Scandalul audientelor TV: Crede si nu cerceta!

suleyman„Scandalul audientelor”, declansat de Realitatea TV, are o miza de sute de milioane de euro, asa cum am mai scris. Cine are dreptate? Cei de la Realitatea TV, care reclama masuratori viciate ale audientelor TV, sau Kantar Media, firma care a castigat licitatia pentru a efectua aceste masuratori? Nu stiu!

Ce stiu insa este ca cei de la Kantar sunt suspect de opaci si prefera batista pe tambal unei dezbateri publice, ceea ce nu poate decat sa genereze suspiciuni asupra corectitudinii masuratorilor. Cum nimic altceva decat suspiciuni genereaza si monopolul in acest domeniu. Ca si in oricare alt domeniu!

De ce sa nu acceptam posibilitatea existentei unei a doua masuratori paralele? O asemenea varianta, insotita de transparenta necesara, n-ar face decat sa inchida gura contestatarilor si sa-i ajute pe publicitari sa-si dramuiasca bugetele mai bine. Desi presa, inclusiv Reporter Virtual, a scos in evidenta numeroase deficiente ale metodei de masurare a audientelor, stapanii sistemului, care incaseaza bani frumosi, continua sa tina cu dintii de ceea ce au obtinut si sa invoce „secretul profesional” atunci cand sunt puse in discutie metodele de masurare. (Continuare)

Editorial aparut re Reporter Virtual, miercuri, 6 martie 2013

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s