Cum ii netezeste dreapta calea lui Dan Diaconescu catre turul doi

Ce-a fost și ce-a ajuns! Acum, e un saltimbanc năzdrăvan care distrează publicul emisiunilor tabloide. Șade pe canapele între blondele impresionate până la șnurul chiloțelului minuscul de cultura sa enciclopedică, predă lecții de istorie maneliștilor pripășiți prin studiourile de noapte, strânge în brațe stripteuze și pipăie pe fund candidate la augusta poziție de „asistentă TV”. În toată această menajerie – singura, de altfel, care-i mai acordă atenția după care tânjește – se simte în elementul lui, ca măgarul între oi…

Dacă n-ați ghicit până acum personajul, este vorba despre Corneliu Vadim Tudor. Joi seară, cariera sa de starletă TV, la concurență cu Oana Zăvoranu, a fost încununată de o ieșire greu de acceptat pe micile ecrane (VIDEO, sus), chiar și după miezul nopții. Atât de violentă a fost prestația lui CVT încât până și Dan Capatos, obișnuit cu „scenele tari”, a fost nevoit să-și întrerupă pentru câteva minute emisiunea de la Antena 1. Nu insist, găsiți scena video pe toate site-urile de știri. Aiuritor este însă cât de jos a ajuns să decadă acest om. Sau poate el a fost întotdeauna acolo și nu ne-am dat noi seama?!…

Sunt doar 13 ani de când Vadim Tudor obținea 23% la primul tur al alegerilor prezidențiale și se „califica” în finala cu Ion Iliescu, unde-și mai adăuga câteva procente. Toată Europa era cu ochii pe noi, PRM era o forță în Parlament, drumul spre integrarea comunitară a României era compromis, iar adversarii tradiționali ai lui Ion Iliescu dădeau buzna la urne să pună ștampila pe numele celui pe care îl detestau, sub presiunea unei situații de neimaginat: Vadim în fotoliul de la Cotroceni!

E un moment de istorie recentă pe care l-am uitat, dar care s-ar putea repeta, la o altă scară, după numai 14 ani, la alegerile prezidențiale programate la sfârșitul anului viitor. Băsescu iese din joc, dreapta este divizată și nu are un candidat viabil, iar candidatul USL – care va fi el – pare a-și fi adjudecat de pe acum intrarea în turul doi. Deocamdată, singurul politician cu șanse la accederea în finală, alături de candidatul USL, este un alt saltimbanc: Dan Diaconescu. (Continuare)

Editorial aparut in „Evenimentul zilei”, sambata, 11 mai 2013

3 gânduri despre „Cum ii netezeste dreapta calea lui Dan Diaconescu catre turul doi

  1. Eu cred ca domnul VT asa a fost tot timpul, dar NOI domnule Halpert,mai avem nevoie de zeci de ani de acum incolo sa putem distinge OAMENII de gunoaie….daca nu ma insel acest gunoi este parlamentar european??….nu??Pai ??

  2. Vadim Tudor si Paunescu nu stiau in zilele lui dec 89 unde sa se ascunda. Primul scos la lumina de Petre Roman si Iliescu pe post de aruncator cu „noroi” in opozitie.
    De fapt Vadim nici n-a fost altceva. Daca nu stiti, va sfatuiesc sa cautati citeva numere din „Saptamina culturala a capitalei” si sa vedeti dialogul la distanta intre el si Europa libera sau cronicile sale culturale. Daca Romania Literara lauda ceva Saptamina laui Barbu (marele plagiator) si Vadim terfeleau si invers.
    Cit despre Vadim in turul II se vorbea pe atunci de 2 lucruri: dupa bataile luate de PDSR in ’96 si ulterior (Iliescu primul loc in primul tur, pierde alegerile in turul II, Geoana peste 17% in plus la Bucuresti in turul I pierde Bucurestiul in turul II in fata lui Basescu) se pare ca PSD le intrase tare morcovul. SI atunci au facut 2 lucruri: au convins pe Isarescu sa joace rolul pionului otravit si sa candideze la presedintie, divizind voturile intre el si Stolojan, plus mandat dat psdistilor de cea mai mare incredere la ca la turul I sa-l voteze la presidentie pe Vadim. Stiau ca o confruntare Iliescu-Stolojan sau Iliescu-Isarescu ar fi dus se pare la infringere, in timp ce o confruntare Iliescu-Vadim, cu diabolizarea celui de-al II-lea ar fi dus la victoria lui Iliescu. Ceea ce s-a si intimplat. Nimeni insa nu a investigat serios chestia asta. De fapt repejor presei i s-a bagat pumnul in gura si apoi a ajuns la ce e azi.
    CIt despre Europarlamentari, cred ca mai mult rau a facut Severin 66% hidrogen in apa…

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s