PRIMA PAGINĂ: Ce să caute Dumnezeu în paginile ziarului lui Felix?!

DUPĂ VOTUL PENTRU TVR, USL MAI EXISTĂ DOAR PE HÂRTIE. Cotidianul „Evenimentul zilei”analizează astăzi decesul de facto al USL ieri în Parlament pe tema votului pentru șefia TVR: „USL, ULTIMUL BAL. Alianţa PSD-PNL s-a rupt în Parlament. Social-democraţii i-au lăsat pe liberali fără şefia TVR”

„PSD a sabotat în Parlament planul PNL de a-l pune pe Rareş Bogdan interimar la TVR. USL mai există numai pe hârtie. USL s-a rupt ieri, în Parlament, la votul pentru stabilirea interimatului la TVR. Doar faptul că nici PSD, nici PNL nu vor să dea vestea proastă electoratului mai face ca protocolul Uniunii să nu fie rupt. Liberalii au avut parte de o surpriză de proporţii ieri, în plenul Parlamentului. Deşi sperau că i-au convins pe social-democraţi să îl voteze pe Rareş Bogdan pentru preluarea interimatului la TVR, liberalii au fost păcăliţi. După ce l-au avizat pozitiv pe Rareş Bogdan în Comisiile reunite de cultură, social-democraţii nu au fost prezenţi în sala de plen, astfel încât cvorumul necesar pentru numirea acestuia nu a fost întrunit.

Acum, Rareș Bogdan fie „a picat între scaune”, așa cum a declarat aseară în repetate rânduri la posturile de televiziune, fie și-a făcut datoria și a jucat jocul PNL până la capăt făcând pe prostul, pentru că se știa încă de dimineață că parlamentarii PSD nu îl vor vota. Informațiile au circulat mult înainte de votul din plen, așa cum ați putut citi ieri și pe Reporter Virtual. Se merge înainte pe planul PSD, care țintește spre Valentin Nicolau.

***

STAȚI LINIȘTIȚI, AVERILE „GULERELOR ALBE” SUNT ÎN SIGURANȚĂ. Subiectul principal din„România liberă” de astăzi este unul care dă fiori reci „gulerelor albe” care au pritocit modificările la Codul penal și Legea amnistiei și a grațierii: „UE impune confiscarea extinsă a averii infractorilor chiar dacă sunt parlamentari sau miniştri”.

„Raportul-directivă pentru confiscarea extinsă a averilor dobândite prin infracţiuni, întocmit de europarlamentarul PDL Monica Macovei, a obţinut votul covârşitor al membrilor Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European (…) Urmează votul în Consiliu şi în plenul Parlamentului European din februarie 2014, care e o formalitate (…) Cel mai probabil, directiva confiscării extinse va intra în vigoare înainte de alegerile europarlamentare din luna mai 2014, iar ţările membre UE au la dispoziţie 30 de luni pentru a-şi armoniza legislaţia cu noua directivă. Această nouă directivă a UE pune în pericol averile obţinute prin infracţiuni de către politicienii români şi de clientela lor.

Nu-i nimic! Băieții își fac acum socotelile. 30 de luni înseamnă suficient timp pentru a-i salva pe cei care trebuie salvați. Până atunci rezolvă ei cumva Codul penal și amnistia. Mai curați și mai uscați vor continua să ne dea lecții de moralitate din Parlament, de la Guvern și de pe micul ecran. Miza e prea mare pentru ei ca să se încline în fața Europei. Și, până la urmă, ce se poate întâmpla? Că doar n-o să ne scoată în șuturi din UE! Mai trăim și mai vorbim…

***

MINIȘTRII PNL, AI LUI CRIN SAU AI LUI PONTA? „Radu Stroe a picat pe tehnică!”, ne anunță astăzi pe prima pagină cotidianul „Național”. Cică „Crin Antonescu a fost avertizat de servicii cu privire la unele interceptări care îl privesc pe ministrul de Interne”. Ia să vedem ce și cum:

„Pana sa se rupa caruta USL-ului, in PNL se pregateste o adevarata noapte a cutitelor lungi (…) In vederea procesului de „epurare” pe care intentioneaza sa il declanseze la varful partidului, Crin Antonescu a cerut o evaluare amanuntita a propriilor ministri (…) Care, de altfel, i s-au si servit, sub forma stenogramelor unor interceptari in care ministrul de Interne ar fi fost prins calcand pe bec, in timp ce raspundea la telefoanele unor alti lideri penelisti cunoscuti pentru „hobby”-ul lor de ”combinagii”.

Acum, nu știm cât adevăr este în aceste „dezvăluiri”, cotidianul „Național” fiind cunoscut pentru lansarea unor bombe care nu explodează întotdeauna. De urmărit însă ce se întâmplă la Ministerul de Interne. Cert este însă un alt lucru: Crin ar rupe și astăzi alianța cu PSD. Se teme însă de trădarea unei părți a partidului, în frunte cu câțiva dintre miniștrii săi, care ar rămâne alături de Ponta.

***

CE CAUTĂ DUMNEZEU ÎN ZIARUL LUI FELIX? Ziarul lui Dan Voiculescu, „Jurnalul Național”, se ocupă astăzi de problemele existențiale ale unei „prietene” a patronului: „Macovei a intrat în zodia neagră. A pierdut o vilă şi încrederea lui Băsescu”.

„Monica Macovei este în luna blestemată: a primit două lovituri de unde nu se aştepta. În primul rând, splendida vilă în care a crescut, cu vedere spre Parcul Ioanid, în buricul târgului, a revenit prin hotărâre judecătorească proprietarului de drept (…) O veste rea nu vine singură: a intrat şi în gura lui Băsescu Traian, mentorul ei politic, pentru că nu i-a luat la harţă pe parlamentarii PDL care au votat “strâmb”. Băsescu a acuzat-o că îşi protejează ciolanul de europarlamentar, ceea ce a întristat-o adânc pe Monica. Fără casa părintească, fără sprijinul lui Băsescu, Monica Macovei este fiica ploii în prag de Crăciun. Dumnezeu când loveşte nu dă cu parul, dar nimereşte pe cine trebuie!

Ce mai poți să comentezi la un asemenea text? Poate doar faptul că Dumnezeu și Felix ar intra cu greu în aceeași încăpere… Cu atât mai puțin în paginile ziarului unui turnător dovedit al Securității. Ok, băieți, executați-i pe inamicii politici ai șefului, dar măcar lăsați-l pe Dumnezeu deoparte…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Adrian Halpert foto micAdrianHalpert.com

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s