Moartea SRL, o afacere de peste 100 de milioane de euro pentru Biserica

Afacerile Bisericii… Un subiect aproape tabu, despre care se discuta cu fereala. Patriarhul Daniel se dovedeste a fi unul dintre cei mai descurcareti capitalisti din Romania, de la care multi afaceristi din Top 300 ar putea sa ia lectii.

BOR a pus acum gand rau cimitirelor private, iar preotii se codesc sa mai faca slujbe acolo temandu-se nu de mania divina, ci de cea a mai-marilor Bisericii. Inmormantarile si tot ceea ce se invarte in jurul lor (servicii conexe) sunt un business estimat la peste 100 de milioane de euro anual! Si, uite asa, zicala „sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa” nu mai e de actualitate… Desi pe hartie Romania este un stat laic, BOR este, practic, stat in stat in ceea ce priveste afacerile si monopolul pe care i-l acorda chiar statul in anumite domenii. Un exemplu: cei de la „Finantistii” demonstrau inr-o ancheta ca, doar din comertul cu lumanari, tamaie si obiecte de cult, Biserica a realizat, intre 2007 – 2011, venituri totale de 567 milioane lei, profitul net rezultat numai din aceasta activitate fiind de… 140 de milioane lei.

Urmariti in inregistrarea video o alta ancheta, realizata de Carmen Avram, care ia firul unor bani negri ajunsi la inalte fete bisericesti.

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s