şi a încerca să reducă, din nou, justiţia la tăcere. Se vor folosi de scuza Băsescu până când populaţia va uita de ce îl ura atât pe actualul preşedinte, aşa cum au uitat de ce îl urau pe Ceauşescu. Practică veche dar sigură.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s