Prima pagină. Presa lui Voiculescu luptă pentru libertatea patronului

„PNL nu mai sprijină aprobarea Codului Penal, după ce zeci de parlamentari liberali votaseră, cu 48 de ore înainte, cot la cot cu aleşii PSD. În acest fel, Antonescu l-a lăsat din nou în ofsaid pe Victor Ponta, care, de altfel, nu şi-a mascat iritarea. Luat prin surprindere de partenerul său de coaliţie şi sub presiunea în creştere a cancelariilor occidentale, premierul a încercat, cu jumătate de gură, să se distanţeze de scandalul privind superimunitatea. Falia din USL s-a accentuat după ce liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat ieri că liberalii nu mai sprijină modificarea Codului Penal (…) Chiar dacă PSD are majoritate şi fără liberali, aceasta este pe muchie de cuţit, iar social-democraţii nu par să îşi mai asume singuri controversatul Cod Penal.

Am tot auzit zilele astea o retorică naționalistă găunoasă: că ce se bagă Occidentul în treburile noastre? Că ce treabă au ambasadorii UE și SUA să vorbească despre ce se întâmplă în „suveranul” Parlament al României?! Știți ce? Bine că s-au băgat! Bine că nu suntem singuri pe lume! Numai reacțiile tăioase și imediate ale cancelariilor occidentale a determinat cuplul de vestiți tâlhari politici Ponta&Antonescu să dea înapoi. Acum, nu mai știu pe unde să scoată cămașa: că poate s-au făcut niște greșeli, că noi n-am fost informați exact, că trebuie să rediscutăm… Câtă ipocrizie, vorba „României libere”!

***

„Întreaga presă a fost unanimă în a denunţa viguros lovitura administrată statului de drept de Penalii din USL în ceea ce unii au numit, în chip inspirat, marţea neagră a democraţiei româneşti, făcînd trimitere, poate fără să-şi dea seama, la marţi, 29 mai 1453, cînd a căzut Constantinopolul (…) USL a aplicat în cazul Loviturii administrate statului de drept patentul exersat cu brio în cazul Loviturii de Stat din vara lui 2012:
Cel al hold-up-ului (…) Asta înseamnă că în anul şi ceva care a trecut USL a rămas aceeaşi Grupare mafiotă, condusă de Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Cu toate că  Victor Ponta s-a pozat cu Barack Obama, iar Crin Antonescu s-a spoit în culorile statului de drept.

Citiți în EVZ o analiză la rece, pe puncte, a similitudinilor dintre evenimentele din vara lui 2012 și cele din decembrie 2013 și despre modul de acțiune al USL, care pare copiat la indigo. Când spune „întreaga presă”, Ion Cristoiu scoate din ecuație „Jurnalul Național”, batista în care-și suflă mucii Dan Voiculescu, și iată de ce, la punctul următor din rubrica „Prima pagină”:

***

  • DOM’ PROFESOR, SE STRÂNGE LAȚUL! Rămas în ofsaid, cu Antonescu și Ponta pe post de răzgândaci, Dan Voiculescu o ține ca gaia mațul în ziarul său, „Jurnalul Național”, care titrează isteric și fără nicio legătură cu realitatea ultimelor zile: „Traian Băsescu dă “lovitura de stat”. El consideră că există motive de dizolvare a Parlamentului şi atacă Avocatul Poporului”.

„Cu imaginea afectată dezastruos de scandalul declanşat de achiziţia terenului de la Nana de către Ioana Băsescu,Traian Băsescu ripostează în stilu-i alunecos printr-o diversiune: dizolvarea Parlamentului. Mai mult, plusează demagogic şi anunţă, catastrofic, că România riscă să-i fie suspendat dreptul la vot din Comisia Europeană, Consiliul Europei şi “probabil” din Parlamentul European. Mai mult, zice politicianul de la Cotroceni, “s-ar merge şi la suspendarea fondurilor europene”.
Situaţia pare, într-adevăr, extrem de alarmantă dar în realitate nu este altceva decât o demagogie ieftină

Așa, deci toți sunt nebuni. Presa românească, presa străină, CSM, Înalta Curte – care a contestat modificările la Codul Penal la Curtea Constituțională, cancelariile occidentale, până și Ponta&Antonescu, care au început să admită că „s-a făcut o greșeală”. Numai unul e sănătos și vede corect, restul fiind orbi: Dan Felix Voiculescu! Acum, e drept, Dom’ Profesor luptă pentru propria libertate, fiind la un pas de o sentință definitivă de condamnare cu executare, ceea ce nu e cazul pentru Ponta&Antonescu. Ei îi pot spune aliatului lor de suflet: Coane’, noi am vrut, dar vezi, nu s-a putut, nu ne-a lăsat lumea rea…

***

„Fostul deputat Dan Păsat va petrece următorii trei ani după gratii. Aşa au decis joi magistraţii Curţii Supreme care s-au pronunţat joi definitiv în dosarul în care fostul deputat Dan Păsat a fost condamnat de completul de trei judecători ai aceleiaşi instanţe la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj. La numai două ore de la pronunţarea sentinţei, Păsat s-a predat la Secţia 4 Poliţie (…) Păsat le-a cerut magistraţilor ca în cazul în care îl condamnă să-l condamne la o pedeapsă cu suspendare (…) „Adevărul“ a contactat mai mulţi membri PNL pentru a-i întreba cum comentează condamnarea lui Păsat. Colegii săi liberali ridică din umeri pentru că nu au apucat să-l cunoască în interiorul partidului.

Vedeți? Nici nu-l cunosc! Habar n-au cine e! Totuși, o corecție e necesar a fi făcută: Păsat a fost ales din partea PDL. Ei, dacă toată povestea asta s-ar fi petrecut după trecerea modificărilor la Codul Penal, probabil că Dan Păsat ar fi fost mai curat, mai uscat, n-ar fi existat nicio condamnare iar colegii liberali l-ar fi recunoscut cu ușurință…

***

  • NĂSTASE, NU FI TRIST, AVEM UN CADOU ȘI PENTRU TINE! Și să rămânem în sfera penalilor cu articolul principal din cotidianul „Național” de astăzi: „Se fac pregătiri pentru Crăciunul lui Năstase la Rahova” – este titlul care însoțește un trucaj fotografic cu Năstase în spatele barelor de oțel:

„Pe data de 19 decembrie, completul de cinci judecatori de la Curtea Suprema va decide definitiv soarta lui Adrian Nastase. Iar dupa cum sustin surse din cadrul Ministerului Justitiei, deja la Penitenciarul Rahova s-au luat masuri speciale pentru primirea, chiar inainte de Craciun, a fostului premier. Mai mult chiar, prieteni de-ai politicianului obisnuiti cu dedesubturile sistemului au inceput deja sa-l pregateasca mental pe acesta pentru a nu suferi un nou soc, dovada ca nici macar cei mai apropiati sustinatori ai sai nu isi pun mari sperante in decizia „completului negru” de la ICCJ.

Pentru Năstase ar fi fost prea târziu să beneficieze de un Cod Penal modificat în februarie 2014. Dar, nu-i nimic! Colegii parlamentari s-au gândit și la el, așa că Legea privind amnistia și grațierea a fost repusă pe ordinea de zi de săptămâna viitoare. Să facă economie de fulare scumpe… După „marțea neagră” o să vină „lunea neagră” sau „miercurea neagră”. Cam la asta se gândeau să ne ofere de Crăciun dragii noștri aleși. Doar că acum, cu noua întorsătură a lucrurilor, cu ochii întregii Europe și ai Americii ațintiți asupra tâlharilor cu gulere albe de la București, altfel s-ar putea să stea lucrurile. Dă Doamne!

 

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Un gând despre „Prima pagină. Presa lui Voiculescu luptă pentru libertatea patronului

  1. Chiar ieri am găsit în Victor Suvorov o formulare excelentă: „Am convingerea că numai acea țară spre care oamenii aleargă în masă din întreaga lume are dreptul să le dea sfaturi altora despre cum trebuie să trăiască.”

    „Acea țară” este USA în general și Europa (occidentală) în particular – pentru români (bulgari etc.). Cîtă vreme 3 milioane de valahi se află dincolo de granițe ORICARE GUVERN ce nu reușește să aducă înapoi un procent semnificativ dintre ei poate fi tras de urechi fără a putea opune nici un argument valabil.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s