Prima pagina: Dan Voiculescu cere in instanta inchiderea EVZ. Care va fi inchis primul?

  • FELIX ȘI EVZ, CARE PE CARE. O acțiune în Justiție a deschis împotriva „Evenimentului zilei” Dan Voiculescu. Subiectul ocupă astăzi toată prima pagină a ziarului: „Inculpatul Dan Voiculescu cere închiderea Evenimentului zilei” -„Pentru a se răzbuna pe ziarul nostru, care a publicat sute de articole despre problemele sale penale, omul de afaceri s-a adresat Justiţiei pentru a-şi îndeplini un vis mai vechi: închiderea EVZ. Pentru redacţia noastră, ştirea zilei a venit de la tribunal. Dan Voiculescu şi trustul său, Intact, au cerut instanţei dizolvarea societăţii care editează cotidianul Evenimentul zilei şi revista Capital”. În esență este vorba despre datoriile editurii ECC (Evenimentul zilei și Capital), aflată în dificultăți financiare și căreia, recent, i-au fost blocate conturile de către ANAF pentru neplata TVA și alte datorii. EVZ contraatacă prezentând, la rândul său, datoriile și dificultățile financiare ale mai multor firme prin intermediul cărora Dan Voiculescu își patronează imperiul de presă. E care pe care! Pe măsură ce se apropie rundele de alegeri din 2014 se ascute lupta de clasă! Acum, nu știm ce o să spună instanța, însă ne amintim că Dan Voiculescu are deja o condamnare la 5 ani de închisoare cu executare, decizie atacată cu recurs de mogul. Și cum, în România, Justiția se mișcă precum ochiul mortului, am o singură întrebare: care va fi închis primul – EVZ sau DV?
  • ERECȚII MINIȘTRI DIN GUVERNUL PONTA. După dezvăluirea de zilele trecute privitoare la amanta ministrului Dan Șova, trimisă în diplomație la Londra, ziarul „Curentul” continuă să țină socoteala amorurilor profitabile din Guvernul Ponta: „Filiera ibovnicelor din guvernul Ponta: Ministrul Costoiu și-a plasat amanta șefă de cabinet la Pricopie”. Să citim: „Mihnea Cosmin Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, flăcău oarecum tomnatic la cei 41 de ani ai săi, trecut deja printr-un divorț, este îndrăgostit lulea de domnișoara Daniela Cristina Ghițulică, fiica tovarășei Maria Ghițulică, ultimul prim-secretar al Iașului. Bine orientat! Iar pentru că dragostea trebuie demonstrată în fiecare clipă a vieții, marele vătaf peste Cercetarea Științifică, așadar  ministrul Costoiu, a avut, și el, grijă de cariera iubitei, pe care a procopsit-o cu un post călduț, de bugetar: director de cabinet al amicului Remus Pricopie, actualul ministru al Educației”. Virili rău băieții ăștia din Guvernul Ponta. Frig tot ce prind! Cea mai mare plăcere a lor este însă să ne frigă pe noi, contribuabilii, zi de zi. Spre deosebire de amantlâcurile din cabinet, în relația cu noi plăcerea este de o singură parte…
  • SORIN ROȘCA STĂNESCU ȘI VIRGINELE DE LA CRUCEA DE PIATRĂ. Astăzi, „Jurnalul Național” continuă să fie purtătorul de cuvânt în privința „dezvăluirilor” lui Sorin Roșca Stănescu: „Băsescu şi Stolojan au spălat 7 milioane $”, titrează, mare, ziarul pe prima pagin – „După ce în urmă cu doar o zi senatorul PNL şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a lansat bomba, dezvăluind că preşedintele Traian Băsescu deţine depozite de bani în bănci aflate în Insulele Seychelles, la aceeaşi bancă la care deţin depozite şi Elena Udrea, dar şi fostul procuror şef al DNA, actualul judecător CCR Daniel Morar, miercuri, 6 noiembrie2013 , liberalul a adus probe care ar demonstra că Traian Băsescu şi Theodor Stolojan au spălat 7 milioane de dolari. Totul s-a petrecut, potrivit declaraţiei politice a senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu din data de 6 noiembrie , în anul 2004, în zilele de 4, 12 şi 19 noimebrie, când prin cinci viramente a fost transferată suma de 7 milioane de dolari în contul deschis la Bancpost Bucureşti de către Alianţa D.A”. N-o să insist pe credibilitatea lui SRS. Am făcut-o ieri. E ca și cum ai discuta despre virginitate cu locatarele de la Crucea de Piatră… Problema e că unul care a lansat scandalul „Iliescu-KGB”, o poveste cu dezvăluiri, cu documente, cu mărturii, care, toate, s-au dovedit a fi, până la urmă, un fâs sinistru riscă să compromită chiar și un adevăr, dacă presupunem a fi așa. Greșeală gravă de strategie: USL trebuia să-și aleagă altă gură de tun, una credibilă. Aceeași greșeală din 2009, când nu s-a găsit altcineva decât Dinu Patriciu să vină cu dezvăluirile despre copilul lovit de Băsescu în 2004.
  • MAI FACEM ȘI NOI O AUTOSTRADĂ? O, ce veste minunată! „Din zece şantiere de autostrăzi, doar pe cinci se lucrează”, titrează astăzi cotidianul de business „Ziarul Financiar”. Păi asta chiar că-i tare: un procent de 50% este minunat pentru noi, chiar dacă ziarul dă articolului o notă de scepticism. ZF face și un calcul: „Cumulat, cele mai importante zece şantiere de autostrăzi din România, cu o lungime de circa 240 de kilometri şi un cost de aproape 1,7 miliarde de euro, au înaintat în medie cu circa 3,3% în perioada 1 septembrie – 1 octombrie, arată calculele ZF pe baza datelor transmise de Com­pania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România”. Picătură cu picătură se face marea! În ritmul ăsta, sunt convins că nepoții mei vor șofa pe autostrăzile din programul național al dlui Șova, nenea ăla cu „marile proiecte” de la dreapta lui Ponta.
  • SĂ NU UITĂM TRANDAFIRII, ĂĂĂ… GAZELE DE ȘIST. Cotidianul „România liberă” tot bate șaua ca să priceapă iapa: „Competiţia pentru gazele de şist se încinge în jurul României. Ucraina a semnat două acorduri în valoare de 20 miliarde de dolari cu Chevron şi Shell” – este materialul principal din RL de astăzi, unde citim: „Cu două zile în urmă, Ucraina semna împreună cu Chevron un acord de exploatare a gazelor de şist din două regiuni situate în vestul ţării, care se poate ridica la o valoare de 10 miliarde dolari, după ce, în septembrie, ­semnase un acord aproape identic pentru câmpurile din bazinul Donului cu Shell. În aceeaşi zi, la Varşovia, ­ministrul de Externe polonez, Radek Sikorski, pleda în discuţiile cu secretarul de stat, John Kerry, ­pentru ­deblocarea exportului american de gaze naturale către Polonia. Şi tot în aceeaşi zi, în Parlamentul de la Bucureşti se discuta o propunere de lege care interzice exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică”. Aha, deci Kiev și Varșovia – bun, București – rău… Nu știu cum o fi, bine sau rău, dar cert e că, la noi, Chevron s-a dat la fund după „răscoala de la Pungești”. Gigantul american își regândește strategia și va acționa în curând. Că doar nu vă închipuiați că și-a luat jucăriile și a plecat acasă!
  • SUNTEM ȘI NOI TALENTAȚI LA CEVA! Și acum din alt registru: „Natalia riscă 12 ani de pușcărie – Fata lui Dorin Mateuț își lua haine de lux cu carduri false”, titrează tabloidul „Click!”: „Fiica fostului fotbalist dinamovist Dorin Mateuţ şi-a dorit haine de fiţe cu bani furaţi din conturile altora.  Natalia a fost trimisă în judecată şi riscă să stea până la 12 ani după gratii. Vedeta a ajuns inculpată la Oradea după ce a fost “turnată” de unul dintre liderii grupării, Emil Tudor, zis “Ciorbă”.  Acesta a coordonat reţeaua  care a acţionat în perioada 2010 – 2011 pe teritoriul României, Olandei şi Germaniei. Membrii grupării au falsificat carduri bancare cu care au cumpărat bunuri de lux şi au făcut retrageri de numerar”. Sic transit gloria mundi! Dorin Mateuț, un fotbalist exponențial al anilor ’80, are o fată care, iată, a învățat să dribleze cu cardurile bancare. Da’ până la urmă ce-i așa de grav? Că sute și mii de conaționali se ocupă cu chestiunea asta în Occident, iar talentele în ale clonării cardurilor ne sunt recunoscute! Eu să fiu în locul mai-marilor din sistemul bancar, i-aș angaja pe băieții ăștia, aăa cum fac americanii cu hackerii care le intră în sistemele informatice securizate. De ce să bagi oameni atât de pricepuți la pușcărie? Nu-i meseria brățară de aur? Că doar zicala nu zice „de oțel”…

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Un gând despre „Prima pagina: Dan Voiculescu cere in instanta inchiderea EVZ. Care va fi inchis primul?

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s