Prima pagină. Cabliștii „și-au împărțit teritoriul în stil mafiot”. Scandalul Eurosport

Astăzi e pe bază de Crăciun, de Moș Crăciun, așa că a fost destul de dificil să fac o selecție a articolelor mai interesante din presă. Oricum, două cotidiane, „România liberă” și „Jurnalul Național”, își iau „la revedere” de la cititori până pe… 30 decembrie. „Evenimentul zilei” și „Adevărul” vor apărea și joi, în a treia zi de Crăciun.

***

EVZ COLINDĂ UN PIC GUVERNUL PONTA. Cotidianul„Evenimentul zilei” de astăzi face un bilanț al guvernării USL din 2013 și pune un titlu cald/ rece sau călduț, neutru, cum vreți să-i spuneți: „Guvernarea USL, cu bune și rele”.

„După preluarea guvernării, premierul Victor Ponta a constatat că nu poţi face foarte multe lucruri, dacă nu ai la dispoziţie resurse financiare. Prin urmare, multe din obiectivele Programului de guvernare au fost amânate sau pur şi simplu ignorate. Există şi promisiuni făcute în campania electorală de care Guvernul Victor Ponta a uitat pur şi simplu.

Pe net, titlul sună mai tranșant: „Anul marilor restanțe”. Ne trece „Evenimentul zilei” prin mai multe domenii ale economiei și nu numai. După parcurgerea articolului, constați că cele „bune” ale guvernării Ponta se pot număra pe degetele de la o mână. Poate că articolul ar fi meritat o aprofundare, nu numai o simplă enumerare, dar Crăciun fiind, iar ziariștii oameni și ei – cu gândul la zilele de tihnă, trecem peste asta…

***

CUM AU SABOTAT CABLIȘTII DE LA RCS SI DOLCE CANALUL EUROSPORT. Ziarului „Jurnalul Național” de astăzi, care va mai apărea, apoi, de Ziua Republicii (sâc!), pe 30 decembrie, îi vine ca o mănușă scandalul Eurosport – RCS, așa că mai dă o copită companiei lui Teszari, care l-a adus pe șeful Antenelor în fața Justiției: „Cabliștii rad tot pentru rating”.

De teamă că transmiterea meciurile din Anglia le vor fura telespectatorii, RCS&RDS şi Dolce au sabotat Eurosportul (…) Printr-un comunicat de presă, RCS&RDS a aruncat vina asupra postului Eurosport (…) Fanii Premier League din Romania şi-au manifestat pe diverse forumuri iritarea după manevra celor de la RCS şi Dolce. “Şi-au împărţit teritoriul în stil mafiot!”, au reacţionat câţiva telespectatori pe forumul site-ului Onlinesport, care a prezentat sâmbătă seară, pe larg, zeci de reacţii de nemulţumire ale oamenilor. Unul dintre posibilele motive ale măsurii luate de RCS&RDS şi Romtelecom Dolce este acela că înţelegerile dintre Eurosport şi companiile de cablu expiră la 31 decembrie.

Articolul e cât de cât ok, are cam toate punctele de vedere, doar că vine la… trei zile după scripturi. Evenimentele relatate s-au petrecut sâmbătă, iar „Jurnalul Național” scrie despre ele… marți. Sigur, JN nu are ediție de weekend, însă putea foarte bine și era normal să-și informeze cititorii luni. E și asta încă o explicație a faptului că ziarul lui Dan Voiculescu a ajuns să vândă sub 10.000 de exemplare în medie pe ediție conform ultimelor cifre BRAT…

***

DEMOCRAȚIE SĂ FIE, DAR NU PENTRU CĂȚEI… Din „România liberă” de astăzi aflăm că s-a făcut „Primul pas spre arestarea deputatului Gheorghe Coman”:

„Deputaţii din comisia juridică au avizat arestarea preventivă a deputatului PC, Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie. Pentru ca arestarea să fie posibilă este necesar votul plenului Camerei, care se va reuni în 27 decembrie (…) După votul din comisia juridică, Gheorghe Coman a anunţat că nu îşi va da demisia din Parlament şi că se consideră nevinovat. “Nu sunt vinovat. Dacă eu demisionez mâine şi Justiţia nu mă găseşte vinovat, ce facem dacă eu nu am luat nimic, absolut nimic?”, a susţinut Coman (…) Daniel Constantin, a declarat,  că nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman “nici măcar un covrig”.

Păi sigur că nu i-a cerut! Acum, „conservatorii” se spală pe mâini… Prea era gogonată ca să-l mai țină în brațe pe deputatul șpăgar. Acum, întrebarea fundamentală este: oare vor face deputații cvorum în a treia zi de Crăciun? Cu sarmaua-n gât, vor veni ei în păr să-i ridice imunitatea colegului? Dacă nu vor face cvorum, „cestiunea” se amână pentru 2014. Încă o probă a diferențelor strigătoare la cer dintre „aleși” și oamenii simpli. Eu sau tu, cititorule, ne-am fi petrecut Sărbătorile la răcoare, fără niciun fel de compromisuri.

Sărbători magice să aveți!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s