Prima pagina. Un pitbull la „Ferma Presedintelui”. Antrenat de Felix

  •  JN S-A ÎNFIPT ÎN GÂTUL LUI BĂSESCU. ȘI NU-L MAI LASĂ… Vârful de lance din presa scrisă al lui Felix, cotidianul „Jurnalul Național”, s-a înfipt ca un pitbull în beregata președintelui și nu-l mai lasă. Dacă-i ordin, cu plăcere! Pitbullul e eficient, pentru că e cu atât mai eficient cu cât e mai înfometat: și este, că leafa se plătește cu un decalaj de două-trei luni…  „FERMA PREȘEDINTELUI – Cuscrul Bebe Ionescu, legături în “Dosarul Bancherilor” şi, ce ghinion, cu vânzătorul din Monaco” este articolul principal din JN de astăzi:

„Lanţul suspiciunilor din jurul “Fermei preşedintelui” de la Nana are două verigi care pun familia Băsescu în situaţii extrem de sensibile. Ele pleacă chiar de la cuscrul lui Traian Băsescu, Bebe Ionescu, tatăl deja celebrului Syda, soţ al Elenei Băsescu (…) Director executiv al privatizărilor în FPS, director general la Asirom, tocmai vândut lui Ioan Nicolae, membru în consiliile de administraţie la Petrom, BCR, Eximbank; legat prin acţionariate cu afacerile familiei Videanu şi Raoul Doicescu, Bebe Ionescu are conexiuni funcţionale cu nucleul oamenilor de afaceri care au format consorţiul Luxten şi AEM Timişoara. Fondatorul acestor afaceri, gestionate şi de un general SRI, este Zoltan Boszormeny, un milionar cu rezidenţă în  Monaco. Pură coincidenţă sau ghinion pentru Băsescu, el locuieşte cu aceeaşi adresă în principat cu vânzătorii terenului de la Nana!

Există vreo legătură, nu există vreo legătură – asta nu contează. Important e să nu-l lași: ca gaia mațu’. Oricum, o notă bună la capitolul marketing pentru JN: a identificat acest caz și îl ștampilează în fiecare zi cu o sintagmă unitară: „Ferma președintelui”. Ușor de recunoscut, ușor de identificat. Dincolo, la șefii sprirituali ai JN din USL, există o problemă de comunicare: ei vorbesc ba despre „Cazul Călărași”, ba despre „Cazul Nana”… Bre, „confuzați” elctoratul! Toți trebuie să folosiți aceeași sintagmă dacă vreți să impuneți povestea definitiv în conștiința publică. Ei, las’ că o să vă predea tatăl vostru, Felix, și niscaiva noțiuni de comunicare…

***

 

  •  TÂNĂRUL STURZU, DE LA PSD, PRINS CU MINCIUNA LA TVR. Subiectul principal din „Evenimentul zilei” de astăzi ne arată că nu-i nicio diferență între „bătrânii” din PSD și generația tânără: toți mint cu aceeași grație.„Avem dovada! TVR plăteşte 144.000 de euro pentru emisiunea cu Mihai Sturzu, şeful TSD, ca invitat permanent”, titrează ziarul, care explică:

„Calitatea lui Mihai Sturzu, de invitat permanent al emisiunii “În Ţara minunilor” de pe TVR 2, este doar un tertip prin care să ocolească legea, care interzice oamenilor politici să realizeze emisiuni la Televiziunea publică. De fapt, aşa cum o arată documentele prezentate exclusiv de EVZ, retribuţia deputatului PSD este prinsă în acte la aceeaşi rubrică cu prezentatorii, colegii săi de la Hi-Q (…) Totuşi, Mihai Sturzu a negat în exclusivitate pentru EVZ: “Eu nu am contract cu TVR, nu iau nici un leu”. Acelaşi Sturzu minţea luni, negând caracterul permanent al prezenţei sale: “Mă duc (din când în când) la emisiune şi mai cânt cu ei sau mai stau de vorbă cu un invitat tocmai pentru ca presa tabloidă să nu scrie că trupa Hi-Q s-a destrămat”.

Păi ăștia sunt în stare să mintă și când scrie negru pe alb. Sunt atât de talentați încât te pot convinge că afară e noapte, deși soarele strălucește generos. E o trăsătură de familie moștenită de moși-strămoși feseniști pe linia Hrebenciuc – Ponta – Sturzu. Bunicii, părinții și copiii – toți coborâți din veriga primordială: Ion Iliescu. Sunt curios, acum, după ce au fost date publicității documentele, ce-o să mai zică Sturzu?! Stați linștiți la locurile voastre! Găsește el ce…

***

 

  •  DE ACUM, BARONII SUNT CONȚI. LA MAI MARE! Cotidianul „România liberă” deschide astăzi cu un material despre descentralizare: „Cum se face transferul puterii de la centru în teritoriu”. Ia să vedem, cum?

„Preşedinţii consiliilor judeţene vor primi puteri sporite, preluând o serie de atribuţii ale ministerelor, potrivit legii descentralizării, pentru care Guvernul Ponta şi-a angajat, ieri, răspunderea în Parlament (…) În subordinea consiliilor judeţene vor fi transferate o serie de servicii deconcentrate de la ministere. Autorităţile locale vor prelua atribuţii în domenii precum transport, sănătate, agricultură, mediu, turism, sport sau cultură. Instituţiile coordonate de consiliile judeţene vor emite avize în aceste domenii, vor avea acces la baze de date şi vor prelua un patrimoniu consistent de terenuri şi clădiri. Finanţarea instituţiilor transferate va fi asigurată de la bugetul de stat.

Ce nu scrie RL este că vor putea fi organizate noi licitații pentru toate bunurile și serviciile folosite de aceste instituții: de la hârtie igienică și agrafe, până la aparatură… Trai-neneacă! Așadar, baronii au devenit conți! La mai mare! Susținerea electorală pentru centru la cele două runde de alegeri de anul viitor este asigurată grație păpușarului-șef Liviu Dragnea. Să vină europarlamentarele! Să vină prezidențialele! Băieții sunt pregătiți!

***

 

  •  ATENȚIE! DEMNITARII AU ÎNCEPUT SĂ UMBLE CU TEHNICĂ PE EI! Din ziarul „Național” de astăzi aflăm noi amănunte despre modul de lucru al procurorilor: „Șoc și groază printre politicieni și oameni de afaceri – Remus Vulpescu, cablat de DNA”. Este vorba despre ancheta privind mita de la Ministerul Energiei:

„In plina anchetare a sa de catre procurorii anticoruptie pentru comiterea unor fapte de coruptie, Remus Vulpescu s-a prezentat la DNA. Aici, acesta informa ca i s-a propus sa-si vanda votul din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, pentru 1.400.000 de euro (…) apropiatii din business si de la varful lumii politice, in special cei aflati la guvernare, l-au felicitat pe Vulpescu pentru ca a dat cartile pe fata si a colaborat cu DNA. Insa le-a inghetat zambetul pe buze cand au inceput sa auda ca mana dreapta alui Chitoiu ar fi purtat inclusiv tehnica de interceptare pe el. Asa ca au inceput sa faca tot felul de calcule pentru a stabili cat a emis „omul antena” si ce anume au vorbit cu el cat timp acesta era cablat de DNA.

Jurnaliștii sugerează că s-ar putea să apară în următoarea perioadă și alte capete sus-puse care să fi „căzut pe tehnică”. Firul ar putea merge până sus, departe, la ministrul Energiei, Constantin Niță. Vom vedea. În povestea de față, un om de la PNL, „cablat de DNA”, a dat în gât „un aliat” de la PSD. Așa cum se cuvine între prieteni și aliați în USL. Întărâtă-i drace!

***

 

  •  IULIA VÂNTUR: S-A SAU NU S-A?! ACEASTA-I ÎNTREBAREA! Tabloidele „Libertatea” și „Click!” au și ele o problemă: s-a… sau nu s-a Iulia Vântur cu actorul indian Salman Khan, care se află în aceste zile la Sibiu. Aceasta-i întrebarea! „Vântur zice ca nu e cu Salman Khan, dar se ține după el”, titrează „Click!”, în timp ce „Libertatea” merge chiar mai departe: „Iulia, în miez de noapte în camera lui Salman Khan”:

„Salman Khan a fost prins cu minciuna: deşi a spus că se va vedea cu Iulia Vântur doar la Bucureşti, dacă timpul îi va permite blondinei, apropiaţi de-ai megastarului Indiei spun că aceştia, cel mai probabil, şi-au petrecut noaptea împreună.

Aaa, e de la „apropiați” și eu cu „probabil”. Și eu care credeam că le-au ținut și lumânarea… Fericiți cei ce pot trăi într-o lume paralelă! E mai frumos așa: cu Bollywood, cu Iulia Vântur, cu prinți și prințese, cu maharadjahi, cu vedete, maneliști și telenovele… Mai frumos decât cu Băsescu, Ponta, Antonescu și Voiculescu! Cine poate, să viseze frumos, că au ei grijă să danseze pentru noi…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s