O idee de la greci: inchiderea TVR. De analizat…

saftoiu-sef-la-TVR

Claudiu Saftoiu, seful vremelnic al unei institutii controlata politic si mereu cu mana in buzunarul cetateanului

Stirea ca guvernul de la Atena a decis inchiderea televiziunii publice din cauza proastei gestiuni, a datoriilor uriase si a imposibilitatii de a rentabiliza activitatea acesteia a tinut aseara capul de afis la CNN, Euronews, BBC, dar si la unele televiziuni romanesti.

Am vazut oameni care exclamau, pur si simplu, „nu se poate asa ceva”! Ca olteanul lui Marin Preda, care, văzând girafa la Grădina Zoologică, a exclamat: „Aşa ceva nu există!”. Ba iata ca exista, oameni buni, si n-ar fi rau ca si guvernul de la Bucuresti sa ia in calcul o masura similara. Televiziunea publica pare un tabu, dar nu este. Pur si simplu ne-am obisnuit prea tare cu ea, dar orice invat are si dezvat…

Sa vedem. TVR are la aceasta ora datorii totale de peste 620 de milioane lei, adica in jur de 140 de milioane de euro. Nicio conducere nu a reusit in ultimii ani sa rentabilizeze televiziunea publica sau, macar, s-o aduca pe zero. Sau hai, fie!, sa aiba o pierdere decenta, care sa nu atarne prea mult in bunuzarul cetateanului. In acest timp, datoriile au crescut, proportional cu foamea din ce in ce mai mare a monstrului bugetofag din Calea Dorobanti.

Cu toate astea, televiziunea publica are un mare avantaj fata de televiziunile comerciale: in timp ce acestea se hranesc exclusiv din publicitate si din banii incasati de la cablisti, TVR suge de la trei țâțe. (Continuare)

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s