Prima pagina. Slabiti frumos si eficient cu Dieta Ponta-USL

  • LIVIULE, FOAIE VERDE, IARBA UDĂ/ SCOAL’ CĂ VINE DNA… Ziarul „Adevărul” se întreabă pe frontispiciu„Cine e folclorista unsă de Dragnea șefă la Anticorupție”. Păi, cin’ să fie? O pilă de coaliție… „O tânără cîntăreaţă de muzică populară, Ioana-Maria Ardelean, a fost numită de către ministrul Liviu Dragnea în fruntea Serviciului Anticorupţie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale”, scrie ziarul care redă și răspunsul zeflemitor al lui Dragnea atunci când a fost întrebat ce o recomandă pe tânăra de 30 de ani în această poziție: „Vocea și talentul!”. Dacă mai aveați nevoie de vreo probă de lipsă crasă de bun-simț față de electorat, ei bine, iată, ați avut-o. Probabil că Dragnea și-a luat privighetoare ca să-l trezească în frumos viers românesc de dimineață: „Foaie verde, iarba udă/ scoal’ că vine DNA”…
  • VICTOR VIOREL PONTA, PREMIERUL CU GLUGĂ ȘI CU COASĂ. Toată prima pagină a „României libere” de astăzi este ocupată cu analiza acordului cu FMI și cu politicile economice – există așa ceva?! – ale Guvernului Ponta. „Scumpirea benzinei e sigură, reducerea CAS, incertă”, scrie ziarul. Păi, normal, voi n-ați auzit vorba aia că nimic nu e mai sigur decât moartea și taxele. Taxele în propriul rol, iar în rolul morții (cea economică) – Guvernul Ponta. I-ar sta bine lui Victor Viorel cu glugă neagră și cu o coasă în mână, iar pe lamă să scrie: „Realizările Guvernului USL”. „În urma discuţiilor de ieri va rezulta o creştere a preţului la carburanţi şi noi taxe pentru firme. În schimb, vor fi indexate pensiile, dar cu un procent mic, iar de majorări de salarii nu vor beneficia toţi bugetarii. Acestea sunt certitudinile. Nu se ştie însă ce se va întâmpla cu CAS-ul, în condiţiile în care pentru a-l reduce cu cinci puncte Guvernul trebuie să caute în continuare soluţii bugetare”, citim în RL. Încă un Guvern care ne pune să strângem cureaua – al câtelea în 23 de ani?!. Să ne fie de bine cu „dieta USL”!
  • O ZI FĂRĂ PIȚI, MEME, GIGI & MITICĂ. În sfârșit ziarele sportive ne iartă o zi de Piți, Meme, Gigi, Mitică, Reghe, Prodanca și alte măști triste ale fotbalului (?) românesc. Atât „Gazeta Sporturilor”, cât și „ProSport” au căzut de acord astăzi că performanțele Simonei Halep, ajunsă pe locul 11 în clasamentul WTA, merită câte o primă pagină! „Simona Halep a avut un an de poveste în 2013 » 70 de meciuri, 53 de victorii, 6 trofee”, face GSP statistica succesului, iar ProSport scrie că „Ilie Năstase o creditează cu şanse reale pe Halep să ajungă până spre vârful ierarhiei, dar pune şi două condiţii: să câştige un Grand Slam şi să prindă o formă sportivă bună pe tot parcursul unui sezon. Fostul ei antrenor, Andrei Mlendea, este chiar mai ferm şi spune că poate să ajungă şi numărul 1, fie şi numai pentru câteva săptămâni”. Doamne ajută!
  • JN, TUCĂ AL LU’ FELIX ȘI DLAFDNA… Un titlu contrar oricăror reguli jurnalistice se lăfăie mare pe prima pagină de astăzi a „Jurnalului Național”„DLAF, anexa DNA”. Na-ți-o frântă, că ți-am dres-o! Băieții ăștia au lipsit de la lecția care spunea ca, în titluri, să fugi de abrevieri ca dracu’ de tămâie și reușesc o performanță unică: din 12 litere în titlu, șapte sunt inițiale! Dar când e vorba s-o pocnești pe Elena Udrea, care zâmbește dintr-o fotografie mare, mare, ce mai contează acolo niște biete reguli jurnalistice? Poate ne mai lămurește subtitlul: „DLAF, anexa DNA. Şefii DLAF sunt procurori DNA, iar UE acuză complicităţile DNA în blocarea anchetelor”. ?!?!?! „România trebuie să plătească Comisiei Europene peste un miliard de euro pentru deficienţele în sistemul de accesare a fondurilor europene din perioada 2009-2011, potrivit ministrului Eugen Teodorovici”, începe textul, pe care vă las „plăcerea” de a-l citi integral fără însă a vă garanta că o să și înțelegeți ceva. Dar încercarea moarte n-are. Cum să cumperi un ziar când vezi pe tarabă DLAFDNA? Încă o explicație pentru prăbușirea abruptă a vânzărilor „Jurnalulului Național”. În timpul ăsta, Marius Tucă, acest Eminescu al lui Felix, scrie… poezii. Zice el!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s