Sabina Elena, bentita tricolora si biciclistii

combosabina_elena22_97585500Sambata au avut loc doua mitinguri in Bucuresti.

Primul (1) a fost cel de la Piata Universitatii, in sprijinul Sabinei Elena, fetita care a tinut agenda publica la sfarsitul saptamanii trecute prin gestul ei de a purta o bentita tricolora la ore, la liceul din Covasna. Adunarea a fost convocata pe Facebook, unde, vineri seara, confirmasera prezenta peste 4.000 de utilizatori. Sambata, desi in Capitala a fost o vreme frumoasa, iar soarele ne-a zambit caldut, s-au adunat doar vreo… cateva zeci. Lozinci uzuale de tribuna: „Romania e tara noastra, ne pisam pe Ungaria voastra!” si „Afara, afara, cu ungurii din tara!”.

M-am temut la un moment dat ca evenimentele vor escalada. Fusese si manifestatia de la Cluj, unde niste huligani au smuls o panglica in culorile Ungariei de la statuia lui Matei Corvin si au calcat-o in picioare. Aveam impresia ca suntem in plin secol al XIX-lea, in perioada afirmarii nationalismului. Un eveniment petrecut in scoala se muta, incet, incet, in strada…  De aceea am asteptat cu infrigurare manifestatia de sambata. Ei bine, n-a fost sa fie!

Tot sambata, un alt miting in Capitala. Al biciclistilor (2)! La care s-au adunat peste… 4.000 de persoane! Oamenii protestau la adresa primarului Oprescu si cereau o infrastructura moderna si piste pentru biciclete trasate pe carosabil, nu pe trotuare asa cum vrea primarul.

Doua mitinguri, aceeasi zi. Mi-a venit inima la loc! Suntem totusi in secolul XXI, suntem in Uniunea Europeana. Infierbantatii, atat de o parte cat si de cealalta, par sa fie din ce in ce mai putini si mai incapabili sa genereze miscari de masa care pot degenera in violente. De data aceasta, spre cinstea lor (in afara catorva iresponsabili izolati), politicienii nu s-au folosit de scandalul Sabina Elena. Bine ca nu s-a intamplat in campania electorala! 🙂

Cat despre doritorii de sange romanesc, impreuna cu doritorii de sange unguresc, eu unul i-as lua pe toti si i-as trimite la un stagiu de educare in Kosovo, vreo doi ani, sa vedem dupa aia daca le mai arde de prostii…

Reclame

3 gânduri despre „Sabina Elena, bentita tricolora si biciclistii

  1. ALMANAHUL MINERVA 1914

    1913 ♦ (19 Sept.) 2 Oct. ÷ Deputatul român în parlamentul ungar d-l Al. Vaida Voevod publică un articol de fond în Osterreichische Rundschau în care după ce constată că românii din regat cu ocazia mobilizării nu au manifestat contra Austriei ci numai contra Ungariei, expune o serie de ilegalităţi comise de unguri, atacă pe contele Berchtold care fiind înrudit cu mai multe familii din oligarchia ungară apără numai interesele ungurilor, în detrimentul şi al austriacilor ca şi al românilor, spune apoi că românii din regat şi din Transilvania vor cădea pradă Rusiei dacă Austria nu-i ocroteşte.

    1914 ♦ (31 Iulie) 13 Aug. ÷ Contele Tisza cere iertare deputatului român Vaida-Voevod pe care-l învinovăţise în plină Cameră de rusofilism.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s