Prima pagină. Un consilier al lui Băsescu suspină după Ceaușescu…

REZOLVĂM ȘI NOI JUSTIȚIA PRIN ORDONANȚE?! Acum, până și cabinetul Ponta intră în vacanță, însă „În ianuarie, Guvernul pregătește un nou asalt asupra Justiției”, ne anunță astăzi„Evenimentul zilei” pe prima pagină:

„Executivul vrea să emită ordonanţe prin care să reglementeze domeniul Justiţiei, în timpul ce Parlamentul va fi în vacanţă. Surse din sistemul judiciar cred că ar putea fi vorba de graţierea clienţilor USL. În textul legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe simple în perioada vacanţei parlamentare, a fost strecurat, pe şest, dreptul Executivului de a legifera în vederea “reglementării unor măsuri necesare instituţiilor sistemului Justiţiei şi administraţiei penitenciarelor, pentru punerea în aplicare a noilor coduri”.

Aha! Deci nu s-a terminat. E logic. Cine avea impresia că sistemul va renunța atât de ușor la ceea ce și-a pus în cap este doar un biet naiv. Scandalul făcut de Comisia Europeană, ambasadele occidentale la București, CSM, DNA, ICCJ n-a făcut decât să-i pună în gardă pe băieții ăștia să acționeze mai cu fereală. Ghinion însă: acum toți suntem cu ochii pe ei!…

***

JN, ÎN APĂRAREA „EDITORIALISTULUI” NĂSTASE. Cotidianul lui Dan Voiculescu, „Jurnalul Național”, nici nu mai așteaptă luna ianuarie ca să traseze directive Justiției. O face de astăzi, pentru că verdictul în Dosarul Zambaccian al lui Adrian Năstase e aproape, pe 6 ianuarie: „Probe DNA: bani falși și înregistrări ilegale”.

„”Zambaccian” este ultimul  rămas în instanţă din pachetul de procese considerate politice, în care este târât fostul premier al României”, afirmă abrupt JN în prima întrebare dintr-un interviu luat avocatului lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu. Alte întrebări cu tentă: „Sunt  multe afirmaţii în rechizitoriul DNA legate de importurile din China care par puţin credibile” (…) Povestea dolarilor utilizaţi înainte de a fi puşi în circulaţie de Trezoreria SUA reprezintă proba care a aruncat în derizoriu acest dosar. Cum au mai motivat procurorii această probă fabricată evident?”.

Alooo! Astea nu sunt întrebări, ci afirmații, iar acesta nu este un interviu, ci un material de propagandă disperat aruncat în ochii judecătorilor de la ICCJ care au amânat în această săptămână verdictul final. În buna sa tradiție, JN încearcă să dicteze o sentință favorabilă „editorialistului” Năstase. Dacă n-o să meargă, las’ că vine Legea amnistiei în ianuarie…

***

LOTO: BAGI UN LEU ȘI ȘTII CĂ NU MAI E… Cotidianul„Adevărul” de astăzi dezvăluie pe prima pagină un „Jaf de milioane de euro la Loteria Română”:

„Potrivit ultimului raport public al Curţii de Conturi, pentru anul 2012, Compania Naţională „Loteria Română” SA (CNLR) a pierdut milioane de euro prin contracte umflate şi achiziţii publice nejustificate. Controlul Curţii de Conturi a vizat perioada 2010-2012, când la conducerea CNLR s-a aflat Gheorghe Benea (PDL). Auditorii au stabilit că Loteria a aruncat pe apa sâmbetei peste 5 milioane de euro pentru achiziţia unor utilaje şi echipamente scumpe şi depăşite din punct de vedere tehnic care, ulterior, nici măcar nu au mai fost folosite.

Interesant ar fi să vedem și ceva dosare în Justiție pe tema asta. Nu de alta, dar Curtea de Conturi a ajuns un fel de babă bârfitoare: toacă, toacă, toacă, dar n-o bagă nimeni în seamă. Adevărul e că Loteria Română a fost o vacă de muls pentru toate guvernările, indiferent de orientarea lor. Iar la încasările drenate de aparatele de partid au contribuit și contribuie, ca proștii, milioane de români, după principiul „dai un leu și… știi că nu mai e!”.

***

DOR DE CEAUȘESCU SUB PULPANA LUI BĂSESCU. Un interviu năucitor cu Dan Dima este publicat astăzi pe prima pagină a cotidianului „România liberă” sub titlul „Pe vremea lui Ceaușescu, România avea o imagine mai bună”:

„Dan Dima, consilier la Cancelaria Preşedinţiei şi specialist în diplomaţie publică este de părere că Nicolae Ceauşescu se pricepea mai bine decât actualii lideri să facă o imagine bună României pentru că „orice partener al României ştia cui să se adreseze şi primea întotdeauna un răspuns; în plus, nu exista nici o temere că o decizie luată într-o discuţie bilaterală va fi apoi contestată de cineva“. Dima crede că România n-ar mai trebui promovată de oameni ca Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, fiindcă, deşi ei „au un trecut glorios, nu mai au nici un viitor“.

Oare n-am citit bine? Ba da! Este vorba despre Dan Dima, consilier la Cancelaria Preşedinţiei! Domnule Traian Băsescu, mai aveți mulți din ăștia pe acolo, ascunși pe la Cotroceni? Scriam săptămâna trecută despre un sondaj care releva că 44% dintre români suspină după comunism. Ei, uite, unul s-a ascuns sub pulpana Președintelui și s-a deghizat în consilier. Nea’ Traiane, trimite-l dom’le la Ceaușescu într-un schimb de experiență, dacă tot era așa de bun Împușcatu’ drept creator de „imagine” a României. Și când s-a găsit acest domn Dima să suspine după „diplomatul” Ceaușescu? Exact în această perioadă de decembrie, când ne amintim de morții Revoluției. Curat „tact politic”, parol!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

3 gânduri despre „Prima pagină. Un consilier al lui Băsescu suspină după Ceaușescu…

 1. Bine ați făcut punctînd interviul cu Dima: am crezut că pleznește fierea în mine cînd l-am citit MAI ALES CĂ INDIVIDUL E TÎNĂR.

  Tînăr degeaba. Uff !

 2. „Pe vremea lui Ceaușescu, România avea o imagine mai bună”
  Pentru cine stie cat de cat istorie, afirmatia de mai sus nu e „naucitoare” ci cat se poate de adevarata. Mai exact, pe ani, imaginea externa a Romaniei a fost :
  1970-1880 : extraordinara
  1980-1985 – buna
  1985-1990 – rea (dar oricum de 10 ori mai buna fata de ultimii 20 de ani cand este „dezastruoasa”

  • Depinde ce intelegem prin `imaginea Romaniei`, stimate domn. Daca ne referim la baletul diplomatic facut de Ceausescu, aveti dreptate. Daca insa vorbim de imaginea Romaniei in opinia publica occidentala, afirmatiile lui Dima nu mai sunt valabile.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s