A ÎNGHEȚAT ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ!

De fapt, întreaga teorie a început să se cam veştejească, însă despre asta vorbim încă doar în şoaptă spre deosebire de ţipetele isterice care promovau teoria încălzirii globale şi propovăduiau Apocalipsa. Au fost şi sunt cercetători serioşi şi de prestigiu care au demonstrat că fenomenul nu are nicio legătură cu dioxidul de carbon, cu concentraţia gazelor cu efect de seră, responsabil fiind de fapt ciclul solar.

Au explicat, au adus argumente, cifre, studii, au demonstrat prin analizarea moleculelor din gheţari că Terra a mai trecut prin astfel de „încălziri globale” pe vremea când omul trăia prin peşteri fiind departe de marele poluator de astăzi, au arătat chiar că în plină eră glaciară au fost momente în care concentraţia de dioxid de carbon era mai mare decât cea înregistrată astăzi.

Degeaba! Cine să-i asculte? Cine să-i asculte atât timp cât „încălzirea globală” s-a transformat într-o nouă religie mondială? Cine să-i asculte atât timp cât în numele combaterii „încălzirii globale” s-au dat şi s-au luat miliarde de dolari? Cine să-i asculte atât timp cât fenomenul a fost transformat într-un business, într-o armă politică şi într-un instrument de control al statelor în curs de dezvoltare? Cei care cutezau să se îndoiască de noul adevăr absolut, cei care îndrăzneau să nu se înroleze în armatele noii religii erau automat transformaţi în paria, în Iude, în proscrişi ai lumii ştiinţifice.

Abia în ultimul timp, vocile lor au început să se facă auzite. Comunitatea ştiinţifică a fost zuduită de mărturisile câtorva dintre marii „preoţi” ai noii religii, care au recunoscut ori că au falsificat date, ori că pur şi simplu le-au inventat, ca să susţină teoria încălzirii globale cauzată de activitatea umană… Dar aceste adevăruri se fac auzite mult mai timid. Nu sunt nici atât de fascinante, nici atât de aducătoare de profit precum teoriile anterioare.

Oricum, toată tărăşenia arată cât suntem de uşor de dus de nas, cât de uşor de manipulat la nivel global. Doar globalizarea are şi părţile ei rele, nu? Şi nu e prima dată când ne cufundăm într-o halucinaţie colectivă: îşi mai aminteşte cineva de „arsenalul chimic şi nuclear” irakian, arătaât cu băţul pe tablă, la Pentagon, în faţa întregii lumi? Arsenal care s-a demonstrat a fi, după invazie, pur şi simplu inexistent?! Până vom afla adevărul şi despre încălzirea globală, hai să ne „bucurăm” de viscolul din mijloc de martie!

Editorial apărut în „Adevărul” – 10 martie 2010

Reclame

Scrie aici comentariul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s