Cotroceni, misiune imposibila pentru Crin Antonescu

crin-antonescu1Nimic nu mă distrează mai mult decât ziariștii și analiștii care propovăduiesc pe la televiziuni viață lungă pentru USL. „Cent’anni!” -cum spun italienii când ciocnesc un pahar…

De fapt, ei exprimă mai mult un deziderat, o speranță, pentru că realitatea este cu totul alta. Cazul Sorin Roșca-Stănescu pare să le fi zdruncinat încrederea până și celor mai optimiști dintre ei, așa că previziunile se fac acum cu jumătate de gură. De fapt, întrebarea nu este dacă USL se va rupe, ci când se va petrece acest eveniment politic? Deocamdată, condițiile nu sunt coapte nici de o parte, nici de cealaltă. Încă PSD mai are nevoie de PNL, iar liberalii, la rândul lor, de social-democrați. Nu vă faceți însă iluzii: când ceasul va bate ora doisprezece, ruptura se va produce și va fi una violentă.

Cazul SRS nu putea să fie un declanșator al separării oficiale a celor două partide. Cei care au dat ca cert divorțul s-au înșelat. Însă gâlceava din jurul senatorului liberal, fost jurnalist, ne-a arătat încă o dată cât sunt de adânci șanțurile săpate în jurul pozițiilor strategice ocupate de cele două partide în coaliția „fără fisuri” de la guvernare. În situația cea mai grea – o situație paradoxală – se află liderul liberal Crin Antonescu. În ambiția sa de a ajunge pe fotoliul de la Cotroceni, Antonescu are nevoie de sprijinul PSD, însă același sprijin i-ar putea fi fatal… De ce? (Continuare)

Editorial aparut in „Evenimentul zilei”, sambata, 25 mai 2013

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s