Va rugam sa ne scuzati, cat o sa ne mai furati?!

va-rugam-sa-ne-scuzati-nu-producem-cat-furati„Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați!” – un slogan genial produs de vocea străzii la manifestațiile de la începutul anului trecut. Că, apoi, revolta, în mare parte justificată a oamenilor, a fost confiscată de pesediști cu ajutorul „revoluționarilor” coordonați de Bebe Ivanovici și de alții ca el este deja o altă poveste…

Sloganul străzii mi-a fost readus în atenție de o știre pe nedrept tratată ca „fapt divers” de media:

„Ca să nu fie acuzați de conflict de interese, doi parlamentari botoșăneni, amândoi de la PNL, și-au angajat reciproc copiii la cabinetele parlamentare, în încercarea de a-i fenta pe inspectorii de integritate. Astfel, deputatul Verginel Gireadă l-a angajat la cabinetul său parlamentar pe băiatul deputatului Costel Șoptică, Răzvan Codruț Șoptică. La schimb, deputatul Șoptică a angajat-o la cabinetul său pe fiica lui Gireadă, Andreea Cristina Gireadă, relatează Botoșani News”.

Curat constituțional și curat liberal, Coane’ Fănică! Ăsta nu este furt, veți spune. Ba da, stimați cititori. Este! Pentru că progeniturile parlamentarilor cu pricina, angajați încrucișat ca să evite acuzațiile de nepotism, sunt plătiți din bani publici, din banii pentru care noi plătim taxe: eu, el, ea, tu, cititorule… Știrea este simptomatică pentru România de astăzi, o Românie în care se fură cu metodă, didactic, o Românie în care legea e făcută doar pentru proști, o Românie în care „băieții deștepți” știu cum să se strecoare printre ochiurile largi ale năvodului legislativ. (Continuare)

Editorial aparut in „Evenimentul zilei”, marti 26 februarie 2013

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s