Prima pagina. Premiile Antenei 3, care „e aici”! Acum, si la Londra

  • TVR, CÂRPA DE ȘTERS PE JOS A USL. Nimic nou pe frontul… media. „România liberă” de astăzi constată pe prima pagină faptul că „TVR încalcă legea pentru a face campanie electorală USL”. „Şcolile de vară ale PSD şi PNL, precum şi discursurile politice ale lui Crin Antonescu şi Victor Ponta au fost considerate de TVR subiecte atât de fierbinţi încât să merite întreruperea programului obişnuit pentru ediţii speciale. Evenimentele au fost difuzate în direct şi, în unele cazuri, transmisiunile au durat chiar şi o oră”, scrie RL, care face și o listă a tuturor „evenimentelor speciale”  transmise de TVR. Acum, lista mizeriilor lui Claudiu Elvis Săftoiu în fruntea mamutului bugetofag din Calea Dorobanți este atât de lungă încât povestea asta pare așa, un mizilic. Poate erau fete frumoase la „școlile de vară” și li s-a părut interesant… Ei uite de-aia oricâte partide s-au schimbat și se vor mai schimba la Putere, nimeni nu are tragere de inimă să depolitizeze TVR. Subiectul e fierbinte doar cât ține campania electorală…
  • ANTENA E AICI! ACUM LA LONDRA… Mândrie în trustul lui Felix: „Antena 3, premiată la Londra” – este al doilea material azi pe prima pagină a „Jurnalului Național” după… Traian Băsescu, firește. Cine a luat premiul? Nu Gâdea! Nu Badea! Nu Ursu! Toți s-au mai învârtit de o mini-vacanță prin Marea Britanie alături de colega lor, care, de fapt, a fost cea premiată: Carmen Avram: „Antena 3 a primit premiul special al juriului (The AIB’s International Jury Highly Commends) la gala premiilor International Media Excellence Awards 2013 , acordate de The Association for International Broadcasting, pentru „Îngeri în infern”, anchetă marca „În premieră” cu Carmen Avram”. Adevărul este că reportajele de la „În premieră” merită toți banii. Felicitări premiatei Carmen Avram! Este singura emisiune a Antenei 3 care pare din alt film decât restul „producțiilor” transmise de postul de știri a lui Voiculescu. Chiar merită să o urmăriți. „Sinteza zilei”, „În gura presei” și alte scălămbăieli n-au luat însă niciun premiu. Totuși, și la Londra, și în alte părți unde Carmen Avram a fost premiată în față au ieșit Gâdea & Șpagatistul de la miezul nopții. Încearcă și ei, prin extrapolare, să-și aroge o parte din merite. Nu le iese. Însă călătoriile cu Felix World Tour merită tot efortul. Mai ales pentru pozele de pe Facebook :)
  • CINE MAI MERGE CU TRAIAN BĂSESCU? Elena Udrea declară pentru „Evenimentul zilei” că „Majoritatea PDL este alături de Traian Băsescu”. Zău? Care majoritate? Cea a lui Vasile Blaga sau cea „minoritară” a Elenei Udrea? Majoritatea care i-a întors spatele lui Băsescu la Congresul PDL când a mers pe mâna lui Blaga? Sau majoritatea căreia Traian Băsescu i-a spus, patetic, pe Facebook: „adio PD, adio PDL!”? Sau, poate, spunând „alături”, Elena Udrea s-a gândit chiar că… alături, adică pe lângă? Sună mai curând a declarație de dragoste transmisă din vârful buzelor dinspre Cotroceni spre Modrogan. Să fie pentru că Mișcarea Populară nu reușește să treacă nici sticla, nici pragul electoral?
  • IDEI DE NOI TAXE PENTRU GUVERNUL PONTA. Din nou despre viitorul care sună bine din „Curentul” de astăzi: „Primarii au liber de la guvern să ne mărească impozitele și taxele locale cu peste 20%”, scrie ziarul, care explică – „Primarii au undă verde de la Guvern să majoreze, după cum vor, impozitele și taxele locale pentru persoanele fizice. Prin schimbarea Codului Fiscal, Executivul vrea să scoată plafonul maxim de 20 la sută până la care autoritățile puteau să crească taxele. Pragul rămâne însă neschimbat pentru firme”. Să vedeți din 2014 cât veți avea de dat pentru casă, terenuri și mașină… Avem un guvern care protejează cu adevărat proprietatea, o încurajează, o stimulează. Dar vom mai avea ocazia să discutăm și despre accize, CAS, taxa pe stâlp, taxa pe trotuar, taxa specială pe carburant… De fapt, ar fi mai simplu să vorbim despre ce nu va taxa Guvernul Ponta din 2014: aerul pe care îl respirăm. Aoleu, să nu le dăm idei!
  • DE LA BRUXELLES, LA POARTA ALBĂ. Alt europarlamentar de Pipera! „Giovanni Becali vrea să candideze independent la europarlamentare”, scrie cotidianul „Național”: „Nemultumit de modul in care actualii politicieni reprezinta interesele Romaniei in strainatate, fostul impresar Giovanni Becali vrea sa-si incerce norocul la europarlamentarele din 2014”. Auzi, domnu’ GB, mai bine șezi blând că, drumul spre Poarta Albă trece pe la Bruxelles și Strasbourg. Ai un exemplu chiar în familia matale, tot cu inițialele GB, care s-a ales cu trei ani la răcoare și verdeață… Giovanni Becali are și el un dosar baban, cel privind transferurile din fotbal, în care a fost condamnat de o instanță la șapte ani. Să-i explice avocații că nu se poate învârti de imunitate. Pur și simplu nu merge. Sau poate să-l întrebe pe Văru’ la telefon…
  • OPRIȚI LUMEA! VREAU SĂ COBOR! Și, la final, un sfat de weekend din „Adevărul”, unde neurochirurgul Radu Mircea Gorgan explică: „Tinerii vor totul acum. Și buf! Atac cerebral…”. Asta cam așa e. În nebunia vieții cotidiene am uitat să mai și trăim. Încercați să uitați un pic de „fast” și să ne întoarcem căre „slow”. Slow-food, slow-love, slow-motion… Unde vă grăbiți? Că, până la urmă, cu toții ajungem în același loc! Vreți să-i întreceți pe ceilalți în această cursă nebună spre destinația finală? La ce bun? Să avem un weekend liniștit, slow și plăcut!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Un gând despre „Prima pagina. Premiile Antenei 3, care „e aici”! Acum, si la Londra

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s