Prima pagina. Scheletele lui Dan Voiculescu se imbulzesc sa sara din dulap!

  • VENIȚI DE LUAȚI DOSARE DE BLACK FRIDAY, CĂ E LA OFERTĂ…  Din cotidianul „Puterea” de astăzi aflăm că „Mâna lungă a Parchetului l-a ajuns și pe primarul general al Bucureștiului – Sorin Oprescu, dosar penal”. Păi, e ofertă de Black Friday și de la procurori. Să dea câte puțin, să ajungă la toți! Să citim:

„Moartea lui Ionuţ a produs un efect mai puţin scontat: primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, i s-a deschis dosar penal pentru faptul că l-a numit ilegal pe Răzvan Băncescu în funcţia de director al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor – ASPA. De fapt, primarul general al Bucureştiului este cercetat penal şi pentru numirea altor doi şemecheri din clanul Oprescu, Bogdan Treeroiu şi Claudiu Ancuţa, tot în funcţii de conducere în ASPA.

Așadar, după modelul: unde dai și unde crapă! Să nu ne antepronunțăm, însă Primăria Capitalei a fost întotdeauna o feudă în care legea nu s-a simțit prea confortabil. Până acum, procurorii au călcat în vârful picioarelor pe acolo. Să vedem de aici încolo…

***

  • ARHIVA „DUNĂREA”, COȘMARUL LUI FELIX? Are Dan Voiculescu schelete (atenție, nu mai spuneți „scheleți”)  în dulap? Potrivit „Evenimentului zilei” de astăzi, da: „Dosarul de care îi e frică lui Dan Voiculescu a fost ținut secret mereu de PSD”. Ar fi vorba, potrivit ziarului, de „oamenii și banii Securității din I.C.Dunărea”:

„SIE a transmis deja către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii primele 48 de volume din arhiva operativă a ICE (Întreprinderea de Comerţ Exterior) Dunărea, societate prin care se desfăşura tot exportul extern al României comuniste (…) Preşedintele Băsescu a tot vorbit, în ultimele intervenţii publice, despre spaima pe care o are Dan Voiculescu în legătură cu desecretizarea arhivei celebrului Dosar “Dunărea”, oglindă vie a Securităţii lui Ceauşescu.

Interesant este că cel care s-a opus desecretizării arhivei I.C.Dunărea, în CSAT, a fost premierul Victor Ponta, care, la Revoluție, avea, potrivit propriilor afirmații, 17 ani. Adică de ce, vezi Doamne!, să le ia el apărarea bătrânilor Securiști? Ei uite că le-o ia! De ce? El știe… O alianță politică nu-i o justificare suficientă pentru un tânăr politician să facă un asemenea gest. Dar când, de mic, sugi lapte de la țâța sfrijită a Securității, uite că rămâi cu acru în gură…

***

  • DILEMA LUI PONTA: O NOUĂ SUSPENDARE A LUI BĂSESCU. „Este pregătit Ponta să declanșeze o nouă suspendare a lui Băsescu?”, se întreabă în editorialul de fond cotidianul „România liberă”:

„Dacă această comisie va conchide că preşedintele nu a comis nicio ilegalitate, atunci PSD şi Ponta se vor discredita. Dacă va găsi însă că preşedintele a greşit atunci sunt obligaţi să îl suspende. L-au suspendat ei când nu făcuse nimic, dar dacă o comisie a Parlamentului constată că preşedintele a comis o ilegalitate, atunci suspendarea acestuia devine aproape obligatorie, pentru că nu se poate imagina că Parlamentul poate constata o ilegalitate şi să îl lase pe preşedinte în funcţie pentru că îşi pune în joc propria legitimitate. Întrebarea este dacă Ponta este pregătit să ducă această acţiune până la ultimele consecinţe politice şi să rişte să provoace din nou instabilitatea în ţară într-un an electoral sau nu?

Ba bine că nu! Dacă a putut în 2012, de ce să nu poată în 2014? Ponta are nevoie să reîncălzească „ciorba Băsescu”. Cu o economie gripată, cu un noian de noi taxe și impozite puse pe capul contribuabilului, cu promisiuni uitate și încălcate, care să fie calul de bătaie al PSD în anul electoral viitor? Pe de altă parte, o nouă suspendare i-ar veni mănușă și lui Traian Băsescu, l-ar reîncărca politic și ar băga cărbuni în soba partidelor și partidulețelor care se agață de turul panatalonilor prezidențiali. Așadar, cum e mai bine? Grea dilemă pentru Ponta!

***

  • VĂ AMINTIȚI DE „DRAGUL NOSTRU DOMN ILIESCU”? O constatare amară și târzie în subiectul principal al cotidianului gratuit „Curentul” de astăzi: „Raportul BERD: Iliescu și comuniștii lui au distrus România”. Este vorba despre raportul sugestiv intitulat „Blocați în tranziție?“ pentru anul 2013:

„La aproape un sfert de veac de la evenimentele dramatice din 1989, raportul BERD pune în evidență o serie de realități deosebit de complexe, pe care noi, cei de aici de acasă, le cunoaștem foarte bine pentru că le-am trăit chiar pe pielea noastră: „După îndepărtarea dictatorului Nicolae Ceaușescu, în decembrie 1989, fosta elita comunistă a României, condusă de Ion Iliescu, a reușit să mențină puterea în prima jumătate a anilor 1990. Cu excepția liberalizării prețurilor și a comerțului, reformele pentru trecerea la economia de piață au avansat lent, iar România a rămas în urma în ceea ce privește integrarea la nivel internațional.“

De acum, totul e istorie, iar regretele sunt tardive. Traiectoria României după 1989 nu poate fi imputată numai lui Ion Iliescu. Firește, el a fost „Il capo di tutti capi”, în umbra lui de președinte „sărac, dar cinstit” s-au dezvoltat cele mai complexe rețele politico-mafiote de stoarcere a resurselor țării. Mai mult, copiii de suflet ai lui Ion Iliescu conduc bine mersi România și astăzi. Spun că nu e singurul vinovat, pentru că, în primul rând, a fost ales de vreo 70%… nu s-a cocoțat singur în fruntea României. Iar la domnia sa întunecată a pus vârtos umărul și „presa democratică”. Vă aduceți aminte de alinturile jurnaliștilor – „dragul nostru Domn Iliescu!”? Autoarea este acum capitalistă get-beget, dar la… Los Angeles.

***

  • ILIESCU A AVUT DREPTATE: AU VENIT MOȘIERII! Președintele continuă să fie clientul preferat al primei pagini din „Jurnalul Național”, care titrează astăzi la subiectul principal: „Traian Băsescu mai vrea cel puțin 200 de hectare”.

„Băsescu Traian a făcut miercuri seară o demonstraţie de forţă şi de tupeu nemăsurat în încercarea de a minimaliza tot scandalul din jurul Fermei preşedintelui. Invitat la televiziunea sa de casă, Băsescu a declarat senin că nu îi ajung cele 291 de hectare de teren agricol pe care le-a cumpărat fiica sa Ioana Băsescu printr-un credit de 4,6 milioane de lei obţinuţi de la banca de stat CEC Bank. În urmă cu o săptămână, de la Cotroceni, cucul de la “şi jumate” sfătuia cinic, pe toţi românii, să cumpere teren agricol. El avea sacii în căruţă, în ferma de la Nana.

Slăbuț, slăbuț astăzi… Atât ați putut? O prelucrare după o apariție televizată? Nicio dezvăluire, niciun document, nimic? În plus, supratitlul e și el slăbuț: „Întâiul agricultor al țării”. Păi cum așa? V-ați pierdut îndemânarea! Nu era mai tare „Întâiul moșier al țării”? Ei? Să treceți pe la casierie. Ideile costă :) Văd însă că ștampila cu „Ferma președintelui” e la locul ei, identifică subiectul, menține firul roșu, ceea ce înseamnă că ceva-ceva tot ați învățat.

***

  • LIFTINGURI FACIALE: OPERAȚI-VĂ CU BĂNICĂ JR! Și la final, că tot ne pregătim de weekend, să dăm o raită și prin lumea mondenă. „Iubita lui Bănică, plină de vânătăi la ochi”, titrează astăzi taboidul „Click”:

„Ar fi dat probabil orice să nu fie văzută în halul ăsta, dar a avut ghinion. Lavinia Pârva, iubita lui Bănică jr., a fost surprinsă, de fotoreporterii Click!, cu faţa tumefiată şi vânătă sub ochi. Bruneta încerca să-şi ascundă chipul sub o şapcă. Sunt, oare, semnele unei operații estetice? ”Poate fi vorba despre un lifting facial. Am remarcat două echimoze pe fiecare parte, iar pentru această metodă se folosesc fire care se bagă pe sub pomeţi şi se trage de muşchi”, a apreciat medicul estetician contactat de Click!

Dacă o fi vorba despre semnele unei operații estetice, așa cum se întreabă ziarul „Click”, mă gândesc la faptul că „esteticianul”, chirurgul ar putea să fie însuși Bănică jr., nu?! Doar are o istorie impresionantă de „operații estetice” deja cunoscute de public: Cristina Țopescu, Mihaela Rădulescu și, spun unii, chiar și Andreea Marin. Poate o fi decis să „o opereze” și pe Lavinia Pârva. Ieftin și bun! Și la domiciliu! Liftinguri faciale instant. La Bănică…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s