Trustul de presa al lui Dan Voiculescu „va fi eutanasiat”. Vocea Rusiei dixit…

vocea rusieiUn comentariu foarte interesant publica site-ul postului de radio „Vocea Rusiei” in limba romana.

Interesant prin concluziile pe care le contine si prin faptul ca de multe ori acest post de radio sustinut de Kremlin incearca sa joace un rol activ prin „manipularea opiniilor” in viata politica romaneasca. Recentul caz al arestarii sefului Antenelor, Sorin Alexandrescu, este, pentru Vocea Rusiei, actul final al „luptei dintre echipa lui Traian Băsescu şi „mogulii cei răi”, care se apropie de sfârşit”.

In opinia sursei citate, sfarsitul este previzibil: „Dacă nu se întâmplă o minune, ultimul „mogul” va dispărea de pe scena politică, iar trustul de presă pe care l-a creat va fi eutanasiat sau neutralizat”.

Iata cateva fragmente interesante din comentariul intitulat „Requiem pentru Antena 3 şi „mogulul” Voiculescu”:

  • Este clar că ţinta finală a atacului DNA nu este directorul Antena 1, ci Dan Voiculescu. Schema atacului este simplă, banală şi eficientă. Sorin Alexandrescu va fi supus unor presiuni inimaginabile în perioada în care va sta în „beciurile” justiţiei „independente” binecuvântate de coabitatorii Ponta & Băsescu. Mai mult ca sigur, ca metode de presiune vor fi folosite ameninţările, şantajul şi perspectiva de a petrece 7 ani după gratii. Dacă Alexandrescu se va dovedi necooperant, se vor găsi puncte vulnerabile care vor fi exploatate la maxim: familia, copiii şi toţi cei la care ţine. Un om trebuie să fie extrem de motivat şi pregătit din punct de vedere psihofizic pentru a rezista unei presiuni de acest gen, mai ales pe parcursul a 30-60 de zile. Scopul final este crearea unui dosar penal pentru Dan Voiculescu.
  • S-a văzut clar că „afilierea la CNN International” nu ajută cu nimic. Va sări Martin Schulz în apărarea „Antenelor”? Improbabil.
  • O să iasă lumea în stradă cu sutele de mii pentru a-şi apăra vedetele? Improbabil. Electoratul nu a ieşit în stradă să-şi apere votul din vara 2012. De ce ar face-o acum?
  • Victor Ciutacu este un fin cunoscător al meandrelor politicii româneşti şi totodată este bine „racordat” la diverse surse de informaţii. Dacă acest profesionist a decis să „părăsească nava” în ciuda inerentelor dificultăţi şi costuri de imagine, înseamnă că nava este condamnată să fie torpilată.
  • Jocul se apropie de un sfârşit tragic, dar previzibil. Poate, o capitulare dezonorantă îi va permite să rămână în libertate (lui Voiculescu – n.m), dar în afara jocului politic. Este destul de probabil ca cei care controlează tandemul Ponta & Băsescu nu vor fi satisfăcuţi cu o capitulare şi vor dori ceva mai umilitor. Vae victis!
Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s