Felix si Ghita si-au trimis fiarele in arena. Pentru ce se bat Antena 3 si RTV

scorpioniCheia scandalului de ultima ora dintre Antena 3 si Romania TV nu trebuie cautata in exacerbarea orgoliului unor jurnalisti sau in lipsa celor 7 ani de acasa a altora. Explicatia este una… politica.

Ambele posturi de stiri se afla in sfera de influenta a USL: Antena 3 apartine lui Dan Voiculescu, Romania TV este controlata de deputatul PSD Sebastian Ghita. Antena 3 este deranjata de cresterea in audienta a postului concurrent. Astfel, in luna ianuarie 2013, Antena 3 a avut in medie 229.000 de telespectatori pe minut, iar Romania TV, pe pozitia imediat urmatoare, 129.000 de telespectatori pe minut. Problema este ca, in comparative cu clasamentul inregistrat cu un an in urma, audienta inregistrata de RTV s-a dublat, in timp ce Antena 3 a pierdut aproximativ 30.000 de telespectatori. Celelalte posturi de stiri par sa fi pierdut competitia pentru intaietate pe segmentul de stiri: B1 TV inregistra 87.000 de telespectatori pe minut in ianuarie 2013, iar Realitatea TV – 75.000.

Lui Dan Voiculescu, care detine acum controlul mediatic asupra vietii politice, nu-i convine deloc asaltul dat de Romania TV. Mai mult, prietenia dintre premierul Victor Ponta si patronul RTV, Sebastian Ghita, este de notorietate, cei doi petrecandu-si concediile impreuna. Astfel, Ponta si PSD-ul incep sa aiba o alternativa la Antena 3, care sustine mai mult linia politica a PNL si in special pe cea a liderului liberal Crin Antonescu. Lupta la baioneta dintre Antena 3 si Romania TV creioneaza, de fapt, o imagine a luptei subterane din alianta aflata la guvernare, USL: PSD, pe de o parte, si PNL-PC, de cealalta. Deocamdata, abordarea tabloida a Romania TV pare sa dea rezultate avand in vedere cresterea de audienta pe care o inregistreaza acest post. O eventuala preluare de catre RTV a primului loc in topul televiziunilor de stiri il va elibera pe premierul Ponta de sub tutela mediatica a lui Dan Voiculescu.

In ultimele zile, RTV l-a atacat direct chiar pe Dan Voiculescu pentru modul in care acesta isi foloseste trustul de presa pentru a incerca sa-si rezolve problemele cu Justitia. Indiferent de rezultatul final al acestui razboi, avem acum imaginea a ceea ce nu ar trebui sa fie presa: un mijloc de presiune folosit de catre patronii sai in lupta politica. Ceea ce fac Antena 3 si Romania TV nu se mai numeste jurnalism, angajatii acestora devenind pur si simplu niste pioni pe tabla de sah a intereselor mogulilor lor. Mai multe amanunte pe Reporter Virtual.

Reclame

Un gând despre „Felix si Ghita si-au trimis fiarele in arena. Pentru ce se bat Antena 3 si RTV

  1. cel tarziu in 2015, Digi 24 se va detasa mult de concurenta si va ajunge in fruntea clasamentului posturilor de stiri, rtv si b1 vor disparea de la sine, iar antena 3 isi va pierde obiectul muncii dupa alegeri, deci se va pierde in neant si ea… 🙂 deci, tot de la sine, adica din sinea lor 🙂 nu stiu, probabil nenea Sarbu o sa sara la interval cu o noua televiziune de mare perspectiva…de stiri, desi nu se mai poarta, dar, daca o sa fie asa, va urma in top imediat dupa Digi 24. sau, cine stie, va urca N24 la greu 🙂 si va ajunge dupa Digi 24, desi astia de la N24 sunt inca prea comozi si nu au niciun interes… inca, sa fie prin topuri 🙂

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s