Cazul Huidu sau cat „costa” viata unui roman

huiduPovestea este scurtă și amară. Nu o să vă umplu capul cu detalii tehnice. În octombrie 2011, ceea ce numim o vedetă TV a ucis trei oameni într-un accident rutier. Șerban Huidu, cocoțat prematur la volanul unei mașini puternice, după o severă comoție cerebrală suferită la un accident de ski în Austria, a curmat, într-o secundă, visuri, destine și speranțe pentru trei familii. A fost condamnat la închisoare cu suspendare, iar pe parte civilă instanța a decis despăgubirea familiilor victimelor cu 360.000 de euro. Sumă oricum ridicolă pentru ceea ce înseamnă viața unui om.

Dar firmei la care Huidu avea asigurare, Astra SA – aflată în proprietatea unui alt om cu legaturi în media, proprietarul „României libere”, miliardarul Dan Grigore Adamescu – cât și avocatului lui Huidu li s-a părut PREA MULT! Așa că au făcut apel. Joi, Curtea de Apel Brașov a fost de acord cu reclamanții, așa că a redus suma totală la 190.000 de euro. Rudele a două dintre victime își vor împărți acești bani. Cea de-a treia nu are urmași, așa că n-a avut cine să se constituie parte civilă. Așadar, atât valorează în România viața unui om. Atât atârna în talerul Justiției!

Cât plătește Huidu, vă veți fi întrebat? Ei bine, nimic! Închisoarea este cu suspendare, așadar nu va executa nicio secundă de pedeapsă, iar despăgubirile vor fi plătite de către firma la care Șerban Huidu era asigurat. Vedeta TV își vede mai departe de viață. Da, dar el va trăi cu conștiința încărcată, cu vina permanentă de a fi omorât trei oameni nevinovați, veți spune! Corect, dar asta doar în măsura în care Șerban Huidu are ceea ce numim conștiință… Eu unul am cunoscut o grămadă de oameni fără conștiință, iar pe Huidu neștiindu-l decât tangențial (ne-am văzut de vreo două ori până acum) nu am cum să mă pronunț în această privință… Dacă o conștiință încărcată și o vină permanentă vi se par suficiente, atunci e ok! (Continuare)

Editorial aparut in „Evenimentul zilei” astazi, sambata 16 martie 2013

Un gând despre „Cazul Huidu sau cat „costa” viata unui roman

  1. Si gata, ai stabilit si pretul unei vieti luate. Sau pretul este pentru trei. La chita, la kg, la metru ? Emotia pierderii cuiva nu prea te-a atins. De fapt nu prea esti atins de nici un fel de emotii, ai doar litere la indemana si o foaie circulanta. Hai, mai pune niste valori/termene pentru viata copilului, pentru viata mamei, iubitei, etc. Iti simti compensata pierderea lor? Tu cat valorezi?

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s