La moartea unui partid (1992 – 2013). Amintiri de jurnalist…

roman-severinPriviti cele doua fotografii alaturate. Sunt 20 de ani intre ele. Prima este surprinsa in 1992, la Conventia de la Constanta, care a consfintit nasterea Partidului Democrat, ruperea aripii „reformiste” din FSN-ul lui Ion Iliescu. Petre Roman a pornit atunci pe drumul constructiei acestui partid care a jucat un rol major in istoria post-decembrista. Alaturi de el erau Adrian Severin, Alexandru Sassu, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu Duvaz si altii. Traian Basescu era undeva in planul doi atunci…

Cea de-a doua ipostaza este surprinsa ieri, la Conventia Extraodinara a PDL de la Romexpo. Evenimentul politic care consfinteste moartea Partidului Democrat, nascut in 1992.

Ca jurnalist, am avut privilegiul sa particip la ambele evenimente. Am fost in sala si in 1992, la Constanta, si ieri, la Romexpo. In 1992 am avut, intr-adevar, sentimentul unei nasteri politice. Era atunci o efervescenta greu de descris… Ieri am avut senzatia ca un mort este dus la groapa printre chiuituri. Am fost martor, asadar, si la nastere si la moarte… Fie-i tarana usoara!

Cred ca nimeni nu-si inchipuie ca PDL va mai avea viata dupa Traian Basescu! Mortul de la groapa nu se mai intoarce!, spun, pe buna dreptate, romanii. Ca ne place sau nu, realitatea, cifrele seci spun un singur lucru: la toate rundele de alegeri, precum si in toate sondajele – chiar si cele recente – Traian Basescu are mai mult decat PDL. Partidul n-a fost niciodata o locomotiva pentru Basescu, ci, intotdeauna, invers. (Continuare)

Editorial aparut pe „Reporter Virtual”, duminica, 24 martie 2013

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s