Prima pagina. Amanta de ministru din Guvernul Ponta, pe banii nostri la Londra

  • ȘOVA A ARANJAT-O PE DOMNIȘOARA VALI-VASILICA. Subiectul zilei vine astăzi din cotidianul gratuit„Curentul”„Șova și-a detașat amanta în misiune diplomatică la Londra, pe banii românilor”. Șova. Dan Șova. Sau ministrul Marilor Proiecte Inexistente. Sau „ministrul 60km”, lungimea noilor autostrăzi care se vor construi în 2014, după cum vă informam în rubrica de ieri. „Dan Șova și-a trimis amanta, prin detașare, de la o firmă de IT din București, tocmai la misiunea diplomatică a României de la Londra pe post de secretar III însărcinată cu probleme de comunicare, post plătit din banii strânși tot mai greu de guvern din taxele românilor. Un fel de Corina Drăgotescu, sinecurista angajată  la consulatul României din Los Angeles, dar mai bine plătită și cu un contract ferm. Dacă doamna Drăgotescu comunica part-time de 1.500 de dolari pe lună, nici doamna lui Dan Șova nu o face pe bani puțini. Conform declarației de avere, pe  care cu greu am putut-o smulge de la MAE, întrucât nu era inițial postată pe site, așa cum cere legea, am putut afla că Vali-Vasilica  a sărit de la un salariu de circa 30 de milioane lei  vechi, încasați de la  la firma de IT unde dădea consultanță juridică, la suma de  90 de milioane vechi, adică 1.950 de euro, atât cât este remunerată în prezent. Asta pe lângă prima de instalare la post de circa 2.000 de euro și de cazarea  asigurată de MAE la Londra”, scrie astăzi „Curentul”. Bun așa! Păi dacă poate, de ce să n-o trimită? Un nou Mare Proiect al d-lui Șova! În plus, probabil că vor crește și cheltuielile de transport ale Guvernului Ponta pe ruta București – Londra – București, că un ministru stătut n-ar mai da randament, nu?!
  • O, CE VESTE MINUNATĂ: NOI TAXE LA ORIZONT. „Vești bune” de pe prima pagină a ziarului „România liberă” de astăzi: „Taxa pe benzină vine “în echipă”. Ce ne mai pregăteşte Guvernul în 2014”. Ia să vedem ce ne mai pregătește premierul Viorel: „Propunerea de a suplimenta acciza la combustibili pentru a susţine construcţia de autostrăzi nu e singura măsură de echilibrare a veniturilor bugetare. Ministrul Finanţelor a pomenit miercuri de “eliminarea excepţiilor de taxare” ceea ce lasă loc CAS-urilor mărite la drepturile de autor, PFA, noi aşezări la microîntreprinderi. N-a fost avansată nici o sugestie concretă pentru combaterea evaziunii”. Așadar, dacă nu ești în stare să faci procentul de încasări la buget – fie pentru că ești prost, fie pentru că nu vrei să deranjezi marea evaziune fiscală de partid – mai pui o taxă! Două, trei… Un an nou 2014 minunat se arată la orizont. Noua filosofie de guvernare a Guvernului Ponta: dacă mai mișcă, taxează-i!
  • COLEGI, GIGI VĂ AȘTEAPTĂ ALĂTURI DE EL LA TOMBERON! Sic transit gloria mundi! – observăm acest lucru și din cotidianul gratuit „Ring”, care se interesează de soarta lui Gigi Becali: „Şeful Penitenciarului Poarta Albă: Dacă nu este serios, Becali nu va sorta gunoaie!”. Ce-a ajuns și miliardarul din Pipera. Din Maybach, la tomberon… Și nu oricum! Sortarea gunoiului e răsplata pentru bună purtare: „Avem contracte la măturat străzi, sortat gunoi, săpat şanţuri, asfaltat. Probabil că prima oară va fi folosit în interior, aşa cum se procedează şi cu ceilalţi deţinuţi, este o perioadă de cunoaştere, să vezi dacă este serios, dacă îşi face treaba, dacă vrea să lucreze”, povestește noul șef al lui Gigi Becali pentru ziarul „Ring”. Acum, ar fi păcat să rămână Gigi singur la sortat gunoaie. Are mulți colegi în USL, din Parlament și până în Guvern, cărora le-ar sta bine alături de Gigi, la tomberon. Vorba cântecului din clipul de mai jos: „Ți-am pregătit un pat la noi în celulă”…
  • CE MAI ZÂNĂ! ANDREEA MARIN, CU BĂRBAT NOU ȘI CONT AȘIȘDEREA. Andreea Marin se lăfăie pe jumătatea de jos a primei pagini a ziarului „Puterea”„Andreea Marin şi Tuncay Ozturk s-au logodit în secret”. Drăguț! Un turc pe care îl cheamă Oz-turk :) „<Zâna> şi turcul ei Tuncay Ozturk s-au logodit în secret în urmă cu doar câteva săptămâni. Fericită ca o adolescentă, Andreea Marin a povestit ce înseamnă logodna pentru ea, dar şi de ce a făcut acest pas”, scrie ziarul. E bine. E foarte bine! Un nou început pentru Zâna surprizelor: bărbat nou, emisiune nouă la TVR și contract nou cu televiziunea publică. Acum, că i s-a umplut iar patul, mărinimosul Claudiu Săftoiu, Președintele Director-general al TVR, a avut grijă să îi umple și contul: 14.000 de euro ia, lunar, „Zâna” de la TVR pentru o emisiune săptămânală, „Prețuiește viața” – pe numele ei. Păi cum să nu prețuiești așa o viață?!
  • CLIȘEU ÎN „GAZETA SPORTURILOR”: ROMÂNII E HOȚI! Cotidianul sportiv „Gazeta Sporturilor” ocupă toată prima pagină cu un subiect care numai sportiv nu e, deși titlul sună înșelător: „România – Grecia 4 – 2”. Dar n-are nicio legătură cu fotbalul. Despre ce este vorba? „La <ia portofelul> ne calificăm în fața grecilor”, scriu ziariștii cărora le-a trecut prin cap să facă un experiment (de altfel, deloc original): „Reporterii ziarului au <pierdut> 5 portofele în diferite zone ale celor două capitale (Atena și București) pentru a vedea cum se comportă găsitorii lor. Elenii au făcut dispărute 2, românii s-au <întins> la patru”. Și probabil că unul a fost subtilizat chiar de către autorii „experimentului”, pentru că 2 + 4 fac, în orice limbă și în orice capitală, 6, nu 5. Mai lăsați clișeele, măi băieți, și mai puneți un pic mâna pe cartea de aritmetică.
  • DAN DIACONESCU ÎN ROL DE „BIDON”. Ion Cristoiu scrie in „Evenimentul zilei” de astăzi despre „PPDD sau Diversiunea numită Partidul Bidon al PSD”. „În acest Partid Bidon, PSD şi-a pus acei candidaţi care n-au mai avut loc în colegii, dat fiind că acestea au fost împărțite  cu PNL. Şi astfel PSD e candidat la alegeri nu numai cu numele de pe lista sa, dar şi cu cele de pe lista PPDD. Într-o comună din România (al cărui nume nu-l dau, din motive lesne de înţeles), primarul PSD-ist şi-a dat seama că algoritmul USL îl aducea la mîna consilierilor PNL. Pentru a beneficia de o majoritate pe şest, în campanie, el a activat organizaţia PRM din sat. Aceasta a participat la alegeri cu doi candidaţi la postul de consilier. Fireşte, cei doi erau PSD-işti mascaţi, care, de altfel, au şi primit voturile PSD. Şi astfel primarul se bucură de o majoritate în condiţiile existenţei în Consiliu a unei Alianţe USL. Ceva asemănător s-a petrecut şi cu PPDD (…) Cea mai mare parte a parlamentarilor PPDD sînt, de fapt, trimişi în Parlament de PSD, care le-a finanţat campania. Acum, toţi aceşti PSD-işti sub acoperire se întorc la partidul care i-a trimis pentru ca PSD să deţină majoritatea. Ştia Dan Diaconescu de această diversiune? (…) Faptul că el se dă peste cap pentru ca partidul să fie tot mai vraişte şi să fie astfel tot mai puţin luat în serios, ne dovedeşte că Dan Diaconescu are conștiința  mandatului îndeplinit. A înființat Bidonul. Acum Bidonul poate fi golit și, la o adică, aruncat la gunoi”, scrie editorialistul. Simplu! Adică încă o mică țeapă dată românilor de PSD: una de vreo 15%. Papagalii la faza asta sunt liberalii. Somn ușor și vise plăcute Crin!

„Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

3 gânduri despre „Prima pagina. Amanta de ministru din Guvernul Ponta, pe banii nostri la Londra

  1. Stimate domn. Promovarea pe criterii sexuale si nepotismele nu se intampla numai in politica. Asa de exemplu fostul director la firma asa zisa firma serioasa germana Fuchs din Arges si-a promovat amanta de la vanzatoare de raft la directoare de vanzari si ia marit salariul de la 300 de euro la 4000 de euro pe luna. Si toate acestea pt a sta si veni la servici sa-si arate buricul iar angajatii fara relatii sexuale trebuie sa lucreze pt ea. Si salariul acesta de 4000 de euro il primeste in Romania si nu in Londra care e cu totul altceva. Asta e morala si fairnessul a unor asa zis oameni tari si mari care fac abuz de putere si functie.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s