Prima pagină. Ziarele fac front comun împotriva bandiților din Parlament. Mai puțin „Jurnalul”…

  • CĂDEREA DEMOCRAȚIEI: USLAȘII AU CUCERIT REDUTA JUSTIȚIEI! Principalele trei cotidiane generaliste, indiferent de finanțare, indiferent de orientare, sunt astăzi de acord asupra a ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României. Fie că este vorba despre „o republică a penalilor” sau despre „un Parlament al bandiților”, ziarele nu fac economie de cuvinte în a califica ceea ce este greu de calificat: asaltul murdar al majorității uslașe asupra Justiției din România. Iată abordările și titlurile principale:

„Adevărul” – Banditism de stat în Parlamentul României:

„O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat (…) Parlamentarii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie sau asimilate acestei infracţiuni ar putea să fie achitaţi, iar cei aflaţi în închisoare, prin condamnări definitive, ar putea fi puşi în libertate, avertizează DNA, făcând referire la modificările aduse marţi Codului Penal.

„Evenimentul zilei” – Republica Penalilor

„Două modificări legislative făcute ieri de Camera Deputaţilor aruncă în aer toate anchetele DNA şi investigaţiile ANI privind parlamentarii. “Evenimentul zilei” prezintă lista senatorilor şi deputaţilor care scapă de dosare (…) Efectul direct al acestor amendamente: parlamentarii nu vor mai putea fi cercetaţi de DNA pentru faptele de corupţie comise în legătură directă cu funcţia lor: abuzul în serviciu, luarea de mită sau traficul de influenţă. Alte aproape 25 de investigaţii cu parlamentari, găsiţi de inspectorii ANI în conflict de interese, ar putea fi compromise.

„România liberă” – Ziua cea mai neagră a luptei anticorupție

Pe motiv că nu sunt funcţionari publici, parlamentarii au modificat Codul Penal astfel încât să nu mai poată fi anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o serie de infracţiuni grave cum ar fi abuzul în serviciu, conflictul de interese, primirea de foloase necuvenite, falsul şi uzul de fals, trafic de influenţă şi nici să nu mai poată fi verificaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru incompatibilitate sau conflict de interese (…) Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a lucrat, pe ascuns,  în noaptea de luni spre marţi atât la modificările Noului Cod Penal,  cât şi la modificarea proiectului Legii amnistiei şi graţierii. 

Cea mai relevată ilustrație este caricatura de pe prima pagină a ziarului „Adevărul”, care însoțește titlul „Banditism de stat în Parlamentul României”.

Ca tâlharii, la adăpostul întunericului, aleșii PSD+PNL ne întorc în epoca Năstase, ba, mai rău, în epoca Văcăroiu – 1992 – 1996 – când România era stăpânită de celebrul patrulater roșu. Au mai reușit ieri ceva comandourile uslașe: să-l poziționeze pe Traian Băsescu drept singurul apărător al sistemului de Justiție. Președintele a anunțat că va retrimite modificările la Parlament. Poate să facă acest lucru o dată. A doua oară, conform Constituției, trebuie să promulge mizeria exact așa cum îi este retrimisă de parlamentari. Mai există și varianta sesizării Curții Constituționale, însă nu știm cât de întins este complotul antidemocratic…

Să mai menționăm și poziția tranșantă a CSM de ieri, CSM care n-a fost consultat în legătură cu nicio modificare!

***

  • PENTRU ZIARUL LUI FELIX, SUBIECTUL NU EXISTĂ… Un al patrulea cotidian central generalist, care se pretinde a fi fruncea în presa românească, „Jurnalul Național” nu are NIMIC astăzi pe prima pagină despre principalul subiect abordat de celelalte trei cotidiane pe care le-am citat mai sus. NIMIC! NADA! ZERO! De parcă nici nu s-ar fi întâmplat! Să menționăm că Dan Voiculescu, patronul JN, este unul dintre clienții bandiților care au modificat ieri Codul Penal în Parlament. Crăcănat, cu un pas în libertate și unul aproape de pușcărie, condamnat la ÎCCJ la 5 ani de închisoare, Felix – de fapt unul dintre tartorii loviturii de ieri – mai are un pic până să-și vadă visul cu ochii! Pentru „Jurnalul Național”, subiectul principal de astăzi este Gigi Becali: „Gigi Becali a fost condamnat la secret”.

„Apărătorul latifundiarului Gigi Becali acuză faptul că o serie de judecători ai ICCJ care l-au condamnat la 3 ani de închisoare pe Becali, alături de fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi generalul Dumitru Cioflină – în dosarul schimbului de terenuri de la MApN – nu au avut certificate ORNISS care să le fi permis să studieze un volum secret din dosar, care conţinea documente clasificate. Lumea Justiţiei aduce noi amănunte despre acest caz. Conform unei decizii anterioare a ICCJ, dar şi a unei decizii a Curţii Constituţionale, o hotărâre emisă de un judecător fără certificare ORNISS într-o cauză cu documente clasificate este nulă de drept.

Hai, să dați mână cu mână! Felix & Gigi & Năstase & mulți alții – toți sunt, de fapt, niște mielușei, niște luptători pentru democrație, niște cavaleri ai dreptăți, niște martiri ai adevărului… Să nu-l uitați în pușcărie și pe tatăl vostru, ex-senatorul Cătălin Voicu. Hai liberare!

***

„Materialul publicat recent în Curentul despre intenția lui Voiculescu de a-i înhăța partidul lui Dan Diaconescu prin agenta sa, Liliana Mincă a stârnit agitație în anumite zone politice (…) Preluarea partidului de către Felix &co  are un obiectiv precis – europarlamentarele de la anul, deoarece Voiculescu ar putea scăpa de aruncarea după gratii dacă izbutește să devină europarlamentar. Procedura de trimitere la pușcărie a unui europarlamentar este complicată și Voiculescu vrea să câștige timp, cu speranța că Băsescu are vreun accident și poate astfel scapă de închisoare.

Am mai scris despre acest subiect în urmă cu câteva zile, atunci când ziarul „Curentul” l-a abordat pentru prima dată. Acum, în lumina deciziilor înțelepte luate ieri de Parlament, Felix chiar nu mai are nevoie de această stratagemă. Cu noul Cod Penal și, eventual, după rediscutarea legii privind amnistia și grațierea, va avea mai mulți ași în mânecă decât are nevoie…

La revedere, Românie democratică! Mai exiști?!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

 

Reclame

Un gând despre „Prima pagină. Ziarele fac front comun împotriva bandiților din Parlament. Mai puțin „Jurnalul”…

  1. Turnator dovedit al securitatii este si basescu.Cretinii se impart intotdeauna in doua tabere,indiferent de cauza:unii pro si unii contra.Hai sa ridicam nivelul de inteligenta al cretinilor din moment ce ei sunt pretutindeni si conduc civilizatia inventata de maimute dupa chipul si asemanarea lor:CRETINILOR EXISTA A 3-A TABARA(care castiga) INTOTDEAUNA!!

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s