Prima pagina. EVZ si Romania libera, front comun in apararea fermierului Traian Basescu

  •  NOI DOVEZI ÎN „DOSARUL FABRICAT DE PONTA”. Cotidianul „Evenimentul zilei” continuă, în numele președintelui Băsescu, războiul cu premierul Ponta pe tema terenului achiziționat de Ioana Băsescu: „Noi dovezi în dosarul fabricat de Ponta lui Băsescu. Premierul minte: tot Guvernul ştia de ancheta de la Fundulea încă din martie”:

„Scandalul legat de terenul cumpărat de fiica lui Traian Băsescu a fost întreţinut de Ponta, deşi ştia de acest caz de jumătate de an. Împrumutul de la CEC al Ioanei Băsescu a fost aprobat inclusiv de reprezentanţii USL din bancă. Procurorul Lucian Papici nu se lasă intimidat, deşi în cazul acestor atacuri murdare politicienii nu sunt sancţionaţi. Noi documente intrate în posesia “Evenimentului zilei” demonstrează că mai mulţi înalţi funcţionari erau în temă cu verificările care urmau să fie făcute în mai multe comune din jurul staţiunii de cercetare Fundulea. Printre acestea se află şi localitatea Nana, acolo unde Ioana Băsescu a cumpărat, pe 9 septembrie, 290 de hectare de teren. O parte din suprafaţa cumpărată era ţinută în arendă de ginerele secretarei Primăriei Nana.

Rămâne cum am stabilit: spre deosebire de alte scandaluri, acesta are un potențial enorm de a-l afecta pe președinte. Și nu, nu este „un dosar fabricat”. Acum, primul-ministru Ponta nu face decât să lucreze cu „materialul clientului”, adică să folosească în lupta politică exact armele puse la dispoziție de adversarul său… Lucru pentru care nu poți de data asta să-l acuzi pe Ponta. Politica e o luptă pe viață și pe moarte, nu un joc de șeptic între domnișoare de pension. Iar în această luptă Băsescu i-a pus în mâini lui Ponta ditamai ghioaga. O să mai discutăm pe tema asta…

***

 

  • BĂSE – GIGEA, PONTA – CÂH! „L-au trădat securiștii pe Ponta sau l-a cuprins frica?”, se întreabă Cristian Câmpeanu în editorialul de fond al cotidianului „România liberă” de astăzi:

„Ceva nu se leagă în acţiunile din ultima săptămână ale lui Victor Ponta în raport cu cele două falsuri produse de grupul Voiculescu-Antena 3 pentru a-l incrimina pe Traian Băsescu şi pe procurorul Lucian Papici. Este greu de înţeles cum a înghiţit Ponta pe nemestecate, fără să verifice, aceste istorii cusute prost cu aţă albă şi cum a riscat prosteşte să se expună contraatacurilor preşedintelui. Doar dacă nu cumva a fost orbit de ura faţă de Băsescu şi de lăcomie, atunci fie a fost trădat de securiştii care îl înconjoară fie l-a cuprins frica faţă de ce îl aşteaptă în viitor şi a început să facă paşi greşiţi.

RL se situează așadar pe aceeași poziție ca EVZ: Băse – gigea, Ponta – câh! Doar că e greu să pui semnul egal între „documentele” de doi lei falsificate de Sorin Roșca Stănescu și chestiunea moșiei lui Traian Băsescu de la Nana, deși acest lucru ar fi cel mai convenabil pentru președinte. Dacă în primul caz avem de-a face cu o plăsmuire, în cel de-al doilea faptele sunt cât se poate de concrete și perfect interpretabile de părțile interesate să le folosească. Riscând să plictisesc, vă voi spune din nou: acest scandal îl va afecta pe președinte în cea mai mare măsură, mult mai mult decât povestea casei din Mihăileanu sau decât tocita temă a flotei. Mai trăim, mai vedem, mai discutăm…

***

 

  • APOCALIPSA – VARIANTA USL 2014. Cotidianul gratuit „Curentul” de astăzi se ocupă de noile angajamente ale României față de FMI – „Ce a promis Guvernul în fața FMI: Taxe nelimitate pentru persoane fizice și CAS redus doar la schimb cu impozite noi”:

„Angajamentele luate de guvernul Ponta în fața FMI nu sună deloc bine nici pentru românii de rând, nici pentru oamenii de afaceri. Primii vor avea parte de majorări de taxe locale, iar ultimii se vor ”bucura” de impozite noi, pentru ca executivul să poate reduce ceva din CAS, așa cum a promis în nenumărate rânduri. Guvernul s-a angajat în fața Fondului Monetar Internațional (FMI) că nivelul taxelor pe proprietate impuse persoanelor fizice vor putea fi majorate „la latitudinea“ autorităților locale, pentru a reduce astfel riscul acumulării de arierate și înregistrării unui deficit la nivel teritorial. „Nivelul taxelor pe proprietate pentru persoane fizice poate fi majorat la latitudinea autorităților locale“, este asigurarea transmisă de Guvern către FMI, în scrisoarea de intenție convenită în această lună

Apocalipsa – varianta USL 2014. Acestea sunt temele zilei, însă, în loc să le dezbatem pe astea, ne uităm la meciul Ponta – Băsescu. Primul atacă, al doilea se apără. În ultima vreme e mai tot timpul în defensivă. În acest timp, în tribune, poporul microbist strigă, fluieră, se agită, deși burta i s-a lipit de spate iar privirea i se cam încețoșează de foame…

***

 

  • „PEȘTELE” MITICĂ, ÎNFRÂNT DE CURVELE SALE. Subiectul zilei de ieri în viziunea multor jurnaliști deschide pagina întâi a ziarului „Național” de astăzi – „Dumitru Dragomir: M-au făcut curvele! După 17 ani la conducerea LPF, Hopa-Mitică nu se mai ridică”:

„In urma alegerilor desfasurate ieri, noul presedinte al LPF este Gino Iorgulescu, votat de 11 patroni de cluburi. “Au fost cinci sau sase care s-au jurat pe copii, pe Biblie ca sunt cu mine si au dat-o cotita… Nu m-au votat curvele astea pe care le-am ajutat de-a lungul anilor”, a reactionat “Corleone” in stilu-i caracteristic.

Ei, hai Nea’ Mitică, ce mama dracu’, nu-ți ajunge? 17 ani! Ce, ești Robert Mugabe? Gaddafi? Înțeleg că ai fost un admirator al lui Ceaușescu, dar totul are o limită! Și, apoi, ce te plângi? Dacă toată viața ai fost „pește”, normal că te-au făcut curvele… Drept e, cu ajutorul lui Ponta și Dragnea, care le-au băgat niște bancnote la chiloți. Să fie primiți!

***

 

  • O NOUĂ „COLEGĂ” DE PRESĂ: DANIELA CRUDU! Senzațional! Nemaivăzut! „Cruduța se duce la cursurile de jurnalism – s-a înscris la Intact Media Academy”, titrează tabloidul „Libertatea”:

„Astfel, Daniela Crudu s-a decis să-şi continue studiile şi s-a înscris la Intact Media Academy. Conştientă, însă, de schimbarea care se va produce în viaţa ei, a hotărât să-şi schimbe garderoba, astfel încât să nu facă notă discordantă cu viitorii ei colegi. ”M-am înscris la Intact Media Academy, pentru că vreau să învăț mai multe lucruri. Îmi doresc sa evoluez și eu, cum se spune, normal. Și niciodată nu strică o școală, nu? Mai ales o școală de televiziune. Cred că e exact ceea ce îmi trebuia mie și cred că a venit exact la timpul potrivit”, a declarat Daniela.

Draga de ea! Bine ai făcut, Daniela! Într-o așa panaramă de presă, ești omul potrivit la locul potrivit! Și de unde ar putea mai bine „să învețe mai multe lucruri” decât de la Intact Media Academy – ce nume pompos pentru o „școală” la care predau tot felul de saltimbanci?! O nedumerire am: „Daniela Crudu a decis să-și continue studiile”, zice ziarul. Care „studii”? Alea de la bară, unde presta prin cluburi pe la 16 ani? Nu știam că au montat și o bară la Intact Media Academy!

***

 

  • HAI CU INSPIRAȚIA, HAI ROMÂNIA! Ei și pe final să vorbim un pic despre marele meci Grecia – România de diseară pe care îl vom putea vedea grație generozității lui Ghiță-PSD, amicul premierului Ponta. Cotidianul ProSport a cedat prima pagina unui mesaj publicitar de la „Timișoreana”. Unul stupid! Care zice așa: „Toată România susține România! Toți suntem români”. Ce platitudini! Câtă lipsă de inspirație! Să sperăm că tricolorii vor fi mai inspirați decât sponsorul diseară, la Atena. Iată și câteva cuvinte de încurajare din ProSport:

„România are de partea ei statistica în meciurile cu “elenii”. Tricolorii şi grecii s-au înfruntat de două ori în istorie în preliminariile pentru un Campionat Mondial, în 1969 şi în 1989, iar în ambele cazuri rezultatele au fost pozitive pentru ai noştri (2-2, 0-0). Ulterior acestor jocuri au venit şi calificările la turneele finale din ’70, respectiv ’90, obţinute de către două generaţii de excepţie ale fotbalului românesc, aşa cum sperăm să fie şi cea actuală, din care fac parte vedete la nivel european precum Maxim sau Chiricheş. Per total, între România şi Grecia s-au înregistrat, de-a lungul istoriei, nu mai puţin de 30 de întâlniri, iar bilanţul este unul favorabil nouă. În total, tricolorii au obţinut 17 victorii, de 8 ori au încheiat la egalitate, iar 5 succese le-au aparţinut grecilor. Golaverajul este zdrobitor: 67-31. Cea mai clară victorie a românilor, un 8-1, înregistrat la chiar prima confruntare dintre cele două ţări, pe 25 mai 1930, în cadrul Cupei Balcanice.

1930?! O tempora! Hai România!!!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s