Prima pagina. Base + Crin = LOVE? Ce ni se pregateste

  •  ÎN POLITICĂ, NUMAI BOUL E CONSECVENT! Mai multe ziare se ocupă astăzi de noul conflict din USL pe tema Comisiei parlamentare care să cerceteze tranzacția cu terenuri a Ioanei Băsescu, însă foaia de suflet a PSD, cotidianul „Azi”, pune acest subiect pe front, sub titlul: „Miză mare, ocaua mică – PNL nu este de acord cu înființarea Comisiei de ancheta, iar PSD caută susținerea altor partide”. Ce s-a întâmplat?

„Premierul Victor Ponta a susţinut că PNL este de acord cu înfiinţarea unei astfel de comisii de anchetă, întrucât a avut o discuţie telefonică în acest sens, din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu. Antonescu, însă – surpriză! – avea să declare, ieri după-amiază, pentru „Gândul.info“, că n-a fost sunat de premier în legătură cu acest subiect! PNL nu a luat nicio decizie în privinţa anchetării „afacerii Călăraşi“ de către o comisie parlamentară specială, a anunţat, ieri, liderul deputaţilor liberali, George Scutaru.

Deci, deocamdată s-au înțeles că nu s-au înțeles. Cea mai mare derută este în taberele antagonice: în sânul „Adoratorilor” lui Traian Băsescu (patentul îi aparține lui Ion Cristoiu) și în sânul îndrăgostiților iremediabil de Crin Antonescu. Ei sunt cei mai loviți în amorul propriu: altădată adversari ireductibili, azi primul îl mângâie pe creștet pe cel de-al doilea și l-ar vota la Prezidențiale în dauna lui Ponta, iar cel de-al doilea nu vrea să-l ancheteze pe primul în chestiunea fermei de la Nana. Na! Na! Dragilor, nu fiți triști. Trageți aer în piept și citiți următoarele platitudini: 1. Politica este o curvă; 2. În politică să nu spui niciodată niciodată și 3. În politică, numai boul este consecvent… Ei, v-ați mai liniștit? Ambii idoli ai voștri sunt, înainte de toate, politicieni pur-sânge și ambii acționează în funcție de context. S-ar putea să aveți surprize și mai mari, așa că pregătiți-vă sufletește!

***

 

  •  JN BAGĂ ZILNIC MARFĂ PENTRU COMISIA ANTI-BĂSESCU. Cum spuneam și ieri, „Jurnalul Național” este un ziar consecvent (nicio legătură cu boul din cele trei platitudini politice înșirate mai sus…), așa că astăzi, pe front, ne servește ce altceva decât încă o porție din serialul „Ferma Președintelui”, epidodul „Clanul Fuia – aripa chimică a PDL – argat de lux pe terenul clanului Băsescu de la Nana”:

„Păienjenişul de relaţii, interese, obligaţii şi complicităţi creat în jurul fermei preşedintelui aduce în prim-plan noi figuri. Astăzi prezentăm “angajaţii” care vor lucra terenul agricol cumpărat de Ioana Băsescu la Nana. Oamenii locului ştiu tot ce mişcă în mica localitate care şi-a câştigat în ultimele săptămâni o notorietate nesperată. Într-un popas de doar câteva minute aflăm de la un sătean că “domn’ Băsescu a şi angajat oamenii care să-i lucreze pământul”. Badea Ion (ne-a rugat să îl numim aşa “că ăştia sunt oamenii dracului dacă te iei de ei”) ne spune că arenda e luată de “caporalul lui Fuia  (fostul ministru PDL al Agriculturii – n.n) din Fundulea”.

Dacă băieții de la Parlament îl cam supără pe Dom’ Profesor tot codindu-se să constituie comitete și comiții pentru ferma președintelui, iată că băieții de la ziar își fac datoria zilnic. Ei au luat-o cu mult înainte, numai bine ca, atunci când comisia se va constitui, să aibă „material de investigație” furnizat de presă. Că așa se poartă… „Uite dom’le, scrie la ziar, să vedem despre ce este vorba!”.

***

 

  •  CUM ÎȘI RĂSPLĂTEȘTE PONTA SALVATORII? CU FUNCȚII… După faptă și răsplată, că așa este corect! Astfel, aflăm astăzi din „Evenimentul zilei” că „Expertul care a decis că Ponta nu a plagiat a ajuns șef”. Să vedem cum:

„Specialistul de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), care a decis în urmă cu şapte luni că premierul nu a plagiat într-o carte pe care a publicat-o în 2010, a fost avansat în funcţia şef de Serviciu. Oficiul este în subordinea Guvernului. George Vasile s-a văzut şef fără concurs. El a fost numit în acestă funcţie de directorul general al ORDA, Adriana Donţu.

Ei, toată stima pentru Victor Viorel Ponta! Uite un om care își plătește datoriile și nu-i uită pe cei care l-au ajutat în carieră. Mă întreb doar două lucruri, la care EVZ nu dă un răspuns: 1. Oare domnul George Vasile este orb?; 2. Oare domnul George Vasile știe limba română? Nu de alta, dar era suficient să pui cele două probe față în față – originalul și „lucrarea” lui Victor Viorel Ponta – ca să constați evidența. Crede el Ponta că a devenit mai curat și mai uscat, dar istoria ne arată că mulțimea îi va striga când îi va fi lumea mai dragă: „Regele e gol!”.

***

 

  • CIRC AVEM, MULȚUMIM! DA’ CU PÂINEA CE-AȚI FĂCUT? Plagiat, ferme, comisii, USL, PDL, Băsescu, Ponta, Antonescu – toate pălesc de fapt în fața realității, scoasă la lumină de subiectul principal abordat astăzi pe prima pagină a ziarului „Adevărul”„Românii se tem de scumpiri ca de boală”. Este vorba despre un sondaj despre starea nației:

„Studiul privind temerile românilor şi sursele protejării în percepţia publică, efectuat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“ în perioada 7-14 noiembrie, oferă rezultate îngrijorătoare cu privire la soliditatea infrastructurii democratice şi comunitare a societăţii. Astfel, potrivit studiului, cele mai mari temeri ale românilor sunt deteriorarea stării de sănătate a membrilor familiei (51,8% se tem foarte mult, 29,1% se tem mult de acest lucru), creşterea preţurilor la alimente (50,1% – foarte mult, 30,6% – mult), creşterea taxelor şi impozitelor (50% – foarte mult, 29,6% – mult), creşterea preţurilor la energie, combustibil, gaz (49,9% – foarte mult, 30,7% – mult) şi scăderea veniturilor familiei (46,6% – foarte mult, 31,5% – mult).

Ei uite că la problemele astea mai-marii zilei nu prea ne oferă răspunsuri. În rest, circ cât cuprinde. Doar cu pâinea stăm mai prost! Și tare mi-e că oricâte perdele de fum ar arunca uslașii peste societate, e cam degeaba. Oamenii știu bine ce îi apasă, iar ei nu-și duc viața nici pe culoarele de la Palatul Victoria, nici pe culoarele de la Palatul Parlamentului, nici pe la mesele din cârciumile de lux ale Capitalei unde se face și se desface politica.

***

 

  • ZAHARESCU, UN OM NOU DUPĂ CE A SERVIT LA GUVERN. Dacă vă era dor de el, aflați din tabloidul „Click!”ce mai face Andrei Zaharescu, fostul purtător de vorbe al lui Ponta, numit consul în Africa de Sud. „Noua iubită a lui Andrei Zaharescu, leită Andreea Berecleanu”, titrează ziarul:

„La trei luni de la divorţ, Andrei Zaharescu (53 de ani) a uitat-o pe Andreea Berecleanu (38 de ani). Purtătorul de cuvând al Guvernului şi-a regăsit fericirea în braţele avocatei Cosmina Ionescu. Se vede de la o poştă că Zaharescu are aceleaşi gusturi la femei. Cosmina seamănă izbitor cu fosta sa soţie (…) Andrei Zaharescu şi noua sa iubită au fost surprinşi împreună când ieşeau de la un concert şi când au plecat într-un wekeend romantic la munte. Deşi a spus că nu doreşte să se recăsătorească, Zaharescu pare foarte fericit în noua relaţie.

Păi, ziceți și voi, nu-i bine să lucrezi pentru Victor Viorel Ponta? Viață nouă, job nou, „carne” proaspătă, bănuțu-i bănuț. Zaharescu e alt om după ce a trecut pe la Palatul Victoria. Zici ca a trecut printr-un program de protecție a martorilor. Mai rămâne să-și facă un pic de botox, un pic de acid hialuronic, să se vopsească și va fi de nerecunoscut. Atât de schimbat încât atunci când va pleca la Cape Town n-o să se mai gândească nimeni să-l întrebe acolo despre șpăgile de la Pro TV…

***

 

  • SĂ-I FACEM O STATUIE LUI PIȚI! Fiecare cu ale lui… Gazetele sportive de astăzi se dau de ceasul morții să ne scape de Piți. „Dacă nu Rio, atunci roiu”, titrează ProSport, iar Gazeta Sporturilor nu se lasă mai prejos:„Piți, Piți, lasă-ne să te lăsăm!”.

„România a mai ratat o calificare, trebuie s-o luăm de la capăt pentru Euro 2016, dar întrebarea numărul unu după barajul cu Grecia e pe buzele tuturor: va mai continua Piţurcă pe banca “tricolorilor”? Selecţionerul mai are contract cu FRF pînă în noiembrie 2015, cu opţiune de prelungire pentru turneul final în caz de calificare, iar în planurile sale nu intră demisia. A spus-o ferm în conferinţa de presă organizată după returul cu elenii, a confirmat-o şi colaboratorilor săi din staff-ul “tricolorilor”. Preşedintele Mircea Sandu nu are de gînd să-i propună rezilierea contractului, ceea ce ar presupune plata unor despăgubiri de 500.000 de euro. Naşu’ preferă să-i lase moştenire viitorului şef al federaţiei problema selecţionerului.

Măi, copiii durerii naționale, voi chiar sperați să plece Pițurcă?! Păi unde ați mai văzut voi câine să plece de la măcelărie de bunăvoie? Cine-i mai dă lui bănuții grămadă pe care îi plătește Federația? Mie mi-e că ne prinde și 2015 cu aceeași „Satană” pe banca naționalei. Și atunci tot Cociș va fi baza mijlocului nostru! Pițurcă oricum e de părere că ne-am depășit condiția. Dacă ar avea și ceva carte (nu doar asul de pică), Piți ar putea să citeze din clasici. De pildă, din Hagi: „Bă, ar trebui să ne faceți statuie, bă!”…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s