Prima pagina. Reportaj prietenos la mosia lui Traian Basescu

  •  CINE-I MAI CU MOȚ? BĂSESCU SAU ANTONESCU? Un sondaj surprinzător prinde prima pagină a cotidianului „Evenimentul zilei”, care titrează: „Sondaj CSOP: Crin Antonescu, depășit de Traian Băsescu la capitolul încredere”.

„Topul încrederii este condus tot de guvernatorul BNR Mugur Isărescu cu 27%, urmat de Victor Ponta cu 25% și Sorin Oprescu – 20%. După ce numele său a fost vehiculat ca posibil candidat la prezidențiale, guvernatorul BNR a câștigat două procente, acesta fiind cotat tot în tr-un sondaj realizat de CSOP în luna septembrie cu 24%. În președintele Traian Băsescu au încredere 17% dintre respondenți, iar în Crin Antonescu – 16%.

Să privim cu rezerve rezultatele acestui sondaj, din trei puncte de vedere: 1. E, totuși, puțin credibilă o erodare atât de rapidă a lui Crin Antonescu; 2. CSOP este un institut apropiat în mod tradițional de președinte și de zona PDL și 3. Cercetarea, cât o fi fost ea de serioasă, a fost realizată înainte de izbucnirea scandalului privitor la moșia de aproape 300 ha achiziționată la Nana de Traian Băsescu pe numele fiicei sale. Oricum ar fi, un lucru e cert: Băsescu n-are de gând să se retragă la fermă după terminarea mandatului. El vrea să continue să joace un rol activ pe scena politică românească. Cât mai activ!

***

  •  CONSĂTENII ÎL AȘTEAPTĂ PE BĂSESCU CU BRAȚELE DESCHISE. Cotidianul „Adevărul” realizează astăzi un reportaj prietenos, foarte prietenos cu președintele, în comuna Nana, unde se află moșia despre care vorbeam mai sus. Materialul ține prima pagină: „Ce-l așteaptă la Nana pe fermierul Băsescu – Venirea investitorului Traian Băsescu în mica localitate din Bărăgan a renăscut speranţele de prosperitate ale localnicilor. Terenul e extrem de fertil, dar sistemul de irigaţii a fost distrus”.

„Oamenii (de la Nana – n.n) au prins speranţă şi se întreabă ce o să însemne faptul că preşedintele este acum unul de-al lor. Vin zilnic la primărie să stea de vorbă cu mai-marii satului despre moşia lui Băsescu. „E tare bine c-a venit aici, la noi. Ştie el ce ştie, nu degeaba a ales. De când e lumea, pământul este cea mai de preţ avuţie. Cine are pământ poate fi stăpânul a 7 sate de jur-împrejur“, ştiu localnicii lecţia învăţată din bătrâni.

O zonă frumoasă. Teren mănos. Țărani fericiți să-l primească pe președinte în mijlocul lor. Fericiți chiar să-i acorde sfaturi agricole noului lor consătean. Frumos. Idilic. Veșnicia s-a născut la sat… Interesante poziționările, re-poziționările și re-re-poziționările cotidianului „Adevărul”.

***

  •  VOICULESCU ȘI UN NOU SCANDAL PENTRU FRAIERI. Ziarul „Național” pune pe frontispiciu presupusul nou scandal din USL: „Acuzații grave în USL. Voiculescu: PNL a trecut de partea lui Băsescu”.

„Penelistii, cu Crin Antonescu in frunte, dau dovada de o atitudine imorala fata de partenerii din USL. Acuzatia a fost formulata de Dan Voiculescu, care a laudat in schimb prestatia social-democratilor. ”PSD se consolideaza, se pregateste pentru a avea rezultate maxime la alegerile din 2014. E normal, ca orice partid care vrea sa aiba rezultate. (…) PNL, celalalt partener al nostru, incearca, nu de putine ori avand actiuni frivole fata de parteneri – PNL ne-a jignit si pe noi, continua sa aiba atitudini cel putin imorale fata de PSD, incearca sa se imprieteneasca cu PDL, cu Traian Basescu, dintr-un singur motiv: doreste si el sa aiba rezultate maxime la alegeri. Iata cum fiecare partid politic din USL in aceasta perioada se consolideaza. Fiecare cu metodele lui”, a declarat liderul conservator in cadul reuniunii Consiliului National.

Un nou scandal pentru fraierii care toată ziua nu fac altceva decât să dea în bobi: se rupe, nu se rupe… Nu uitați că aveți de-a face cu Dan Voiculescu, un maestru în arta diversiunii mai curând decât un politician veritabil. Între timp, în spatele declarațiilor publice care exclud Opoziția de pe micile ecrane, USL duduie ca o mașinărie bine unsă. Vreți să vedeți dacă se rupe ceva? Uitați-vă mâine, în Parlament, unde Guvernul Ponta își va asuma răspunderea pentru descentralizare. Și, după aceea, mai discutăm…

***

  •  GAZELE DE ȘIST, O „ȘANSĂ” PENTRU ROMÂNIA? Chevron a schimbat tactica. Și-a retras sonda de la Pungești și merge prin învăluire în campanii de lobby. Astfel, materialul principal al „României libere” de astăzi sună așa: „Cum poate rata România şansa pe care o oferă gazele de şist”.

„Un subiect controversat în toată lumea este tratat superficial în România. În loc să avem campanii de informare corecte despre exploatarea gazelor de şist, firmele implicate în industria hidrocarburilor comit greşeli şi abuzuri. O societate care face prospecţiuni ale resurselor minerale, ce aparţine controversatului Ovidiu Tender, a iritat localnicii din mai multe judeţe. Pe de altă parte, activiştii eco au o activitate tot mai susţinută împotriva fracturării hidraulice, iar apogeul a fost înregistrat în acest week-end într-o comună din Sibiu”.

Am citit tot articolul și n-am văzut „șansa” din titlu pe care ar avea-o România. În rest, se vede că Chevron s-a bruzuluit pe Prospectiuni SA, compania lui Tender, care sperie… vânatul. Nu se face așa, se acționează cu mănuși. Vorba aia – cu răbdarea trecem marea!

***

  • SĂ CREDEM! ATÂT MAI PUTEM – HAI ROMÂNIA! Cotidianul sportiv „ProSport” e mai mult mistic decât rațional astăzi când ne îndeamnă cu materialul principal de pe prima pagină „Să credem!”. În ce? Să credem că ne putem califica, ne îndeamnă ziariștii într-un material care anticipează returul de mâine cu grecii de la București.

„Naţionala are de unde să se inspire. “Noi credem! Credeţi şi voi!” Cinci motive pentru care soarta calificării nu este decisă. Jucători şi antrenori, foşti şi actuali, le transmit tricolorilor că nu e cazul să depună armele. ProSport a selectat cinci motive pentru care 3-1 nu este un scor imposibil de întors

Păi asta cam așa e! Cu ceea ce au demonstrat băieții lui Nea’ Piți că pot face în teren nu ne-a mai rămas altceva decât să credem. Să ne rugăm! Să sperăm. Dacă am fi raționali și corecți ar trebui să spunem că n-avem ce căuta la Mondialul de la Rio. Ce să facem acolo? Chiar dacă, printr-o minune în care am putea crede, vom trece de greci am merge în Brazilia doar ca să facem act de prezență. La ce arătăm în teren, n-o să ne facem decât de rușine. Mai bine stăm acasă. La Rio o să dăm peste Germania, Italia, Brazilia, Argentina, Spania…

***

  • CEA MAI SCUMPĂ POSTARE PE FACEBOOK. Un avertisment vine din tabloidul „Click!” de astăzi: „Mădălin Ionescu, jefuit de 7.500 de euro din cauza Internetului”. Cum așa? Păi:

„Cinci ore au lipsit de acasă Cristina şi Mădălin Ionescu. Au plecat în jurul orei 16.00 şi s-au întors puţin după ora 21.00, timp suficient pentru hoţii care au pus ochii pe vila lor din Otopeni să le cotrobăiască fiecare colţ al casei. Şi ar fi stat liniştiţi, pentru că soţia vedetei de la Kanal D a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu ea în timp ce se aflau la cină, în jurul orei 19.00. Hoţii au ocolit cei doi câini, aflaţi în curtea din faţă, şi au intrat în casă după ce au forţat un geam termopan. Au plecat cu bijuteriile Cristinei, inclusiv vergheta, şi bani, în valoare totală de 7.500 de euro.

Cam scumpă postarea asta pe Facebook! Practic, o invitație pentru hoți, care, e clar, pândeau mai demult proprietatea. Iar cuplul le-a oferit și ocazia ideală. Mură în gură! Nu i-am înțeles niciodată pe cei care postează pe Facebook tot timpul locul unde se află, mai ales cârciumile. Și, eventual, și cârnații pe care îi vâră în fizic… Comportament pe pițipoancă! E un soi de vanitatea prostului în toată treaba asta. Oameni buni, mai lăsați Facebook-ul. Încercați să trăiți! Get a life!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s