Prima pagina: Ioan Rus, din patul Laurei Andresan in fruntea SRI?

  • „UCU”, DIN PATUL LAUREI ANDREȘAN, LA SRI? Un subiect interesant publică astăzi pe prima pagină cotidianul „Național”, care ne anunță că „Ioan Rus vine șef la SRI!”. Îl mai știți pe Ioan Rus? Ardeleanul acela molcom, lider informal al „Grupului de la Cluj”, fost ministru de interne PSD în perioada referendumului din 2012. „Iminenta schimbare de la conducerea SRI le poate produce multora un sentiment de deja vu. Un politician considerat echilibrat din PSD isi da demisia din partid si preia fraiele sigurantele nationale. Exact cum a facut George Maior, iar cel putin in viziunea partenerilor occidentali aceasta s-a dovedit a fi reteta succesului pentru mentinerea tarii noastre pe orbita marilor puteri democratice ale lumii. Asa ca scenariul va fi repetat, rolul lui Maior fiind jucat de aceasta data de Ioan Rus. Tot un ardelean, turnat parca dupa acelasi tipic cu actualul sef al SRI. In schimb, Rus are si avantajul modului in care a jucat cartea Referendumului, marile cancelarii notandu-si la bilele albe ale politicianului de la Cluj darzenia cu care acesta a pus, dupa cum reiese tocmai din interceptarile sale telefonice realizate de SRI, principiile democratiei mai presus de disciplina de partid”, scrie „Național”. O fi, n-o fi, eu rețin însă un amănunt din biograia domnului Rus: amantlâcul cu „celebra” porno-ziaristă Laura Andreșan, care l-a pus pe Rus pe locul 9 în top 10 al celor mai importanți bărbați din viața ei. Îl alinta „Ucu”… Pe vremea aceea, Andreșan avea 19 ani, iar tomnaticul Rus era tot ministru de interne într-un cabinet PSD. Cu așa bărbați în fruntea structurilor, să nu ne mai mirăm că România este atât de ușor de „penetrat” informativ. La penetrare ne pricepem..
  • FABULĂ POLITICĂ: BROASCA LIBERALĂ ȘI SCORPIONUL PESEDIST. O nouă probă a „solidității” alianței de la guvernare: „Speriat de efectele descentralizării, PNL cere din nou două tururi în alegerile locale”, scrie„Evenimentul zilei”. Liberalii și-au dat seama că PSD poate să înroșească țara, la propriu, în următoarele runde de alegeri și își amintește de principiile democrației: „PNL crede că PSD ar obţine peste 60% din primării şi Consilii Judeţene dacă alegerile s-ar desfăşura într-un singur tur. În contextul descentralizării, acest lucru ar însemna puteri sporite pentru aleşii locali”. Mda… Liberalii sunt ca broasca din fabula cu broasca și scorpionul. Prima face o alianță cu cel de-al doilea să treacă râul, dar, la mijlocul apei, el o înțeapă. Când îl întreabă de ce a făcut asta, că acum vor muri amândoi, scorpionul îi răspunde simplu: „Nu m-am putut abține. Așa mi-e firea!”. Scorpionul pesedist tot înțeapă de zor la broasca liberală în ultima vreme. De scufundat se vor sufunda, desigur, amândoi, mai devreme sau mai târziu după priceperea cu care au condus România în ultimul an și jumătate.
  • STAȚI LINIȘTIȚI LA LOCURILE VOASTRE: ROȘIA MONTANĂ SE FACE… Cotidianul „România liberă” de astăzi ne spune „Cum arată noul proiect Roșia Montană”. Chiar, cum? Păi, simplu. Băieții rezolvă șmecherește problema și acum vedem și de ce a expediat-o Ponta la Parlament: „Sintagma <Roşia Montană> a dispărut din documentele Parlamentului, dar o serie de articole discutate în Legislativ facilitează demararea exploatării. Comisia parlamentară pentru Roşia Montană a operat o serie de modificări în proiectul elaborat de guvernul Ponta. Modificările au fost votate de PSD, PPDD şi PC, în timp ce PNL şi UDMR au cerut respingerea proiectului. În varianta discutată în comisie, nu mai există nicio referire la exploatarea de la Roşia Montană, nici măcar în titlu. Însă, legea reglementează exploatarea minereurilor auro-argentifere “de interes public deosebit”, definite drept proiectele prin care se extrag anual cel puţin cinci tone de aur. Or, o singură exploatare se încadrează 100% în această categorie – cea de la Roşia Montană, unde firma canadiană estimează să exploateze 15 tone anual”. Tânăr Victor Viorel Ponta, dar hârșit în rele. Dacă nu poți să-i convingi, zăpăcește-i!
  • MINISTRUL-MANIVELĂ, DIN NOU ÎN BOXA ACUZAȚILOR. O mai veche cunoștință de-a noastră: „Miron Mitrea, retrimis în judecată”, scrie pe prima pagină cotidianul „Puterea”. „Procurorii arată în rechizitoriu că Miron Mitrea a „uns-o” pe Jianu la şefia ISC în schimbul executării unor lucrări la casa mamei liderului PSD, iar pe arhitect l-a pus să falsifice autorizaţia de construcţie. Este a doua oară când DNA trimite în instanţă acest dosar, după ce în urmă cu doi ani instanţa a dispus restituirea cauzei pentru refacerea rechizitoriului ca urmare a unor vicii procedurale”. Așadar, procurorii DNA nu se lasă și bine fac. Morala cazului Mitrea: mai devreme sau mai târziu, chiar dacă unii foarte târziu!, toți răspundem pentru faptele noastre…
  • SĂ TĂIEM COTA UNICĂ DE CRĂCIUN! Micuțul cotidian „Azi”, care mai este – după cum vă aminteam în această rubrică în urmă cu câteva zile, își face datoria de minuscul oficios al PSD și le mai trage una aliaților de la PNL: „Fanatism politic la cota unică: depășită de timp, învinsă de realități, neaplicată de nimeni, încăpățânarea cotei unice reprezintă o manifestare de obscurantism politic”. Trecem peste construcția aiuritoare a frazei – încăpățânarea, care a fost învinsă de realități și neaplicată de nimeni?!?! – și înțelegem ce vor să transmită propagandiștii de partid și de stat: PSD i-a pus gând rău cotei unice. Și-au pus în cap s-o sacrifice de Crăciun. În cale le mai stă doar porcul liberal…
  • ÎMPARTE O COCA CU SALAM… Tabloidul „Libertatea” continuă să facă inventarul maneliștilor care au tras pe nas și acum dau cu subsemnatul la Parchet: „Un alt manelist a fost audiat de DIICOT în scandalul drogurilor: Sorin Talent a <cântat> și el la Parchet”. Sfânta treime: Salam – Minune – Talent! Ca-n reclama Coca-Cola: împarte o Coca cu Salam! Sau cu Minune. Sau cu Talent… Nu știu cine dracu’ e acest Sorin Talent, dar nici n-are nicio importanță. Dacă procurorii se mărginesc să le numere liniuțele băieților ăstora cântăcioși n-am făcut nimic. Important e să meargă mai departe și să vadă cine îi aproviziona cu „făină”, să deconspire rețeaua de trafic de droguri. Oricum, văd că presa descoperă uimită cum se droghează „canarii” patriei. Cam ipocrit, atât timp cât aceeași presă știe foarte bine că peste 50% din „lumea mondenă” a Bucureștiului trage pe nas. Iar asta se petrece la lumina reflectoarelor, sub nasul Poliției, prin cluburile de fițe ale Capitalei.

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s